ilk olarak tüm öğrencilere geçmiş olsun diyorum.
tüm sene ortalıkta olmayıp, sınavdan sonra nasıl geçti nasıl geçti diye soran, içinizi daraltan komşu ve akrabalara basın küfürü gitsin.

yazı uzun, özet geç diyenler en sona zıplayabilir.

çok fazla sınav adı var, ara ara değiştiriyorlar, biliyorsunuz mevzuları bazı kısaltmaları önceden yazayım.
lgs: lise geçiş sistemi (teog yerine geldi)
yks: yüksek öğretim kurumlar sınavı. iki basamak halinde uygulanıyor. cumartesi tyt pazar ayt.
tyt: temel yeterlilik testi. kolay sorular ama süre çok belirleyici. toplamda 120 soru 135 dakika. bir önceki sistemde ygs'nin yerini aldı ama sınav içerikleri oldukça farkli. fen soru sayısı yarı yarıya azaldı, din kültürü soruluyor vs. ygs 160 soru,160 dakikaydı.
ayt: alan yeterlilik testi. bilgi içerikli daha zor sorular olması bekleniyor. tek kitapçıkta tüm sorular var. 4 ayrı testten 40'ar soru, 180 dakika süre. ama sayısalcılar 40 mat 40 fen çözecek. kısacası sorun süre değil, soruların daha zorlayıcı olması.

nerden başlasak, nasıl anlatsak bilemiyorum ama neden ya neden? neden bu kadar zor soruyorsunuz, ve özellikle hep aynı branşlarda.
biliyoruz bu bir sıralama sınavı, sorular ne kadar zor olursa olsun herkese zor ama her şeyin bir usulü vardır, her testte çok kolay, kolay, zor ve çok zor sorular bulunur ama bunun bir oranı vardır.
matematikte öttürmüşsünüz çocukları.

bu çocuklar mart 2020'den beri perişan. bu sene sınava giren 8'ler ve 12'ler çok şanssız.
2020 tyt de ek süre verilmişti. (30 dakika)
2020 ayt de 12. sınıf konularının neredeyse 2/3'ü yoktu. yine pandemi sebebiyle.
peki bu sene? mesela fende tüm branşlarda en zor sene 11. sınıftır. fizik, kimya ve biyolojide çok konu vardır. bu çocuklar 11'in ikinci döneminde hiç yazılı olmadılar. martta kapandı okullar. o zaman niye böyle ölçme değerlendirme mantığından uzak sınav yapıyorsunuz. geçen sene konuları azalttınız bu sene niye azaltmadınız. 2-3 konu çıksaydı müfredattan ne olurdu? her konuyu çok iyi öğretebiliyormuşsunuz gibi! ne güzel değil mi ziya, okulu aç, okulu kapa, sınav getir, sınav kaldır, aptal ettiniz müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri, velileri. onlarca yanlışı yapın, bir kerede yüzünüz kızarmasın. azaltın şu müfredat. ne yapsın öğretmen ve öğrenci, ulan günde 7-8 tane 40'ar dakikalık online ders mi olurmuş.

lise giriş sınavında kazık matematik.
tyt de kazık matematik.
ayt de kazık matematik. bu ne abicim, her dersten 3-5 zor soru koy, bitti gitti işte. macera arama. ulan pezev...... yoksa özel okullar ile devlet okulları arasındaki fark iyice açığa çıkmasın diye mi böyle yapıyorsunuz?
biraz kolay sorsanız pandemi döneminde ders kaybı yaşamayan hatta örgün eğitimden fazla online eğitim veren üstüne özel ders alan özel okul öğrencileri yapacak, devlet okullarında doğru düzgün ders göremeyen çocuklar çuvallayacak, aradaki fark büyük olacak. sen şimdi zor soruyorsun, özel okuldaki de yapamasın, özel devlet ortalaması farkı açılmasın istiyorsun.
ya da, zor soralım ki daha çok aile didinsin dursun çocuğunu özel okula göndermeye çalışsın, meb'in öğrenci yükü azalsın diye mi düşünüyorsun?
yok kardeşim ne alakası var diyorsan da, normal yap sınavı normal. olması gerektiği gibi yap. işinizi düzgün yapın ulan.
yine zor sor ama her dersten aynı zorlukta olsun. kimyada yıllardır aynı tıraş sorular matematikte hep kol gibi olmaz.
kafana göre soramazsın.
tarihteki yoruma dayalı soruları azalt, kazık bilgiyi artır.
edebiyatta yazar-kitap sorularını azalt paragraf sorularını daha da artır,
matematiği hem tyt de hem ayt de kazık yap,
ve bunların hepsini aynı sene yap.
ve bunları 1.5 yıldır okula gidemeyen çocuklara yap. oğlum büyük günah valla. tebrikler. başka branşlarda da sorunlar var ama matematik öne çıktığı için konuşulmuyor.


her şey normalmiş gibi adayları tüm konulardan sorumlu tut, üstüne son yılların en kazık sınavlarını yap.
evet kardeşim her şey normal. eba meba en çık senin siten tıklanıyor. değil mi ösym, değil mi meb, her şey normal di mi!


buraya kadar okuduysanız tebrikler, ilgilenenler için sınavların içerik anlamında da nasıl değiştiği ile ilgili birkaç bilgi:

2010 -2017 arası ygs/lys dönemiydi. sekiz sene bu istem uygulandı. ygs de 40 mat 40 fen, lys de 50 mat, 30 geo vardı. fizik-kimya ve biyolojiden 30'ar soruluyordu. hemen hemen her konudan bir, hatta birden fazla soru geliyordu. öğrenci çalışmasının karşılığını alıyordu. eski sistemde ayrıca, testlerin üniversite bölümlerine etkisi oldukça farklıydı. tıp için en etkili oran lys biyolojiydi vs.

2018 ile tyt/ayt dönemi başladı. matematik ve türkçe ağırlıklı oldu sınav. hem de öyle böyle değil?
tyt de 40 matematik, 40 türkçe, 20 fen, 20 sosyal sorusu var. sosyalin 5 sorusu din.
ygs de 40'ar adet türkçe, matematik, sosyal ve fen vardı. fen yarı yarıya azaltıldı, sosyalde de din sorusu yoktu.

şuraya dikkat edin: bir önceki sistemde ilk basamak sınavında 13 biyoloji sorusu vardı, hiç din sorusu yoktu.
şimdiki sistemde ilk basamak sınavında 6 biyoloji, 5 din sorusu var. yorumu size bırakıyorum.

şimdiki ikinci basamak sınavında ise de 40 mat, 40 fen var. önceki sisteme göre mat 40 soru azalmış, fen 50 soru azalmış. kısacası sayısal öğrenciler için artık matematik tüm fen derslerinin toplamından çok ama çok daha önemli.

toplamda 2010-2017 dönemlerinde üniversite sınavlarında 120 matematik, 130 fen sorulmuş sayısal öğrencilere
2018'den beri son 4 yılda ise üniversite sınavlarında 80 matematik, 60 fen soruluyor.
şu değişime bakar mısınız!!!

özet: pandemi sebebiyle özel okullar ve devlet okulları arsındaki fark iyice açılmışken, aynı senede hem lise giriş sınavında hem de üniversite sınavlarında son yılların en zor matematik sorularının olduğu sınavları hazırlamanın sebebi nedir?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pandemi senesinde kazık sınavlar hazırlamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim