1.
sidney'in sembolüdür.20. yüzyılda inşaa edilmiştir.2007 yılında unesco tarafından dünya mirasları listesine eklenmiştir.
devamını gör...
2.

sidney'in sembolü olan bu yapı danimarkalı mimar jørn utzon tarafından tasarlanmıştır. utzon bu eseri ile pritzker mimarlık ödülü'nü kazanmıştır. utzon binayı tasarlarken, kuş kanatlarından, bulutlardan, deniz kabuklarından, palmiye ağaçlarından ilham almıştır. ünlü eser, 2007'de unesco dünya kültür mirasları listesi'ne eklenmiştir. binanın inşasında on bin işçi çalışmıştır. 20 ekim 1973'te kraliçe ıı.elizabeth tarafından açılışı gerçekleştirilmiştir.

inşasına 1959 yılında başlanmış olan yapı, 1973 yılında resmi olarak açılmıştır. 7 milyon dolara mal olması beklenirken, tam olarak 102 milyon avustralya dolarına mal olmuştur.
devamını gör...
3.
bir oyun karakteri olan sonic'in saçlarına benzettiğim yapıdır. çok ilginç duruyor gerçekten.
devamını gör...
4.
çok harika bir tasarımı olan opera binasıdır. insanı hayran bırakır kendine.
devamını gör...
5.
akustik özellikleri de oldukça güzeldir bu yapının istenmeyen frekansları ve sesleri yok eden bir emilime sahiptir ayrıca akustiği sağlamak için kolonlar ahşapla kaplanmıştır.
devamını gör...