15 mayıs 1917 - 10 kasım 1983 yılları arasında yaşamış; siyasetçi, gazeteci, şairdir. sert eleştirileri ile tanınan serdengeçti, bir defasında milli eğitim bakanı hasan âli yücel'e hitaben yazdığı ve "yüksek makamın alçak vekiline" diye başlayan yazı yüzünden hapsedilmiştir.

eserleri

mabedsiz şehir
bu millet neden ağlar?
bir nesli nasıl mahvettiler?
ayasofya davası
mevlana ve mehmet akif
türklüğün perişan hali
gülünç hakikatlar
kara kitap
müslüman çocuğunun şiir kitabı
radyo konuşmaları
akdeniz hilalindir
devamını gör...
asla bir türk milliyetçisi değildir, sentezci islamcı bir moronun tekidir. aynı zamanda azılı bir gericidir ve atatürk düşmanıdır. serdengeçti osman yüksel, soğuk savaş yıllarında natonun yeşil kuşak projesi kapsamında sovyetler'e karşı kullandığı islamcı bir piyon. türk-islam sentezcilerinin en sevdiği dandik bir yazar bozuntusu. kaderin kötü cilvesine bakın ki serdengeçti osman yüksel, sanki ölecek başka bir tarih yokmuş gibi 10 kasım 1983'te ölmüştür.
osman yüksel serdengeçti'nin gerçek adı osman zeki yükseldir. 1917 tarihinde antalya'da doğmuştur. diyanet işleri eski başkanı ahmet hamdi akseki'nin akrabasıdır. serdengeçti, 3 mayıs 1944 turancılık davası'nda hüseyin nihal atsız, fethi tevetoğlu gibi ünlü türkçülerle birlikte mahkemelerde yargılanmış ve ardından beraat etmiştir. osman yüksel, davranışlarıyla ve düşünceleriyle atsız nihal'den çok kısakürek necip fazıl'a yakındır. zaten atsız, serdengeçti'yi aynı necip fazıl gibi hiç sevmezdi. serdengeçti osman, aynı zamanda kürtçü-dinci said nursinin bir müridiydi.
osman serdengeçti'ye tengri lanet eylesin; serserigeçidi osman, tamunun(cehennem) en dibinde inim inim inlesin, ateşi bol olsun bu yobaz pisliğinin. islamofaşistin tekiydi..
ilgili linkler:
1) islamveihsan.com/osman-yuks...
2) risalehaber.com/service/amp...
3) aa.com.tr/tr/yasam/turk-isl...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"osman yüksel serdengeçti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim