söz gelimi sen benim için şimdi yüz binlerce oğlan çocuğundan birisin. ne senin bana bir gereksinmen var ne de benim sana. ben de senin için yüz binlerce tilkiden biriyim. ama beni evcilleştirirsen birbirimize gereksinme duyarız. sen benim için dünyada bir tane olursun, ben de senin için.
devamını gör...
çok güzel bir kitap evet ama çok her yerde olmaya başladı. bu da sıktı beni. küçük prensli kolyeler, saatler... herkeste mi olur herkeste var.
devamını gör...
"ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun her şeyden." dedi tilki.
devamını gör...
"tabii, seni çok seviyorum." diye konuşmaya başladı çiçek. "bunu şimdiye dek sana belirtmemiş olmam benim hatam. aslında bu da önemli değil. ama sen... sen de benim kadar aptalca davrandın. mutlu olmaya çalış. fanusu da istemem."
"ama rüzgar..."
"soğuk algınlığım o kadar kötü değil. gecenin serinliği iyi gelir bana. çiçeğim ben."
...
bunları söyledikten sonra küçük prens'e dört tanecik dikenini gösterdi. sonra da "haydi, sallanma. gitmeye karar vermiştin. git!" dedi.
çok gururluydu. ağladığını görmesini istemiyor du küçük prens'in...
devamını gör...
insanların artık anlamaya zamanları yok. dükkanlarda her istediklerini satın alıyorlar. ama dostluk satılan bir dükkan olmadığı için dostları yok. eğer dost istiyorsan beni evcilleştir.
devamını gör...
"o halde kendini yargılayacaksın" dedi kral. "en zoru da budur, kendini yargılamak başkasını yargılamaya benzemez. eğer kendini yargılamayı başarabilirsen, o zaman gerçek bilgeliğe ulaşmışsın demektir."
devamını gör...
“yıldızlar, herkes bir gün kendisininkini bulsun diye mi böyle parlıyor?”
devamını gör...
"en iyi yüreğiyle görebilir insan. gözler asıl görmesi gerekeni göremez."
devamını gör...
"siz istiyorsunuz ki çöllerin ortasında susuz bıraktığınız insanlar, size gül bahçesi sunsun."
devamını gör...
'kelebeklerle tanışmak istiyorsam, bir iki tırtıla katlanmayı öğrenmek zorundayım.'
devamını gör...
'....insan bu kadar üzgün olunca günbatımlarını seviyor...'
devamını gör...
''eğer insan, milyonlarca, milyarca yıldız arasından yalnız birinde tek bir örneği olan bir çiçeği severse, sırf yıldızlara bakmak bile ona mutlu hissettirir kendini. şöyle düşünür: ''çiçeğim oralarda bir yerlerde...''
devamını gör...

bir gezegen görmüştüm, kırmızı suratlı biri yaşıyordu orada. bir kerecik olsun çiçek koklamamış, hiç yıldız görmemiş, hiç kimseyi sevmemiş. sayıları toplamaktan başka bir şey yapmamış hayatında…
devamını gör...
biliyor musun... çok üzüldüğün zaman, çok seviyorsun günbatımını.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"küçük prens kitabı alıntıları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim