çeşit çeşit olmakla birlikte benim en tav olduğum modele değinmek istiyorum.. bu çeşit insancık toplum içinde 'herbokolog' olarak adlandırılan hic bisi bilmeyen ama hep biliyormuş havalarında olan daima konusan ama asla dinlemeyen soru sorsa dahî cevabı yine kendi veren,asla iç muhakeme yapmayan, her daim bir çözümün degil sorunun parçası olmak için azami gayret gösteren hayatta ki tek derdinin kendinin de varoldugunu kanıtlamak olan klinik vak'a.etrafinizda bu çeşit insan varsa ve sizin danışanınız degilse acilen topuklayın.
devamını gör...
potansiyeli olan ama kendini hep geri planda tutan insan tipi.
devamını gör...
herşeye ve herkese evet der.
kendi seçimleri yoktur başkalarının seçimlerini onaylar.
daima birilerinin onayına ihtiyaç duyar.
talep eden değil talep edileni yerine getirendir.
kendine yazık etmiş insandır.
devamını gör...
müthiş komik bir espriyi sessizce yaptığı için kimsenin duymadığı fakat iki dakika sonra aynı espriyi bir başkası yaptığında ortamdakilerle birlikte karşı tarafa ayıp olmasın diye gülendir.
devamını gör...
insan kusursuz değildir.* kendilerini beğenmediği zaafları,özellikleri vardır.* doğal olarak da bu taraflarını gizlemek isterler.bu da öz güven eksikliğini tetikler. şimdi manipülatör bunu nasıl kullanır ondan bahsetmek istiyorum.*
mesela kendinizi tanıtıyorsunuz normal bir ses tonunda ifade ederken kendinizi istemeden zaafınız olan ya da bir eksiğiniz olan hususta ya kem küm etmeye ya da ses tonunda bir kısılmaya,titremeye gidiyor.burdan anlaşılıyor ki sıkıştır yakaladın. *
başka örnek, sözlü mülakat yapıyorsun cv ye bakıyorsun ingilizce biliyor yazmış diyorsun "let's continue in english " al sana bir numalaralı zaaf.. noluyor efendim kabullendiği eksikliğini bulduğumuzdan ötürü tekliflere açık hale geliyor.asgari ücretin bi tık üstünde verirsen kuzu kuzu çalışır profili çıkıyor. *
işin mantığı, kişinin zaafını yakaladıysan ya birebir de ya da toplum önünde yüzüne vuruyorsun sonra birey manipülatörün istediklerini kabullenme moduna giriyor.*
devamını gör...
yaptıkları her eylem ve girişim için onaylanma ihtiyacı hissederler. iç dünyaları huzursuzdur, yeterince iyi olmadıklarını düşünürler. olumsuz söylemler daha da dibe batırır. yolun ortasından değil kenarından yürürler. mecaz ama mürsel mi bilmem. trafik kurallarına uyalım arkadaşlar.
devamını gör...
insanları çok önemserler.
yavrum üzülmeni istemem ama insanların umrunda olmuyor hareketlerin, sen...
insanlar önemli değil öyle düşündüğün kadar.
yaşa hayatını,
ezdirme kendini.
devamını gör...
genel olarak haklari yenir. ortamda yokmus gibi görünürler. ben anlam veremiyorum pek. ya kardesim size biyle hissettiren sizden cok mu iyi? ha diyekim iyi olduğunu dusunuyorsun o zaman da subu hatırla bir yaris icinde degiliz. senden iyi ya da kotu olanlar olmak zorunda degil. ozguven konusmasi bu kadardi tşk.
devamını gör...
gerçek düşüncesini saklar, çevresindekilere onay verir. kısacası kendi değildir.
devamını gör...
mutsuz, huzursuz, saygısız ve sevgisiz bir ailede yetişmiş olmaları.
devamını gör...
insanlarla konuşurken çekinir, hakkını arayamaz, hayır diyemez, acaba öyle yapmasa mıydım diye düşünerek kendini yer. *
devamını gör...
koşullu sevgi ile büyütülmeleridir. bu insanlar çocukluğunda “şöyle olursan, akıllı olursan, uslu olursan seni severim” sözüne fazlasıyla aşina oldukları için yaptıkları, yapacakları her adımdan tereddüt duyarlar. bilinçsiz ebeveyn ya da partnerden kaynaklanan bu sevme biçimi kişide öz güven kaybı yaşatır. bahsi geçen bu insanlar herkesi memnun etmeye çalışan, davranışsal algı bozukluğu yaşayan ve en önemlisi sürekli onay ihtiyacı duyan eksik bireyler haline gelirler.

günümüze baktığımızda ise bu yaşanılanlar aslında çocukluğunda koşullu sevilen çocuklarla koşulsuz sevilen çocukların dramatik kavgası.
devamını gör...
vücut dili daima savunmadadır.
acaba şöyle yapsam başıma bir şey gelir mi diye tedirgin olur.
devamını gör...
hiçbir şeyi tam ve kamil anlamda başaramayacağı hissine kapılmak.
yetersizlik hissi , kendini beğenmemek.
devamını gör...
özgüveni olmayan bir insan, yapacağı işi yapmadan, söyleyeceği sözü söylemeden, atacağı adımı atmadan önce, "başkaları ne der" endişesine sahiptir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öz güveni olmayan insanın özellikleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim