mısır piramitleri, mısır'da yer alan piramit şekillerde antik yapılardır. kasım 2008 tarihi itibarı ile tespit edilen piramitlerin sayısı 118 ile 138 arasındadır. piramitlerin büyük çoğunluğu eski krallık ile orta krallık dönemlerinde firavunlar ve eşleri için inşa edilmiştir.
devamını gör...
insanı şaşırtan sırrı çözülemeyen piramitlerdir. nasıl bir matematik nasıl bir iş gücü anlamadım gitti.
devamını gör...
mısır piramitleri, genellikle firavunların mezarları olarak inşa edilen yapılardır. bilinen en eski piramit, üçüncü hanedan döneminde inşa ettirilmiş ve mimar imhotep tarafından tasarlanmış olan basamaklı piramittir. piramitler zamanında çalıştırılan işçiler, mimarlar ve bu sırrı bilen her kim varsa öldürülmüşlerdir. bu gizemli yapılardan keops piramidi dünyanın yedi harikasından birisidir. mısır piramitleri, tüm detaylarıyla yüzyıllardır gizemini koruyan yapılardır. kimler tarafından nasıl yapıldığı tam bir soru işaretidir. mısır piramitlerinin özellikleri keşfedildikçe insanlık bu yapılara daha da hayran kalmıştır. sırrı hala çözülemeyen mısır piramitlerinin bazı ilginç özellikleri vardır. piramitlerin her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. bu taşları temin edecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktaydı. piramitlerin yapımında kullanılan bu taşların nasıl getirildiği konusunda farklı varsayımlar bulunmaktadır. piramit kimin adına yapıldıysa, o kişinin öldükten sonra mumyalanarak piramit içerisindeki mezarının bulunduğu odasına, yılda sadece iki kez; doğduğu ve tahta çıktığı günlerde güneş girer. piramitler incelenirken keşfedilen mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan 12 bilim insanı kanserden öldü. nedeni günümüzde hala çözülememiş bir başka olay ise piramitlerin içerisinde ultrasound, radar ve sonar gibi cihazların çalışmamasıdır. kirletilmiş su, birkaç gün piramidin içine beklediğinde arıtılmış olarak geri alınır. piramidin içerisine konulan süt birkaç gün süreyle taze kalır ve ardından bozulmadan yoğurt haline gelir. bitkiler piramidin içerisinde normalden daha hızlı sürede büyür. piramidin içine bırakılmış su, beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir hale gelir. çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku vermeden piramit içinde mumyalaşır. kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme sürecine girer. piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu ya piramit içinde bulunan labirentte kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar; ancak içlerini gören hiç olmadı.
devamını gör...
aslında "sırları" çözülmüş olan, firavun mezarları.

birkaç bin yıl önce hiyerogliflerle papirüs üzerine yazılmış bir "günlük" buldu arkeologlar. piramitlerin yaoımında görev alan merer adlı bir kişiye ait olduğu görülen günlükte, keops piramidi'nin yapım aşamasının bir kısmı anlatılıyor.

bilim insanları zaten birçok konuda makul tahminlerde bulunmuştu, bu yapıların nasıl yapıldığıyla ilgili olarak. günlük de büyük ihtimalle soru işareti olarak kalan kısımları tamamlayacak.
devamını gör...
hala uzaylıların yapmış olduğu fikrine inanan insanların olduğu bir dünyada ayakta kalan, dönemin şartlarına göre inanılmaz bir mühendislik ve mimari harikası yapılar.
devamını gör...
köleler tarafından yapılmışlardır.
devamını gör...
köleler ve rampa sistemiyle yapıldığı düşünülen büyük yapıtlar.
devamını gör...
-mısır piramitleri kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya, doğum ve tahta çıktığı günler olmak üzere yılda iki defa güneş girmektedir.
-mısır piramitlerinin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
-mumyalarda radyoaktif madde olduğu için mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
-piramitlerin içerisindeki süt birkaç gün geçtikten sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelmektedir.
www.neoldu.com/service/amp/...
devamını gör...
ağrı dağıyla bağlantıları olan piramitlerdir.
devamını gör...
çok gitmek istediğim yer,hayalim hatta.umarım bir gün mısır piramitlerini görmeye giderim.
devamını gör...
yapımının belgesellerdeki gibi çok zor olduğuna inanmıyorum. hatta öyle bir yöntem bulmuşlardır ki o piramitleri 2 günde falan yapmışlardır. biz kendimizi teknoloji seviyesi olarak çok ileride zannediyoruz. aslında çok çok çok gerideyiz.
devamını gör...
m.ö. 2551 yılında tamamlandığı düşünülen ve 14 ila 20 yıl arasında yapıldığı kesinleşmiş üstün mimari yapılardır.
henüz kim olduğu netleşemeyen bir firavun için inşa edilmiştir.
yıllardır yaptığım kapsamlı araştırmaları ve ekşi'de girdiğim bir entryi baz alarak; onun hakkındaki bilgiler:
-firavun'un mezarına yılın belli günleri sadece yılda 2 kez güneş giriyor.*
-yapımında her birinin ağırlığı 2 ila 60 ton arasında değişen taş blokları yerleştirecek kadar güce, sisteme ve teknolojiye sahip insanlar kullanıldı.
-gelecekte buraya ziyarete gelen insanları yanıltacak elektro manyetik alana sahip üç piramit inşa edebilecek, içinde ultrasonic radar ve sonar cihazlarının çalışmasını engelleyecek birikime sahiplerdi.
-binlerce yıldır içinin yazın soğuk kışın sıcak olmasını sağlayacak termodinamik bilgiye sahiplerdi.
-olur da biri keops piramidinin yüksekliğini bir milyarla çarpar da güneş ile dünya arasındaki mesafeyi bulur diye,
olur da biri dünya haritasını düz varsayarsa diye piramitleri dünyanın merkezine yerleştirecek ince hesaplar yaptılar.
-en yakın teslimat noktası 20 km ötede olan 2.300.000 taşı takım yıldızlara oranla inşa edebilecek köleler kullandılar,
-ilerideki nesillere piramitlerle hem kürenin hacminin hem de dairenin yüzeyini hesaplatabilecek düzeyde ince inşa edecek,
-belki ileride meridyen diye bir şey icad edilir diye, üzerinden meridyen geçen piramitleri hem karayı hem denizi bölebilecek şekilde ayarlayabilen,
-araştırmacıların %90'ının içinde kaybolmasını sağlayan odalara sahip piramitler inşa edebilecek,
insanlardı.(!)
devamını gör...
tarihi 3. yy a dayandığı düşünülen, nasıl yapıldığı konusunda çeşitli rivayetler ortaya atıldığı gibi bilim insanlarının da ortak bir inanışı yoktur. dünyanın yedi harikasından biri olan bu devasa yapılar mısır'da bulunmaktadır. ayrıca diğer adı da burdan gelir yani mısır piramitleri. en büyüğü keops pramitidir. çünkü en sevilen kral oydu.
devamını gör...
bu ne cahillik dedirten başlıklar.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kuran ayetleri sayesinde yapımında pişmiş çamurun kullanıldığını anladığımız ve günümüzde bilim tarafından da bu durumu doğrulanan yapılardır: emre1974tr.blogspot.com/201...
devamını gör...
inşaası hakkında oldukça ilginç teoriler ortaya atılmış anıtsal yapılar.

ancak şimdiye kadar, şöylesine fantastik bir teoriye denk gelmemiştim;
(yorum yapmıyorum)

www.instagram.com/p/Cc2yOk9...
devamını gör...
mısır hükümdarlarının sıcağın da verdiği can sıkıntısıyla boş boş işlerle uğraşmasıdır. şimdi böyle bir şey yapıcaz deseler halk karşı çıkar.
devamını gör...
dünyadaki ley hatlarının işaret taşlarından olduğu söylenir
devamını gör...
fir'avnlar adına inşâ edilmiş dev yapıtlardır. yüksek yerlere inşaa edilmesi de çok manidardır. o çağda, sırf fir'avnların şahşı için o emek! 100binlerce köle ve işçi.. 100'lerce yıl süren inşağatlar. hastane değil, güvenlik için sur değil, üniversite değil, yurt değil, aşevi deği, kütüphane değill fir'avn şahsına yapılmış dev mezar, her ne pohsa... mezarları beyle, gör yaşamları nasıldı?

sırf bu bile, fir'avn rejiminin ne halt olduğunu gözler önüne sermiş tablodur. musa'yı ve daha önce ismini bilmediğimiz adalet davetçilerini haklı çıkarır.

haa! ezilmeyenler için, sırtımızdan geçinenler için bir eserdir, sanattır, dünya harikasıdır o ayrı! evet.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mısır piramitleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim