alman gothic metal grubu. en sevdiğim şarkısı için şöyle buyrun
devamını gör...
mozar'ın requiem'inin çok özel bir bölümü. sanki tüm duygular zirvede gibi.
kendisiyle ilgili şöyle bir tespitim var.
amadeus'u izledikten sonra lacrimosa > diğer her şey.
çünkü mozart'ın babasıyla ilgili olan o olmamışlık hissi ve bunun üzerine doğan ölümsüz eserin doğuşunu çok etkileyici anlatmıştı amadeus. buradan
devamını gör...
arkadaşlarımdan utanıp, ben wcye gidiyorum diyip orada ağladığım... uygun ortam ve zamanda katarsise yol açar. ya canlı, ya çok çok iyi hoparlörle ya da kulak içi kulaklıkla dinleyiniz. yoksa asansör müziğine benzetirsiniz.
devamını gör...
mozart'ın dokuzuncu mezürüne kadar yazabildiği, 'gözü yaşlı' anlamına gelen, requiem'inin sekizinci bölümünü içeren kısım. missa'larda okunan requiem'in içinde bağışlanma talep edilen bölümdür genel olarak..
devamını gör...
beni mahveden müzik grubu. "this is the night" "not every pain hurts" "the party is over" başlıca işkencecilerim olur. mazoşistik bir hazla açıp duvar seyrederim sık sık.
devamını gör...
theremin ile çalınan büyülü bir versiyonu
buradan
devamını gör...
başlığa doğru bilgiler kadar, hiç anlam veremediğim tanımlar da girilmiş. biz şu işi biraz toparlayalım.

mozart’ın son eseri requiem’in bir bölümüdür lacrimosa. mozart bu eseri tamamlayamadan ölmüş, öğrencisi franz süssmayr tarafından bitirilmiştir.

kısaca requiem’i tanımlayalım;

hristiyan katolik inancına göre, cenaze törenlerinde ya da ölen kişinin yıldönümlerinde çalınan bir tür dinsel ağıt veya ilahi türüdür. bu gelenek, ölen kişinin ruhunun bağımsızlığına kavuşması için yapılır.

lacrimosa;
italyanca kelimedir. gözü yaşlı olan, ağlamaklı olan anlamına gelir. requiem’in bu bölümü gerçek bir başyapıttır.

mozart’ın sihirli flüt operasına çalıştığı dönemde, viyana kontu franz von walsegg tarafından ölen eşi için sipariş edilmiştir. ancak kont tam bir düzembazdır. ünlü bestecilere sipariş işler yaptırıp, kendi eseri gibi gösteren ve eserin haklarına sahip olan biridir. bu oyunu mozart ölümü sonrası eşi constanze ve öğrencisi süssmayr bozar.

amadeus filminin son sahnesidir. gerçi film baştan aşağı yanlıştır. filmin son sahnesinde lacrimosa’ya yer verilir. bu sahnede mozart’ın kraliyet müzisyeni salieri’ye requiem’in son bölümlerini yazdırdığı görülür ki, bu tamamen uydurmadır. film için düşünülmüş bir sondur. sahne gereği mozart, eserin confutatis bölümlerini, salieri’ye hasta yatağında sözlü olarak söyler ve salieri bunları yazar. kek tarifi mi bu? böyle bir şey mümkün olabilir mi? filmin en saçma bölümüdür.

öğrencisi süssmayr, bu eseri mozart’ın yazdığı bölümlere ekler yaparak ve sonuna mozart’ın imzasını taklit ederek bitirir. ancak gerçek kısa süre sona ortaya çıkar. mozart’ın el yazması ve üzerine süssmayr’in eklediği bölümlerin orijinali bugün viyana milli kütüphanesinde bulunmaktadır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

konu çok uzun, mozart kendi ölüm müziğini yaptı diyenler var ki, oraya girersek hiç çıkamayız. sonra (bkz: manas destanı gibi tanım giren sözlük yazarı) diye başlık açıyorsunuz.

bir trol bilgisiyle yazımızı bitirelim. çok iyi bir film olan “requiem for a dream” müzikleri, bana göre filmden daha güzeldir. burada youtube’a yüklenen ve çok izlenen bir görüntüye “mozart’s requiem for a dream” denir. lan o requiem bu değil. video kapağına konulan görsel ise mozart değil. bana daha çok benziyor. ya dostlar, tarih okuyarak, araştırarak öğrenilir. filmler tarihi hatalarla doludur. youtube veya sosyal medyaya yüklenen her şeyi doğru bellemeyin. etmeyin. eğletmen beni, söyletmen beni.
mozart’a gider
trol requiem’e gider
ingilizce kaynak
devamını gör...
mozart'ın tamamlayamadan öldüğü eserinin bir bölümü. yağmurlu ve soğuk havalarda genelde şarap eşliğinde mozart dinlerim. gözlerim uzaklara dalar..
devamını gör...
mozart'tan favorim
devamını gör...
hem wolfgang amadeus mozart'ın requieminin hem de amadeus filminin en can alıcı bölümü. lacrimosa, filmdeki sahne ile birleşince etkisini çok daha fazla arttırıyor!

devamını gör...
ağlamaklı ve gözü yaşlı anlamına gelen sözcük olup mozart'ın requiem'inin bir bölümü olup fazlasıyla senfonik bir müzikal şölen olduğu söylenebilir.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kurucusu tilo wolff olan 1991’de kurulmuş gothic metal grubudur aynı zamanda. müthiş parçaları var. kimisi aşırı karanlık, kimisi daha bir melodik. siyah beyaz albüm kapakları beni benden alıyor zaten.

alleine zu zweit
der morgen danach
devamını gör...
mozart'ın insanı farklı alemlere götüren bestesidir.



(bkz: the tree of life)
devamını gör...
harika bir mozart parçası. olamaz böyle bir şey. hep mozart dinlerim boş zamanlarımda.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim