canhıraş çığlıklar, kontrol edilemeyen öfke patlamalarının yoğun yaşandığı dönem, çocukların gelişiminde doğal bir evredir. genellikle çocuğun duygularını nasıl kontrol edeceğini bilemediği dönemlere denk gelir. konuşamayan bir bebeğin açlığını nasıl ifade ettiğini düşünün. bazansa çocuğun anne babasından ayrılıp kendi benliğini bulmaya başladığı, özgürleşmeye çalıştığı dönemleri kapsar....
devamını gör...
trt 1 de böyle program vardı çocukları mola paspasına gönderiyordu. ne kadar işe yarıyor anlayamıyordum.
devamını gör...
@2 süper dadı
devamını gör...
hoooo çöööö brüsttttt şeklinde mümkün olamayacak hadise.
devamını gör...
öfkeli çocuklara öfkeyle karşılık vermek kesinlikle çözüm değildir. öncelikle sakin ve olgun davranılmalı, öfke sebebini anlamaya çalışmalı sonra çözüm üretmeli. çocuklar bilinçli ya da bilinçsiz bizi örnek alıyor. sürekli bağırışla kavgayla büyüyen çocuk tabii ki öfke problemine sahip olur. onu değiştirmek de yine ebeveyninin işi.
devamını gör...
2 çocuklu bırı olarak; önce sakınlestırılmelı sonra dınlenmelıdır. sakınleşmekte zorlanıyorsa kendısını odasına gonderıp sakınlestıgınde konusmaya hazır oldugunuzu belırtmektır. bazende sınırlendıklerınde şaka ile karısık öfkelerini oyuna çevırmek gerekır. o kadar masumlar kı ve hemen yelkenlerı ınıyor. zaten aslında öfkenın temeli anlaşılmamak ve şefkat aramak değil mi hepimiz için.
devamını gör...
4 çocuk annesiyim. özellikle 2 yaş sendromu yaşar iken sık sık olan bu öfke atakları malesef biz anneleri hayli yıpratan sinirlerimizi zıplatan bir olay. fakat şu var ki geçiyor. böyle öfke anlarında yapmamız gereken şey sakin kalmak ve çocuğu anlamaya çalışmak. sakinleştiğinde sarılıp kendini iyi hissetmesini sağlamak sizin içinde iyi olacaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öfkeli çocukları sakinleştirmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim