#netflix filmleri
drama / gerilim
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

#film
nowhere (hicbir yer) bir kurtuluş hikayesi 2023 netflix ve ispanyol yapimi bir film .
yönetmen:miguel ruz
oyuncular:anna castillo, tamar novas.
filmden kisaca bahsedersem kurtuluş filmlerini yani survivor tarzi filmleri sevenlere sakin kaçırmayın derim.efsane bir film.
bir ülkede başlayan kötü hayat gidişatı sonunda.baska bir ülkeye kacak yolla girmeye çalışan aileler .yüklü bir para ödüyor ve insan ticareti yapan insanların acımasızlığına geliyorlar. konteyner içine yerlestirilen aileler gençler ve çocuklar. bilmedikleri bir yöne doğru ilerlerken .kapılar tekrar acilir ve bir sürü kaçak yolcu iceri dolar.mia ve nico bir an ayri düşerler sonra nico başka konteyner icine zorla atılır. hamile olan mia cok korkmustur.ülkeden cikmalarina izin vermeyen askerler tarafindan konteynerlari durdurulur. arkada ek bir yerde gizlenirler sonra bum .burasını muhakkak izleyin .sonra kadin tektir konteynerda ve denizdedir gemi yalpalar ve bir bum daha .kadinin doğum sancısı tutar felaket . buldugu herseyi kullanir.matkap orda ne ariyor cok merak ettim .kutularda butun istedikleri vardir ayrica biraz fazla donatilmis.
anlatılmak istenen bir şey var aslında. yoksa konteyner o gün batmisti zaten ,hipotermiyi eklemiyorum bile .kankaybi oda ayri bir konu.cok survivor izledim neler olacagini cogumuz az cok biliyor neyse.sonunda 23 gün gecer ve okyanusa düşerler ve bir balina çocugu bulmasi için anneye yardim eder ve sonunda ne olacağını izleyin görün.bir not (snickers hayat kurtarır çikolatanızi yaninizdan ayirmayin)bir kurtuluş hikayesinde daha vardi çikolata.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
2023 ispanyol yapımı bir netflix filmi. süresi 1 saat 49 dakika. film başladığında ufacık bir distopya havası koklattılar bize ama alakası yok. film suların ortasında mahsur kalma filmi. neden distopya dedim peki? bir ülkede nüfus sorunu olduğu için bazı yaş gruplarını katlediyorlar. önce yaşlılar ve hastaları öldürmüşler. çare olmayınca sıra çocuklara ve hamile kadınlara gelmiş. film çocukları alınıp götürülen bir çiftin bir süre sonra tekrar çocuklarının olacağını öğrenmeleri yüzünden kaçak olarak ülkeden kaçmaya çalışmaları anlatılıyor.

tüm paralarını kaçak olarak gemi konteynerine binmek için harcayan karı koca bir şekilde ayrı düşüyorlar. tırları kontrol eden polis çevirmesinde kadının bulunduğu tırda bir problem olduğu anlaşılıyor. tüm kaçaklar kurşuna dizilirken bir şekilde kurtulan karnı burnunda kadın kocasıyla buluşmak için tek başına yolculuğuna devam ediyor.


burada kilit nokta denizde fırtına çıkması ve kadının içinde bulunduğu konteynerin bir iki tanesiyle daha sulara düşmesi. bundan sonrası ve filmin büyük çoğunluğunu oluşturan tek mekanda kadının hayatta kalma mücadelesi.


hamileler ve etkilenecek olanlar izlemesin. kan var, doğum anı var, açlıktan plesanta yiyen anne var. spoiler olabilir ama ben baştan uyarayım. vicdanım rahat etsin. mükemmel bir film değil ama hayatta kalma mücadelesi sevenler izleyebilir.
devamını gör...
tek oyuncu ve tek mekan filmlerine çok iyi bir örnektir. oyuncu anna castillo sayesinde yürüyüp giden film, eğer içindeki mantıksızlıklara çok takılmazsanız süresini hiç hissettirmeden beş dakikada akıp gidiyor gibi izleniyor.
devamını gör...
hiçbir yer


senaryosu birkaç isim tarafından yazılan ve albert pinto tarafından yönetilmiş 2023 ispanya yapımlı distopik gerilim filmi olarak bilinir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

anna castillo
tamar novas
tony corvillo gibi oyuncular başrolde yer alır.

ispanya'nın totaliter rejiminden dolayı ülkeyi terk edip irlanda'ya gitmeye karar veren mia ve nico çiftinin, özellikle de kadının hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.

genç kadın hamiledir ve kurşuna dizilmekten son anda kurtulur çünkü saklanmıştır.
acımasız gaddar kişiler yaşlı genç çocuk kadın ayırt etmeksizin herkesi yok edecek kadar zalimdirler.

saklandığı konteyner denizin ortasında tek kalan kadın tek başına yaşam savaşı verir,
bir yandan hamiledir, bir yandan kocası yanında değildir, o zalimler kocasını da almışlardır.

konteynerde doğum yapan ve bir kız bebek dünyaya getiren genç kadın hayatta kalmak adına her yolu dener, kendi plasentasını yemek dâhil, ördüğü ağ ile balık avlar ve onu da çiğ çiğ yemek zorunda kalır, açlıktan ölmemek ve bebeğine süt verebilmek için başka çaresi yoktur.

uçağa ayna tutmak ve kurtarılmak isterken bacağı da ağır yara alır ve kancayla anestezi olmadan dizine dikiş atar.

telefonlar bozuk, su almış, kırılmış ve istediği gibi çalışamamaktadır.

distopik bir film gibi dursa da bence tam olarak distopik bir film değil, baştaki bazı sahneler ağzımıza bir parmak bal çalmış olsa da nihâyetinde film boyu genç bir kadının hayatta kalma çabasını izliyoruz.

bir kadının istediğinde aşamayacağı hiçbir zorluk olmadığını vurgulayan bir filmdi.

mücadelenin ve hayatta kalmanın zorluklarını mia üzerinden ele alan iyi sayılabilecek bir film olduğu söylenebilir.

şimdi biraz da spoiler verme vakti..


genç kadının havasızlıktan ölmemesini, hipotermi geçirmemesini, bu kadar zor durumda olduğu halde hasta olmamasını ve telefonların çekmesini ilginç buldum, kendi plasentasını yemek zorunda kaldığı sahne çok acı ve rahatsız ediciydi, dizine dikiş attığı ve dizinin yara aldığı sahne gerçekçiydi,
balıkları çiğ yediği sahne belki biraz komik olabilir. ^^
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nowhere (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim