bir kişiyi, bir ülkeyi, bir düşünceyi tümden reddedip onu hakiki bir günah keçisi ilan etmektir. şeytanlaştırmada her şeyi yok etme, beyazken siyah, melek iken tüm kötülüklerin kaynağı haline getirme psikolojisi revaçtadır. zamanla negatif veya pozitif olan anlaşılır, fakat zorla şeytan kostümü giydirilen kişi, düşünce yahut ülkenin bu kıyafeti bir anda parçalanıp lime lime olarak alttaki ışıltılı giysi ortaya çıkar.
devamını gör...
(bkz: çok efendi olduğun için herkesin seni salak sayması) gibi iyi niyetin suistimal edilmesiyle gelişen, kişinin, içindeki şeytanı devreye sokması ile sonuçlanan bir anlayıştır.

toplumun ortak ürünüdür. genelde gelişmemiş toplumlarda görülür. dönüşüm tamamlandığında kişide artık merhametten eser kalmaz.

tebrikler. bu eser hepinizin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şeytanlaştırma anlayışı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim