ismini telafuz etmesi keyifli olan efsane futbolcu. ver leftere yaz deftere derler.
devamını gör...
büyükadalı'dır. lakabı ordinaryüs olan fenerbahçeli milli futbolcu.
devamını gör...
bir ara kemal kılıçdaroğlu'nun fenerbahçe kalecisi sandığı insan.
devamını gör...
bi' yerde 6-7 eylül olaylarında evine saldırdıklarını okumuştum. okuduğum zaman bu olaya aşırı üzülmüştüm. ayrıca "lefter" ismi çok güzel değil mi? ülkede bu zamana kadar yaygın olan isimlerden biri olmalıydı.
devamını gör...
fenerbahçe spor kulübünün, türkiye milli takımının ve türk futbolunun efsane isimlerinden biridir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
rum ortodoks bir ailenin çocuğu olan ve maddi açıdan zor zamanlarda yaşayan lefter küçükandonyadis üst düzey bir futbol yeteneğine sahiptir. ilk olarak yaşı büyütülerek taksim spor kulübünde futbola başlayan ordinaryüs daha sonra ülkenin en büyük takımlarından biri olan fenerbahçe'ye transfer olur ve bu takımda sadece ülke içinde değil dünyada da adı geçen bir oyuncu olmayı başarır.

fenerbahçe'de futbol oynarken gol üstüne gol atmakla kalmaz karakteri ile de herkesin beğenisini kazanır büyük oyuncu. milli takımda da harikalar yaratır, özellikle de macaristan maçında bir destan yazar.

fenerbahçe'den sonra fiorentina ve nice'de de futbol oynayan lefter küçükandonyadis büyükada'ya döndükten sonra bir nevi inziva hayatı yaşar. ama bundan önce 1973 yılına kadar samsunspor ve orduspor gibi takımları çalıştırır.

6-7 eylül olayları esnasında birkaç karaktersiz lefter küçükandonyadis'in evini taşlayıp onu tehdit edip hakaretler yağdırırlar. bunun üzerine devlet yetkilileri tepki gösterir. ancak en hakça ve cesur tepki fenerbahçe kulübünden gelir toplanıp büyükadaya giden taraftarlar, futbolcular ve yönetim lefter küçükandonyadis'e sahip çıkar, hatta bunu yapanlara hadlerini bildirmek ister. ancak lefter büyük bir karakterdir ve asla kimsenin ismini vermez.

işin tuhaf yanı bir yunanistan türkiye maçında yunan futbolcu andreas mouratis türk dölü diyerek lefter'in üzerine yürür ve ona vurmaya kalkar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
lefter küçükandonyadis bunca şeye rağmen türk futbolunun efsane ismidir, büyükadaya gidip müzesini ziyaret edebilmek bile benim için çok özel bir deneyimdi. ve bu tanım bana ait değildir. verdim lefter'e, yazdı deftere.
devamını gör...
dedem, rum olmadigimiz icin adimi lefter koyamamis.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim