dün ' sözlük solcularının aklına uyup mahkemelik olmak ' şeklinde açılan başlığın tanım kısmında,
sol siyasi görüşe mensup insanlarla alakalı asılsız, ilgisiz ima ve suçlamalar yapıldıktan sonra, ' bu solcuların ensesinden tokatı hiç eksik etmeyelim ' şeklinde, saldırgan, kışkırtıcı ve aşağılayıcı bir cümleye binaen ,
hemen tepki gösterdim.

bu süreci sırayla özetlemem gerekirse

- kullanılan aşağılayıcı kışkırtıcı üslub sebebiyle başlığın kaldırılması gerektiğini yazdım.

- uzunca bir süre kimse müdahale etmeyince bir kaç kez daha bu duruma dikkat çekmek adına moderasyonu göreve çağırdım.

- toplumun yarısını hedef alan bu başlık kalkana dek , güncelleyeceğimi, bundan vaz geçmeyeceğimi söyledim.
bunu yaparken de , sürekli aynı şeyi yazmak yerine, ekşide de kullanılan bir yöntem olan ' upper' ın kısaltması ' up' simgesini kullandım.

- tabi burada şunu belirtmeden geçemiyeceğim, sözlükte kaç kişi vardır, siyasi görüşleri nedir hiç bilmem , ancak bu mücadelede tek başıma kaldımığı, bir tek kişinin gelip , bu başlık kaldırılmalı demediğini üzülerek belirtmek isterim .sözlükte tek solcu benmişim gibi hissettim bir an. bir kac yazar doğru olmadığı konusunda entry girdi hepsi o kadar .

- bir süre sonra , yetkili benjamin franklin benimle mesaj yoluyla iletişime geçti.

- başlığın ' ifade özgürlüğü ' kapsamında olduğunu ve kaldırılmayacağını söyledi.

- ben de kendilerine o ana dek hiçbir küfür hakaret vs. ıçermediği halde kaldırılan başlık ve entryleri hatırlattım ancak makul bir cevap alamadığımı tahmin edersiniz .

- bir süre sonra başlık entry girişine kapatıldı. bundaki amaç da benim sürekli gündeme taşımama engel olmaktı.

- bir süre daha sonra bu kez moderator....... mesaj yoluyla ulaştı bana .

- adeta yargılar gibi , ukala bir tavırla, sadece beni sorguluyordu ve benim buna fırsat vermem mümkün değildi.
sonunda açık açık ' seni atarım ' şeklinde tehdit etti beni .evet evet moderator yazara ' ısrar etme seni atarım ' diyordu resmen.

- hemen at dedim kendisine, hiç durma, ama ben bu başlık konusundaki düşüncemden geriye adım atmıyorum.
bu başlık silinecek.

- ve cevap , ' 1 gün cezalısın ' .
hazırmış zaten, beni o an uzaklaştırmak için sebep arıyormuş gibi , anında sözlüğe girişim 1 gün yasaklandı.
neden , herifin birinin açtığı kışkırtıcı, hakaret dolu bir başlığa tepki gösterdiğim için. kaldı ki , aynı başlık altında söz konusu kişinin müteakip defalar, kafa sözlüğün o çok korktuğu küfür kelimelerini kullanarak entryler girdiği ve bunların hala durduğunu da bazı yazarlar gündeme getirdiler .

- bu arada , bana verilen cezanın ardından, başlıktaki engel kalktı, sanırım iki yazar da başlığın altına, yapılanın doğru olmadığını belirten girişler yaptılar, kendilerine teşekkür ederim .

- başlığa bugün de baktım,
geçte olsa tanımdaki saldırgan ve kışkırtıcı durumu görmüş olmalılar ki , başlık duruyor ancak tanım silinmiş.

evet , cezamızı çektik, alnımızın akıyla yine meydanlardayız.

- şimdi moderasyona sorulması gereken sorulara geliyorum.

- dün kendinizden oldukça emin biçimde, şiddetle savunduğunuz tanımı bugün neden sildiniz ,
benim dün üstüne basa basa söylediğim durumun farkına yeni mi vardınız ?

- gelinen noktada benim haklılığım ortaya çıkmış olmuyor mu ,
bu durumda verilen 1 günlük ceza ' nın bende yarattığı mağduriyetin telafisi var mı?

- şiddetle savunduğunuz durum , içerik olarak incelendiğinde, sol siyasi görüş hedef alınarak yapıldığından,
kafa sözlüğün siyasi çizgisi de herkesin gözü önüne ' sol karşıtlığı ' olarak döküldü. bu durumu nasıl değerlendirirsiniz ?

bu bize ne sağlar, yazacağımız yazıları yazarken, nereye ne kadar dokunacağımızda bize referans olur. belki de hiç yazmayıp, hemen şimdi burayı terk etmemize de olanak sağlar. çünkü bu tür karşılaşmalar hiç kimseye fayda sağlamadığı gibi , insanları mutsuz etmeye de sebep olabilir .

- moderator olarak yetkilendirilen kişilerin, bilgi beceri ve tecrübeleri hakkında herhangi bir açıklama yapmayı düşünürmüsünüz ?
zira moderatorler yazarları tehdit etmez, edemezler. kafalarına göre iş de yapamazlar, eğer bu sektörde kalıcı olup , ses getirmek isteniyorsa , kişinin insiyatifine bırakılmayan yazılı kurallar bütünü olur , moderator de bunu uygular.
yazarı yargılamaz, tehdit etmez .
yazılı kural neyi gerektiriyorsa onu yapar , kişiye de bilgi verir .
bu kadar basittir bu iş.
a moderatoru bir konuya ak derken , b moderatoru aynı konuya kara diyemez , dememeli .
eğer kural yoksa bu yaşanır, aklar karalar havada uçuşur, ama kural olur sa böyle bir sorun yaşanmaz.
bu konudaki eksikleriniz için de açıklama yapma gereği duyarmısınız ?

sözlüğe ilk katılanlardan biri olarak , şimdiye dek girdiğim hiçbir tanımda küfür veya hakaret içerikli cümleler kullanmamış biri olarak ,
taşıdığım siyasi tercih ve hayat görüşü çerçevesinde, özellikle gündeme dair değerlendirmeler yaptığım, açık seçik ortadadır.
bu görüşlerime katılan olur , olmaz o beni hiç ilgilendirmiyor.
ben yazımı yazar geçerim. bunu yaparken de birilerini kırmamaya dikkat ettiğim gibi , bir başkasının da beni kırmasına müsamaha göstermem.

bu ülke hepimizin , sağcısı solcusu, dindarı ateisti , birlikte yaşamak, birbirimize tahammül etmek zorundayız.
elbette hata yapan olacak , birileri de bunu dile getirecek, eleştirecek.
yeri gelecek eleştiren, yeri gelecek eleştirilen olacağız.
ama bunu adam gibi yapacak , efendice , kırıp dökmeden, haddimizi aşmadan yapacağız.

bu bağlamda, siyasi çizgi ve hayat görüşü hakkında artık büyük oranda bilgi sahibi olduğum kafa sözlükte  bulunmam, bu minvalde değerlendirmeler yapmam birilerini rahatsız ediyorsa , yukarıda bahsettiğim erdeme sahip olunamıyorsa,
bunu bana açıkça söylemenizi, uyduruk sebeplerle entry silmek, ceza vermek gibi basit yöntemlerle yıldırma politikası gütmemenizi ister, bekler, rica ederim.  

son olarak yazarlara birkaç cümle söyleyip, bu uzun anlatıma son vericem .
gördüğüm kadarıyla siyasetten, gündemi takip etmekten epey bir uzak durmayı tercih ediyorsunuz .
bu sizin tercihiniz , kimsenin buna söyleyecek bir sözü olamaz, olmamalı.
ancak , olur da , işin ucu bir gün size dokunacak bir hal alır, sizi rahatsız eden bir durumu dile getirmek, bu konuda hakkınızı sonuna kadar savunmak durumuna düşerseniz,
yalnız olduğunuzda burada başınıza gelebilecekleri bilmeniz açısından  bu konuyu burada sizlerle paylaştığımı bilmenizi ister, sabırla okuduğunuz için de teşekkür ederim .

saygıyla.
devamını gör...
ilgili başlıktaki ikinci yorum sahibiyim ve şu anda ilk yorum olarak gözüküyorum. şunu belirtmeliyim. herkes tepkisini farklı yollarla gösterir. ben dalga geçmek suretiyle yaptım(saçma olabilir). sen daha sert kafa göz girmek yolunu seçtin olarak görüyorum (yanlış görmüş olabilirim).

ama zaten problemli olan bir başlıkta direk olarak tartışma başlatan bşr polemiğe girmen tabiki moderatörlee gözünde seni de sorunlu yazar konumuna düşürecektir. bu konu da başta benjamin olmak üzere moderatör arkadaşların tarafsız davrandıkları düşünüyorum. çünkü birisi ortaya bombayı koyar ve çekilir. evet bu durumlarda başlıklar altında tartışmalar başlar. öncelik olarak tartışan yazarlara müdahale edilir ki. önce seninle başlayıp sonra başlığın silinmesi bunu açıklar.

moderasyon ekibinin hiç birini tanımıyorum ve onların sözcüsü yada avukatı da değilim. ama bambaşka bir sözlükte eski bir moderatör olarak ve birazda empati yaparak durumu değerlendirmeye çalıştım.

sorunlu gözüken yazarlar öncelikle mesaj ile uyarılır ki genellikle takmazlar. bu noktadan sonra ceza vermek dışında başka bir yöntem bulunmaz genellikle.

hep eleştirdim birazda sahip çıkayım. özellikle başlıkta yazdıklarında sonuna kadar haklıydın.

saygılar.
devamını gör...
bir görmezden gel, iki görmezden gel.... de kaç oldu bu saçma sapan başlıklar. tecavüzün savunulacak bir tarafı yok! beğenilecek hiç bir tarafı yok! mizah konusu da olamaz! bana göre suçtur suç. insanlar istediği yorumda bulunabilir. beğenirim ya da beğenmem ama saygı duyarım.* tek bir yazar arkadaş bunu dile getirmedi. mod bile saçma sapan başlığa beğeni atıp geri çekti.

edit:
kafası kendinden güzel adlı arkadaş bilgilendirdi az önce. beğeni ile ilgili mod açıklama yapmış.

'tanımı incelerken beğeni bıraktığımı bir yazar mesaj atınca farkettim, yanlışlıkla olmuş. yanlış anlaşılma olmasın'
devamını gör...
hiçbir zaman almayacağımı düşündüğüm cezadır.**
devamını gör...
(bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
devamını gör...
üşenmedim okudum , iyi ki dw okudum diyeceğiniz bir başlık. ben solcu değilim. sizlerin faşist dediği cinsten bir türkçüyüm. faşizmin de ne olduğunu bilen biri olduğunuzu düşünüyorum. böyle uygun dille açıklayan bir solcu olmaya devam edecekseniz saygı duyar minnet belirtirim. bahsettiğiniz başlık ve tanımlarda bana dair bir iz yok ama yine de yazmak istedim. keşke sizin gibi kalabilen seviyeli insanlar olsa. bu ülkeyi medenice tartışabildiğimiz zaman kurtaracağız emperyalizmden. güç birliği daim olsun. saygılar.
devamını gör...
daha yeni açılan bir sözlükte bu olayın olması beni şaşırttı açıkçası. olayı bilmeden yorum yapmak istemem ama bu yazı burası konusunda az çok fikir verdi açıkçası. bence yönetim bir noktada açıklama yapmalı.

burada çünkü yazar haklı gibi geldi bana. ki insanları sağ sol, şu bu diye ayrımcı bir yazı varmış sanırım ortada.

benim de başıma çok ağır bir olay gelmişti ve yönetim hiçbir şey yapmamıştı bir forumda. bu sebeple çıkmış gitmiştim. eğer burası ekşiden farklı olacaksa dikkat edilmeli bence.
devamını gör...
zaten koskoca sözlükte 1 tane troll var. onu bile cekemediniz. o zaman herşey sansurlensin herkes lisans tezi gibi yazsın buraya. beğenmeyen engellesin yazarları nickaltina da başlıklarını engelleyin trolldur yazın bu kadar basit.
devamını gör...
aynı başlığa çok farklı zaman diliminde tanım girmemden dolayı 1 günlük flood ceza almışlığım var. burada bir yazar kendi başlığını uplamak maksatıyla 3 kere yakın zaman diliminde tanım girmesine rağmen flood cezası almadı.

aslında bana verilen ceza flood cezası değil, sözlükle ilgili bir konuyu fazlaca eleştirdiğimden mantıken ceza verilecek bir sebebin olmamasıyla moderatörün sizi dinlendirmemiz gerek mesajıyla flood'a dayalı bir günlük ceza verilmişti. haksız bir cezaydı, çünkü savunulabilir bir mantığı yoktu.
devamını gör...
eline sadece güç geçtiğinde erkek olanlardan birinin ense tokat muhabbeti yapmasına neden bu kadar içerlediniz ben bunu anlamadım. aynı uslup ile karşılık vereceksiniz... örnek mi? karısını kızını onun bunun altına atmaktan zevk alan sülük diye laf a başlarsınız özelden yazdığında da telinizi verirsiniz. eğer o maça varsa o troll de, istediği yere gidersiniz. size bunu söyleyen troll aldın mı mesajımı..... almıştır, almıştır. bu arada solcu falan değilim direk türkçüyüm hemde en faşistinden........
devamını gör...
sözlüğe yeni katılanlardan birisiyim. gündemle, siyasetle ilgilenmemek gibi bir durum yok. ancak bu sözlükteki kitleyle ilgili söylediklerine katılıyorum. kadın-erkek ilişkileri üzerinden akan bir sol frame mevcut. neyse, yalnız değilsin. değerlerini koru, kitleyi de kafaya takma. zamanla oturacak olan bir yazar kitlesi olacaktır diye düşünüyorum burada.
devamını gör...
ayrıntı vermeden şunu belirtmeliyim ki, yazar moderatör ekibinin başarısızlığı konusunda sonuna kadar haklıdır.

buralar bozdu biraz ara vereyim dedim, bugün geldiğimde işlerin iyice çığrından çıktığını gördüm.

ne diyeyim, hakkında hayırlısı sözlük...
devamını gör...
ceza olması iyidir. ama tadında olmalı. ekşi gibi aylarca uzamamalı. hevesi kaçıyor sonra insanın.
devamını gör...
benim de aldığım ceza. sebebi ise "küfürlü başlık açmak". kimseye küfür etmedim. amacım sadece tanım yapmaktı. ancak ulu önderimiz yoldaş benjamin franklin savunmamı haklı bularak bu talihsiz cezayı kaldırma büyüklüğünü gösterdi. tanım birkaç saat sonra uçuruldu ama olsun. burayı telegram grubu sanan bazı mod arkadaşlara gereken cevabı verdi yüce adminimiz.
devamını gör...
bu toplumun olumsuz bir yönü de alınganlıktır abi. yok değerlerime bunu dedi. yok benim hassas yanıma saldırdı. hemen savcılar göreve yönetim göreve. böyle şeyleri aşmak lazım. yazılan şey muhakkak yanlıştır belki çirkindir. . fakat kimse iplemese zaten unutulup gidecek. bu tür şeyleri gündeme taşıyan şey sizin tepkinizdir. tepki göstermezseniz zaten yazmazlar.

eminim yönetim de sözlüğün bilgi ve kültür ile dolup taşımasını istiyor. fakat malzeme bu.

benim sağım solum yok. tarafsızlıktan bertaraf olacak vatandaşım.
eğer burası bir görüşün ağırlıkta olduğu bir yer olursa zaten herkes gider.
devamını gör...
öncelikle bu konu hakkında bir bilgim yoktu. zaten dikkat ederseniz bu sıralar işlerim dolayısı ile sözlüğe pek giremiyorum. eğer böyle bir “saçmalığı” görseydim ilk tepki gösterecek kişilerden biri ben olurdum.

gelelim konuya, gerçekten “bu ülkede var olan, bu ülkeyi meydana getiren öğelerden biri olan bir kesimi böylesine cahilce eleştiren, kahvehane ağzıyla ensesinden tokadı eksik etmeyeceksin vb. zırvalıkları yazabilecek kalitesizlikte ve yüzsüzlükte” bir soytarının entry’sine tepki gösterdi diye yazarına ceza veren bir yönetim olabilir mi gerçekten?

bakın bu yukarıda bahsedilen “kışkırtıcı, taciz edici ve sözlüğe yakışmayan” entry’i giren soytarıya soytarı diyorum şimdi ne olacak? bir günlük uyarı uzaklaştırması mı?

ben o bildiğiniz yazarlardan değilim. emin olun, eğer cahil bir çomar yüzünden böyle bir ceza almış olsaydım tepkim çok daha farklı olurdu. (tavrımın ne olacağını bilen biliyor zaten.)
devamını gör...
ben 1 gün erişim cezası aldım sözlükte ama neden aldığımı bilmiyorum. öncesinde ne bir uyarı ne de bir mesaj aldım. nedenini söyleselerdi hee demekki bu yanlış bir tanımmış sözlük için diyebilirdim. bir sabah mail geldi 1 günlük erişiminiz engellenmiştir diye o kadar.

bana ve aileme tanımlarında ve mesaj yoluyla hakaret eden bir şahsı, ekran görüntüsü ile, şikayet ettim ve tanım silme cezası aldı.

bu saatten sonra ben sözlükle alakalı hiçbir şeye karışmam, sözlüğün gelişmesi için kılımı kıpırdatmam.
devamını gör...
bugün neden yaşadığımı anlamadım amaçsız bir ceza.
devamını gör...
(bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
devamını gör...
dün yaptığım provokatif paylaşım sonucu aldığım cezadır. başa gelen çekilir diyelim ne olsun :)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük’ün verdiği 1 günlük ceza" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim