başlığın açılmadığına çok şaşırdım.
dünyalar tatlısı, güzel yetenekli bir sanatçımızdır efendim.
nam-ı diğer: nostalji kraliçesi.
devamını gör...
güzel bir parçasıdır.
bir fincan kahve olsam kırk yıl hatırım vardı.

devamını gör...
gerçek ismi değildir. hayranı olduğu muazzez abacı ve bülent ersoy 'un isimlerini harmanlayıp kendine yeni bir isim yapmış sanat müziği şarkıcısı.
devamını gör...
ne yazık ki nostaljik şarkılar fikrini başka bir sanatçıdan almış* olan kişi. o fikri alıp ünlü oldu, fikir sahibi hâlâ aynı yerde... o nedenle sevmem.
devamını gör...
ailecek kırmızı çizgimiz olan sanatçıdır. öyle dile getirilen bir hayranlığımız falan yok ama herkes için ayrı yeri olduğunu biliyorum. sanki genetik bir şey gibi.

önceden abimle müzik dinlemeli, uzun uzun konuşmalı akşamlarımız olurdu balkonda. öyle zamanlarda sadece muazzez ersoy çalmaya başladığında susardık. etkisi altına alırdı bizi.

o kadar ruhuma işliyor ki..
çok güçlü bir sesi var ve iddia ediyorum yorumladığı birçok şarkıyı onun gibi okuyacak bir insan evladı daha yok.

(bkz: durduk yere gelen muazzez ersoy övme isteği)
devamını gör...
nostalji serisinin 1453.'sünü çıkartacak diye korktuğum kişi



neyse ki nostalji 12'de durmuş*
devamını gör...
boş beleş üstü uvertürden hallice türk sanat müziği yapar...

bülent ersoy'un yanına bile yaklaşamaz ,muazzez abacı'nın yorumlamasına koşsa yetişemez ..
ben bülent ersoy hayranıyım.
muazzez zaten klasik türk sanat müziğini de icara edemiyor yoklukta dinlenir o kadar,sahnesi çok iyi onu ekleyeyim hakkını yemeyeyim.

ben muazzez abacı'yı bebek maksim'de ki ilk galasının ikinci gecesinde dinlemiş biriyim, inanın gazinoda ki içkili suare idi , şarkıları bitene kadar çıt ses çıkmadı .
muazzez ersoy türk sanat müziği eserlerini en iyi yorumlayan az kişidien biri.

muazzez ersoy'un düz bir sesi var birde güzel olduğundan sahnede ilgiyi çekiyor,..
özel olarak dinlenecek bir türk sanat müziği yorumlamıyor.
devamını gör...
çirkin, avam, varoş, kart erkek sesli, kro bir kadın. sanatçı demeye dilim varmıyor. üstadlarım onu ve sanatını(?) asla tasvip etmiyor. tsm demek zarafet demek, naiflik demek. bu şahıs ve tsm yan yana gelebilemez.
devamını gör...
müziğin veya nostaljinin kraliçesi falan değildir prodüktörlerle iyi ilişkisi olmuş tipik bir pavyon kadınıdır. hatta bir parfüm reklam afişinden(gümüş/altın rengi arası bir sudan çıkmış o renkte kadın mı ne) arak albüm kapağı vardı bunun çok komikti.

edit: aha bu.. dior reklamıymış.. gerçekten de donla kalan şener hristiyan diyor..

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
nedense kendisini sevemediğim abla. tüm türk sanat müziği listelerinde ayrık otu gibi bitiyor. allahtan kaybolması kulaklıkta iki tık.
devamını gör...
ben size muazzez ersoy'u neden çok sevdiğimi anlattım mı?

adnan şenses'in elveda şarkısının girizhahında,

belki bugün / belki yarın / yolcusuyuz bu dünyannın
sonu yok ki / bu hayatın / elveda.. elveda..

dinlerken, ses tonu o kadar gür-baskın-karakteristik-erkeksi- ne dersen de, laps dedi ben buradayım. tabii benim gözüm fışşş...

hemen aklıma rahmetli rafet artan ile rahmetli mücella artan geldi. bunlar benim öz olmasa da özden öz dedem ve teyzemdi. şimdi anlatırsam ağlarım. sonra derler abi ne oldu.
abi ne oldu abi ne oldu. duygusallaşmak sorun memlekette, abi ne oldu? ebenin *mı oldu.

anlatırım sonra.

çok severim muazzez ersoy'u.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"muazzez ersoy" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim