voyager uzay aracı 1980 yılında satürn kuzey kutbunda altıgen şeklinde bir bulut keşfetmiştir. bu dünyadaki altıgeni andıran bulutlar gibi değil tam olarak her kenarı eşit uzunlukta olan bir şekildir. bulutun büyüklüğü 4 dünyaya eştir. daha sonra farklı uzay araçlarıyla varlığı teyit edilmiştir. neden kaynaklandığı ve nasıl bu şekilde döndüğü tam olarak bilinmemektedir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
(bkz: uzaylıların bal arısı olma ihtimali)
devamını gör...
uzaylıların yaptığı bir sanat olsa gerek.

not: meja başlığı sandım.
devamını gör...
altıgen fırtınadır.

satürn altıgeni, satürn’ün kuzey kutbunda bulunan ve adından da anlaşılacağı gibi altıgen şekilli bir girdaptır. dönen girdabı oluşturan bulutlar, uzun bir süredir dağılmadan girdabın içinde yer almaya devam ediyorlar. satürn altıgeni adı verilen fenomen ilk olarak 1980 yılında nasa’nın voyager uzay aracı tarafından keşfedildi. voyager’in ardından 2014’ten 2017’ye kadar satürn etrafında dönen cassini uzay aracı da fenomenin detaylarını görüntülemeyi başardı.
devamını gör...
iç açıları toplamı 720 olan buluttur.
devamını gör...
işte, satürn'ün mitolojide "kötülük tanrısı" olarak anılmasının sebebi de budur: düz bakıldığında küpün altıgen şeklini andırması ve altı köşeli yıldızın ortasında olması. bu siyah küp; yahudilik'te tefilin, islam'da kabe olarak bilinir. hatta cumartesinin ingilizcesi olan saturday de "satürn'ün günü" anlamına gelir: saturn's day=saturday
devamını gör...
ikinci fotoğraf erkek memesi gibi*
devamını gör...
gayet de alienmade; nasa bizi yiyor.

kendilerine portal bırakmışlar; insanlık da aaa bulut aaa fırtına diye kendini yiyor.
devamını gör...
kuzey kutup bölgesinde bulunan yapı.

şimdi şöyle oluyor arkadaşlar;
satürn bir gaz devi, yani dünya'nınki gibi katı bir yüzeyi yok. içerisindeki helyum, hidrojen, metan ve diğer bazı gazların hepsinin dönüş hızı birbirinden farklı. gezegen, kendi ekseni etrafında hızla dönerken, bu gazlar da farklı hızlarla bu dönüşe eşlik ediyor.

köşeli bir sonuç çıkması mümkün mü? evet, mümkün. birbirinden farklı çeşitli laboratuvar deneylerinden bu sonuç elde edilebiliyor. saatte yaklaşık 320 km ile hareket eden ve jet akımları dediğimiz şeyi oluşturan bu gaz hareketlerinin verdiği benzer sonuçları, dünya üzerinde veren deneylerden bazıları:


devamını gör...
oldu mu be meja yoldaş.. tam "hadi ateyizler bunu da açıklasınlar" demeye hazırlanan kalp gözleri açık fizik gözleri biraz şey arkadaşlar yazacaklarken, fizik bilimsel bir açıklamayla olaya limon sıkılır mı hiç..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"satürn'deki altıgen bulut" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim