şiir biraz şairini andırmalı, benim şiir anlayışım budur. uyak ve ölçü gibi derdini ambalajlayan anlayışa uzak oldum hep. asla denemem demiyorum, sadece bana göre değil. ben sersem biriyim şiirlerimden de bu akmalı.

kimine göre şiir zor iştir, evet fotoğraf çekmekten zor, resim yapmaktan kolaydır. gerçekliği ve yaşama dair olanı ötelemek yerine, gerçeği ve düşü, yaşamı ve hayal dünyasını birbirine karıştırıp aslında olanı, başka türlü anlatmanın bir yoludur benim için şiir.
devamını gör...
imgeler bir dağı çok uzaktan gösteriyor. aynı şekilde suya baktığımda suyun neredeyse yüzeyinde gezdiriyor gözlerimi.
ben o dağı tırmanmak istiyorum.
o suyun en dibine dalmak… o acıyı, o sevinci koklamak iliklerime kadar.
dünyanın kendi etrafında döndüğünü,
kanımın damarlarımda nasıl aktığını mesela; duymak…

mümkün mü? doğaya ve insana ait ne varsa şiire dair olabilir ama o saf müziği duymak mümkün mü?
devamını gör...
geyik yapacağım ama o kadar güzel tanımlar var ki, dalga bile geçemiyorum.
t: bilmediğim anlayış.
devamını gör...
söz sanatlarından uzak, yalın bir dille şiir yazmayı amaçlayan şiir anlayışıdır.
devamını gör...
valery'nin ortaya attığı şiir anlayışıdır. (bkz: poesie pure) şiirde anlam aranmamalıdır der. ahenk ve sembolizm ön plandadır. tabii anlamı tali unsur bile görmeyip hiçe saydıkları için bol bol üfürmeye müsait bi alan oluşturuyor bu anlayış. işte tam da bu yüzden bizim edebiyatta tutması lazımdı ilginç bir şekilde sadece 8-10 şair benimsedi bunu. ünlü örnek haşim'in merdiveni olarak gösterilir* fakat şairin anlam kaygısı güttüğü çok açık. valery'nin ve tanpınar'ın şiirleri daha doğru örnekler. bir de benim anlamadığım yahya kemal'e de öz şiirci diyorlar. halbuki adamın şiirlerinin çoğu ideoloji manifestosu gibi. tamam ahenk çok sağlam da anlam hiçe sayılmıyor..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"saf şiir anlayışı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim