ahmet davutoğlu'nun kullanmış olduğu, hiçbir yerde duymadığımız, okumadığımız bir sözcük. ittifak görüşmeleri sırasında eski twitter, şimdiki x sosyal medya sitesinden "siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarede bulunduk. " diye haziran ayında paylaşımda bulunmuştu. araştırıldığında ise, tdk ve başka dil kurumlarında bu sözcüğe rastlanmıyor. sadece fransızca sözlüğünde geçiyor ve türkçe olarak da " usul, biçim, şekil " şeklinde karşılıkları var. o zamandan beridir de daha önceden de literatüre yerleştirmek istediği istikşafi isminde arapça kökenli bir sözcük gibi bu da dolaşıma giremedi. yani, hacı esansı kokulu "istikşafi" ye alışamadıktan sonra, ecnebiden gelme " modalite"ye hiç alışamayız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim