bu birsansasyonseverim ukdesidir.
başarı oranı %90 olan ilk korona aşılarından birini, kocası prof. dr. uğur şahin'le birlikte geliştiren bilim insanı.
türkiye kökenli alman vatandaşıdır; immünolog, girişimci, akademisyen vasıflarına haizdir.
bm kendisini şöyle tanımlıyor: küresel sağlık sektöründe bir lider.
almanya'da özellikle kanser araştırmaları ile tanınmakta. 16 yol önce kurulan türkçe ganimetten etkilenerek ''ganymed'' isimli şirket,
kansere karşı hassas antikor tedavilerine öncülük etmiştir. ganymed 2016'da japon ilaç şirketi astellas'a satıldı. 420 milyon euro değerindeki bu satış, o tarihe kadar almanya tıp sektöründeki en yüksek meblağlı satış oldu.
özlem türeci 2008 'de, eşi uğur şahin ve avusturyalı immünolog, onkolog christoph huber'la ile biontech firmasını kurdu.
ilk başta immünoterapi kanser tedavileri üzerine çalışan şirket; 2020'de covıd-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla aşı çalışmalarına yönelmiş ve 9 kasım 2020'de %'90 oranında başarı sağlayan aşıyı bulduklarını açıklamıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"özlem türeci" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim