#ödüllü filmler
komedi / drama / romantik
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

my sassy girl, 2001 yapımı romantik komedi türünde güney kore filmidir. başrollerinde choi tae hyun ve jun jihyun oynamaktadır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

dilimize hırçın sevgilim olarak çevirilse de hırçın kelimesi kızımızı anlatmak için yetersiz kalıyor. üniversitede mühendislik öğrencisi olan kyun woo, tren beklerken, dikkatini sarhoş bir kız çeker. kızı trenin çarpmasından kurtarır ve sonrasında kızı izlemeye başlar. içinden " kız tam benim tipim ama sarhoş kızlardan nefret ederim" diye geçirir. lâkin sarhoş ama bir o kadar da güzel olan kız, trende rahat durmaz ve ortalığı ayağa kaldırır. sızmadan hemen önce de kyun wo'ya sevgilim der ve herkesin kyun woo'nun sevgilisi olduğuna inanmasına sebep olur. bütün o yaygara ve karmaşayı düzeltmek kyun wo'ya kalır. yetmezmiş gibi şimdi bir de sarhoş kızla ilgilenmesi gerekir. böylelikle ilişkileri başlar.

kyun wo'nun ailesi, kız çocukları olmasını istemektedir lâkin doğan kyun wo olunca onu kız gibi yetiştirirler. hatta bir süre kyun woo kendinin kız olduğunu sanar. kişilik olarak sakin ve bir o kadar da naiftir.
(düşünüyorum da bu karakteri bu adamdan başka kimse oynayamazdı.)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kız ise hırçın, çılgın, korkusuz ve eğlencelidir. tahammül edemediği olaylara anında müdahale eder. erkek arkadaşı vefat ettiği için kafasını dağıtmaya uğraşıyordur. lâkin bu ani ölümü atlatamamaktadır. bu yüzden sık sık içip sarhoş olur. tuhaf istekleriyle kyun woo'nun sabrını zorlar. (güzelliğine aldanmayın öfkesi korkunçtur.)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


film boyunca gerçekleşen olaylar daima kyun wo'nun gözünden anlatılır öyle ki kızın acıklı anları bile kyun wo'nun şahit olduğu ya da bilgisi dahilinde olan kısımlarca anlatılır. (hatta ben kızın adı ne filmde onu bile bilmiyorum.) bir konuyu da belirtmek isterim, filmdeki karakterler cinsiyet olarak farklı olsaydı, herkes ayağa kalkardı nasıl bi kıza böyle kaba davranılır, şiddet gösterilir diye. kyun woo'nun gördüğü şiddete ben dayanamıyordum ama bu, filmde komik gösteriliyor. şöyle ufak bi örnek vereyim.




kyun wo'nun kızı başka bir adama emanet ederken sarfettiği sözler: *

“1-ondan seksi olmasını isteme. sadece isteme…
2-3 bardaktan daha fazla içmesine izin verme. hemen sarhoş oluyor…
3-kafeye gittiğinizde kola yerine kahve iç…
4-sana vurduğunda acıyormuş gibi davran…
5-acıdığında acımıyormuş gibi…
6-beraber 100. gününüzde ona sınıfın ortasında çiçekler ver… çok sevinecek…
7-onun için tenis öğren. arada hapse düşmeye de hazır ol…
8-seni öldüreceğini söylediğinde, sana kızgın olduğunda onu hafife almazsan iyi edersin…
9-eğer ayakları ayakkabıdan ağrırsa onunla ayakkabılarını değiş…
10-son olarak yazmayı çok sever. onu cesaretlendir…”




film müziği


son olarak film net tavsiyemdir. eski diye düşünmeyin gayet akıcı ve eğlenceli bi film. 2 saatte bitiyor hemen. finali de güzel bağlamışlar. şimdiden izleyeceklere iyi seyirler*
az daha unutuyordum miko ukdesidir.
devamını gör...
bu filmi izledikten sonra unutamadığım bir söz var.

"kader, sevdiğin kişi için, tesadüflerden bir köprü inşa etmektir."

farklı ülkelerde uyarlamaları çekildi ama orijinalinin yanına bile yaklaşamadılar.

-ryokiteki na kanojo (2008) ( japon versiyonu dizi olarak çekildi)
-my sassy girl 2017( güney kore yapımı tarihi dizi)
- my sassy girl (2008) ( amerikan versiyonu elisha cuthbert hatrına izlenebilir)
- my sassy girl 2 (2010) (resmi olmayan çin versiyon sequel yapımı)
- my new sassy girl (2016) ( yine çin versiyonu sequeli ama resmi olduğu yazıyor)
-ugly aur pagli (2008) (hindistan yapımı olanı)
-sano sansar (2008) ( nepal yapımı)
-moterys meluoja geriau: robertėlis (2018) ( litvanya yapımı)
-my sassy girl (2022) ( endonezya versiyonu yapım aşamasında)
-my sassy girl ph (2021) (yapımı bir türlü bitmeyen filipin versiyonu)

bu filmi defalarca izlediyseniz size önerebileceğim bir film var. filmin adı windstruck (2004) *. emin olun bu filmi de çok seveceksiniz. iyi seyirler dilerim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
my sassy girl ( yeopgijeogin geunyeo )

"kader sevdiğin insan için tesadüflerden bir köprü inşa etmektir."

görünürde tesadüflerle dolu sımsıcak bir aşk hikayesi.

kore sinemasını pek takip etmem ama arada bir bakmayı seviyorum. bu filmi de o sebeple keşfettim. iyi ki de etmişim. özellikle sonunu çok çok sevdim. film bittiğinde huzurla dolmuştum .
yer yer güldüren, yer yer hüzünlendiren... izlediğinizde 2 saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.

güney kore 2001 yapımı filmin yönetmen koltuğunda kwak jae-yong bulunuyor.
devamını gör...
filmin yönetmeni ve senaristi kwak jae-yong'dur. oyuncuları ise tüm sevimliliğiyle (bkz: tae-hyun cha) ve bütün şımarıklığıyla (bkz: ji-hyun jun)'dır.

genellikle kore filmi seven kişiler bu film ile kore sineması dünyasına adım atmıştır.
filmin remake yapımı da mevcuttur ama pek tavsiye edilemez orjinali dururken.
türkçe’ye (bkz: benim hırçın sevgilim) olarak çevrilen film bir telefon konuşmasıyla başlar (yanlış hatırlamıyorsam eğer) ama asıl film ise metro istasyonunda başlar ve gelişir gelişir gelişir.. ilk yarısının sıkıcı olmasına aldırmayıp devam etmekte fayda vardır.

"sevgi sevdiğin için tesadüflerden köprü kurmaktır."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"my sassy girl (2001)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim