neden aldığımı anlayamadığım bitki. bir şans getirdiği de yok büyüdüğü de.
devamını gör...
dört adedine sahip olduğum, bana hediye edilmiş bitkidir.
vazoda su içerisinde tutulduğunda çok güzel görünür, iyi bakıldığında büyür, yuvarlanarak yada çubuk halinde büyümesini isterseniz sarmanız gereklidir, ancak sarmadan da uzayan kısımları yapraklı olacak şekilde büyütebilirsiniz.
güneşi çok seven bir bitkidir. direkt güneş ışığını çok sever ancak yaz aylarında öğle saatlerinde alması yaprakların uçlarından yanmasına neden olur. sabah yada akşam güneşi alan bir noktada olduğunda misler gibi mutlu mutlu büyümektedir. her suyunu değiştirdiğinizde güneşe doğru bakan yönünü de değiştirirseniz dümdüz değil yuvarlanarak büyümektedir. yaprakları açmış hali daha çok hoşuma gittiğinden ben sarmadan büyüttüm ancak sık sık yönünü değiştirdiğim için uzayan yaprakları bir sağa bir sola doğru uzayıp tatlı bir s zinciri şeklinde büyüdü.
vazoda su içerisinde iki yıl yaşamaktadır, daha sonra toprağa aktarabilirsiniz. bu iki yılda köklerinin gelişimi izlenmelidir. vazo dibinde çakıl taşları koyarsanız güzel durur ancak köklerini çakıl taşlarının içerisine batırarak yerleştirmeniz durumunda kökler gelişmeyecektir. bastırmadan, çakıl taşlarının üzerine bırakarak yerleştirmelisiniz ki köklerinde baskı olmasın ve kökleri gelişsin.
keserek çoğaltabilirsiniz, ancak kesilmesi/budanması durumunda mantar vs. oluşumu olmaması için kesik mum ile kapatılmalı ve açılmamalıdır. bu nedenle dışarıdan aldığınız bambuların üst kısmında genelde yeşil renkli bir mum tabakası vardır. yapraklar ve büyüyen kısımlar bu tabakanın sağından yada solundan patlamaya başlar. eğer odunsu yapıda devam etmesini istiyorsanız bu yapraklar büyümeye başlamadan yada başladıktan hemen sonra şekillendirmek için sarmalısınız.
çin kültüründeki inanışa göre, aşk için 2 adet, mutluluk için 3 veya 5 adet, sağlıklı bir ömür için 7 adet servet için 8 adet , iyi bir gelecek için ise 9 adet şans bambusu tek bir vazoya konmalıymış. benim 4 tane olduğundan pek şans getirmedi sanırım siz öyle yapmayın.

bu kadar uzun anlattığıma bakmayın, bakması kolaydır ve evinizin havasını değiştirir.
devamını gör...
ya beni böyle şeyler mutlu ediyo. düşünsene bitkisin ve şansli olduguna inanilip şans ismi bahşedilmiis. benim de var 1 tane suyun icine yasayip gidiyo oncazim. bi şey istedigi de yok. seviyorum ben kendilerini
devamını gör...
2 adedine sahip olduğum mükemmel bitki. 2 adedi aşk getiriyormuş ama daha bir numarasını görmedik. direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve mutfak ve banyo ( ışık alıyorsa ) gibi nemli, çok nemli yerlerde bakılması uygundur diye biliyorum. benimki mutfak tezgahının rüzgar almayan bir köşesinde. ikisi de aşırı sağlıklı ve canlı görünümlü. aldığımda ikisinde de minik birer ışkın vardı şimdi ışkınların sayısı arttı. kocaman yapraklı dalları var.
suyunu değiştirmek yerine eksildikçe üstten doldurmak daha sağlıklı. çünkü zaten bu bitkilerin doğal yaşam alanları; hava sirkülasyonunun az olduğu bataklık bölgeler. ben suyunu değiştirerek tazeliyordum. daha sonra değiştirmeyip üstten koyma yöntemine geçtim ve sonuç mükemmel korkunç köklendiler. yapraklar canlandı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şans bambusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim