izlerken gerildiğim, ama sonuna kadar da haklı olduğu için yorumsuz kaldığım sinir krizidir. özellikle sonlara doğru gerçekten adam bir an bayılacak sandım.
buradan

olayın gelişimi:
yayın esnasında " özgür demirtaş asgari ücrete karşı mı? " diye bir başlık atıldı. daha sonra hulki cevizoğlu "özgür demirtaş politikacı değil sadece bir hoca. neden bu kadar önemsiyoruz?" tarzı bir açıklama yaptı. sonra özgür demirtaş yayına bağlandı ve olanlar oldu.
devamını gör...
ilk defa hak verdim kendisine. zira sözlerinde %100 haklı. yalnız videoda benim asıl dikkatimi çeken, melik yiğitel adlı şahsın yüzünün düşüşü.
devamını gör...
ulan adam ne kadar net tane tane anlatıyor bu beyinsizler hala boş boş havlama peşinde ne b*ktan insanlarla yaşıyoruz ya. acaba adamın dediklerinin bir kelimesini anlamışlar mı?
devamını gör...
az önce izlemeyi bitirdim.

özgür bey'in başına neler geleceğini bildiği için baştan açıklamayı uygun gördüğü cümlelere bakar mısınız;

türkiye'deki tartışma programlarına alışkın değilim. herkes birbirinin sözünü kesiyor. ben alışkın değilim.

bu ne demek?
herkes zaten dinlemeye değil, bildiği şeyi gelip anlatmaya kabul ettirmeye gelmiş. o yüzden dinlemiyor, anlamaya çalışmıyor. sürekli söz kesip "benim anlattığım şey doğrudur. bunu bir an önce anlamalısınız" diyor.

herkesin her şeyi bildiği bir yerde konuşacak bir şey kalır mı?

bir de şunu diyorlar özgür bey için

"çok karamsar"

o bir bilim insanı!

dolayısıyla ekonomik yetkinliğiyle (artık siz varın bir profun yetkinliği ne kadarsa) verilerden hareketle analiz edip bir sonuç ortaya çıkarıyor. durum bu, eğer devam ederse böyle, etmezse böyle olacak diye projeksiyon çıkarıyor. bunun neresi karamsarlık?

her şeyi bilen insanlar, zaten her şeyi bilen insanlara anlattığı için problem çıkmıyor.

bir kere de bilmiyorum deyin de işin uzmanı konuşsun. hata yapmaktan neden korkuyoruz?

bir kere de şu tahtaya kalkalım, yanlış yapalım. belki arkadaşlar güler ama herkes doğru nedir onu öğrenir.

ekleme: teşekkür ederim özgür hocam.
devamını gör...
şu insanların yayın teklifini kabul etmesi en baştan hataydı. yahu sen amerika'da profesörsün ne işin var yandaş medya kanalındaki dandik bir sözde ekonomi, gündem programında. boşver sayın abim. tenezzül etmeyin şöyle şeylere allah aşkına. yeter ya vallahi yeter..
devamını gör...
bir umut anlarlar diye...
devamını gör...
muhalefet parti liderlerinin bile erişemediği, iletişemediği bir kitleye karşı hükümet yanlısı bir kanalda 20 dakika boyunca teklemeden konuşmuş ve bütün melik yiğitellerin bile anlayacağı örneklemelerle içinde bulunduğumuz durumun tasvirini akıllarda kalıcı şekilde paylaşmış
devamını gör...
yüzüne karşı söyleyemediklerini arkasından atan tutan insanların yeridir. şimdi kalkip sakın demeyin adam baglanip gitcem dedi diye adam aptala anlatır gibi anlattı çünkü orada kalsa laf atacaklar özgür hoca lafi ağızlarına zekasiyla tikiycak ama iste kime ne anlatıyorsun anlamazlarr anlamaz onlar halkın yoksullugunu anlamaz alım gücünün azaldığını anlamaz.
devamını gör...
ülkede hep aynı adamlar program ve kanal değiştirip aynı şeyleri sürekli söylemekte. aynı konuyu 20 gün tekrar tekrar tartısıp çözümü kimse söylemezken, sn demirtaş gibi ege cansen gibi birkaç kaliteli insanın bu showmenlere her defasında sorunu, sebepleri ve çözümleri inci gibi anlatmalarına hayranım. ama işte karşısındakilerin tartışma kültüründen haberi yok. ekonomiden hiç haberleri yok.
devamını gör...
kendisini eleştirdiğim bir nokta var. programa bağlandığı sırada bir açıklama yapıyor ama konuşurken bir yerden sonra kendi sesinin şehvetine kapılıp konuşmaya devam ediyor.

madem derdini anlattın yani asgari ücretin yüksek olmasına değil yüksek de olsa satınalma gücü açısından hiper enflasyona yani 3 haneli enflasyona doğru giden bir ülkede asgari ücret 4 000 değil 40 000 de olsa mal sepeti olarak aşık gücünün azalacağını izah ettin, görevini ya da yola çıkış gayeni yerine getirdin. programdan ayrıl. ama adam bunu yapmıyor.

anlatmak istediğim bence şakkadanak programına katıldığı gibi keşke yine stüdyoda olsaydı. hem telefonla katılıp hem stüdyoda gibi konuşması olmadı.
devamını gör...
"evinizde boyacıya elektrik işlerini, elektrikçiye de boya işlerini yaptırıyorsunuz. sonuçta hem boyasız hem de karanlıkta kalıyorsunuz." gibi bir cümle etmiştir.

faiz sebep mi sonuç mu tartışmasına da şemsiye örneği ile noktayı koymuştur. genel itibarı ile doğru konuşmuştur.
devamını gör...
bir gerizekalıya anlatır gibi anlatmasına rağmen konuya tamamen fransız yandaş argümanlarla ısrarla manipüle edilmeye çalışıyor. ülkedeki sorun tamamen yandaş medya. madem ekonomi tartışılıyor o halde çıkarın ekonomistleri onlar tartışsın, medya patronlarının, yandaş siyaset bilimcilerin, kısacası herbokologların toplanıp halkta bir algı oluşturma minvalinde düzenlenmiş bir program olmuş tıpkı diğerleri gibi. yazık olmuş özgür hocaya aslında ne kadar haklı olduğunu bilmelerine rağmen misyonları gereği adamı hedefe oturtmuşlar.
devamını gör...
değerli özgür hocam tabi ki bazı şeyleri sizin söylemeniz noter tasdik etkisi yaratmalı... lakin bazı şeyleri anlamak ve görmek için profesör olmaya da gerek yoktur. insanlar o kadar bencil o kadar birincil olmuşlar ki umurlarında değil.. kimse kimsenin umurunda değil...hemen şöyle örnekleyebilirim ( https://www.youtube.com/watch?v=j0gkwhokzea ) kendi başına bir şey gelmediği sürece kafasını çevirip etrafına bakmayan insanlarla yaşıyoruz.. senin çocuğun çok kıymetli diğerlerinin çocuğu ..... mu diye sorarım. özgür hocamın da dediği gibi 10 saat anlatırım yazarım... ahh be hocam ciğerlerimiz kan ağlıyor...
devamını gör...
dinlerken beni ganyan izleyen dayılara çevirmiş yayındır.

yürü be oğlum diye bağırmama sebep olmuştur vesselam.
devamını gör...
programı yıkmış adam, çok boş konuşanlara binaen iyi konuşmuş tebrik ederim.
devamını gör...
bu adam yine iyi dayanıp sabrediyor ya
devamını gör...
geçirtmesi olmalıydı, maymuna döndüler.
devamını gör...
sinir krizi demeyelim de dellendi diyelim.

zira başlarda zeki müren edasıyla girdi adam. tam da o elit, naif, kültürlü bir insana yakışır vaziyette, sakin, tane tane konuşan, ses tonu az bir şekilde gidiyordu.

ama leş kokan cehalet ve iğrenç yandaşlık karşısında adamın tepesi attı. zira bu leş zihniyette bundan anlıyor. sesini yükseltti, bağıra bağıra anlattı. güzelde yaptı.

söylediği her cümleyi geçtim, her kelimesi doğru idi. iktidarı, yandaşları, ekonomi politikasını yerin dibine soktu ve hatalarını açıkladı.

yalnız bugün tamamını bir kez daha izledim de bu ülke bitmiş. resmen iş bilmezler yönetiyor. bu adamın dediklerinin tersini, 10 yaşındaki çocuklar yapmaz.
devamını gör...
şimdi izledim sinir krizi geçirmemiş. lakin söyledikleri zaman zaman çarpıtılıyor, bu çarpıtmalarla söylemlerini geçersiz kılmaya çalışıyorlar. çok net konuşuyor, kendisi ben bir konunun uzmanıyım ve uzmanı olduğum konuda eldeki veriler ile değerlendirme yapıyorum. umutlu olmak ya da karamsar olmak değil amacım bilimsel olarak değerlendirmemi yapıyorum demek istiyor. yani elimizde iki tane 3 varsa bunları toplarsak 6 yapar. umutla bunu 7-8 yapamayız ya da karamsarlıkla 5 e düşüremeyiz bunun sonucu 6 dır diyor.
ve elde birçok verinin olduğunu bu verilerin ikisi ya da üçünü hesaba katıp bununla hamle yaparsak bu bizi yanlışa sürükler demek istiyor.
bu kadar beyefendi bir adamı bile çıldırttılar yalnız. ısrarla söylemlerini başka yerlere çekmeye çalışıyorlar.
eğer yanlışım varsa beni düzeltebilirsiniz. hatamız olduysa affola.
devamını gör...
kendi tweetini çocuğa okur gibi noktalı virgüllü okuduğunda epey kahkaha attım.

"asgari ücret 100 bin olsa bile (virgül) bir şey değişmeyecek (nokta)"
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"özgür demirtaş'ın cnntürk yayınında sinir krizi geçirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim