türkçemizi güzel kullanalım.

#1389277 valla bizim zamanımızda gündemde başka konular vardı bilemiyoruz efendim.
devamını gör...
sen onu bunu boş ver de ne olacak bu hayvan hakları?
devamını gör...
yanlış bir tespit bu olmamış.
devamını gör...
sadece schopenhauer olsa iyi.

aristoteles: kadın yaratılışta yarım kalmış bir erkektir.

sokrates: kadın erkekle bir kez eşit hale getirildi mi, artık ondan üstün olur.

nietzsche: erkek yüreğinin özünde sertlik vardır, oysa kadının yüreği özünde kötüdür.

schopenhauer: kadınlar, tabiatları gereği ilk çocukluk dönemimizin bakıcıları ve mürebbiyeleri gibi davranmaya yatkındırlar (onlar bu işler için biçilmiş kaftandırlar), bunun tek nedeni kendilerinin çocuksu, uçarı ve kısa-dar görüşlü olmalarıdır- tek kelimeyle onlar bütün hayatları boyunca koca çocuklardır, çocuk ile gerçek anlamda bir insan olan yetişkin erkek arasında bir orta nokta, bir ara merhaledirler.

hegel: kadınlar elbette eğitilebilir ancak zihinleri yüksek bilimler, felsefe ya da belirli sanat dallarıyla uğraşmak için uygun değildir. kadınlar çeşitli arzulara, beğeni ya da zerafete sahip olabilir ancak bir idealleri yoktur. kadınla erkek arasındaki fark bitkiyle hayvan arasındaki farkla aynıdır.

bu filozofların görüşüne hak verdiğiniz zaman ve konusunu açtığınız gibi bir kadın muhtemelen size saldıracaktır. düşüncenin üzerine bir anti tez kurmaya meyilli değiller. modern dünyada liberal sjw'ler tarafından kadın yüceltilmeye devam etsin, yine de çoğu büyük düşünürler kadınları aşağı görmekten geri kalmıyor. acaba filozof dediklerimiz aptal mı yoksa sözleri gerçeği yansıtıyor mu bunların tartışılması lazım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"schopenhauer'ın kadın düşmanı olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim