topu olan çocuklarla iyi geçinilmesi gerektiğini öğreten cümle. küsüp eve gitmesin diye de her dediği yapılırdı zamanında.
devamını gör...
bu cümleye maruz kalan çocuklara hep üzülmüşümdür.
devamını gör...
nedense o top sahibini kimse sevmez ve takıma alınmazdi. top onun diye zamanında çok aldık kadroya ama eğer topu patlarsa vay halimize annesi babası yaygara kopartirdi bagirirlardi hiç degismezdi.
devamını gör...
bunu diyen çocuk önünde sonunda, bir şekilde de olsa arkadaşları tarafından dayağı yemiştir. dayak yememiş olsa bile söylediği laf sonunda burnundan gelmiştir.
devamını gör...
(bkz: al topunu sevdir git)
devamını gör...
oyunbozan ve mızıkçı top sahibi çocuğun canı sıkılınca arkadaşlarına söylediği sözdür. kendi oynamak istemiyor diye veya gıcıklık yapacak diye diğer çocukların da oyun hevesini kursağında bırakır. kişiyi top sahibi yapar sonunda.
devamını gör...
keşke gönlünüzle de ilgili aynı şeyi söyletseniz de oynatmasanız hem gönlünüzü hem aklınızı..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"oynatmıyorum top benim" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim