aslında güzel bir bölümdür. ama okuyanı değer görmez. çünkü her üniversite bu bölümü açmıştır. puanı düşüktür. mezun olunca iş imkanı kısıtlıdır. severek okuyanlar sonradan pişman olabilir. ayrıca okuması zordur. her yiğidin harcı değildir.
devamını gör...
birçok bölümde olduğu gibi kendisini geliştireni yüz üstü bırakmayacak bölümdür.
devamını gör...
merak ettiğim bir bölüm arada bu bölümü mü yoksa bu mu diye tartışırım içimde.
devamını gör...
liseden beri hep aklımdaki bölümdü kazandım da okumaktan mutluyum umarım iyi yerlere gelebilirim.
devamını gör...
içinde bulunduğum bölüm. lakin henüz pek yakınlaşamadım kendisiyle hazırlıkta olmamdan dolayı. umarım beni pişman etmez.
devamını gör...
mezunu olduğum ve öğrenim hayatınız sürecinde bol bol kitap ve makale okuyacağınız bölümdür.
devamını gör...
2000’li yılların başında devlet üniversitelerinin yalnızca iki tanesinde bulunan, 2010 yılı sonrasında kamu yönetimi bölümlerine olan talebin düşmesi sonucu kamu yönetimi bölümlerinin ismini değiştirmesiyle pek çok üniversitede isim değiştirilerek açılan ve 20 yıl içerisinde kamu yönetimi kısmından vazgeçilerek sadece siyaset bilimi olarak adlandırılacak olan lisans programı.
siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü için ayırt edici özellik bölüm müfredatıdır. zira bu bölüm, esasen iki bölümün birleşimi olarak düşünülmelidir. kamu yönetimi bölümlerinden dönüşenlerin pek çoğu kamu yönetimi müfredatını bir kaç ders ekleyerek sürdürdüğü için her üniversitede benzer fakat temelde farklı müfredatlar uygulanabilir. siyaset bilimi kısmı teorik, felsefik ve sosyolojik; kamu yönetimi kısmı ise pratik, teknik ve yönetimsel bir içeriğe sahiptir. müfredatlar arasındaki farklar da bölüm hocalarının çalışma alanlarının hangi kısımda yer aldığına göre değişiklik gösterebilir. örneğin x üniversitedeki sbky bölümünde ceza hukuku zorunlu ders iken, y üniversitesinin sbky bölümünde ceza hukuku dersi hiç olmayabilir. bu nedenle bu bölümde platon’u bilmek bizim ne işimize yarayacak diyen öğrenci de vardır; belediye yasası bizim ne işimize yarayacak diyen öğrenci de.
iş imkanı olarak, mezun olmanın iktisadi ve idari bilimler fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmaktan farkı yoktur. zira hem devlette hem de özel sektörde hepsi aynı rengin lacivertidir; bir meslek ya da iş tanımı veya uzmanlığı yoktur. mezunları genelde işsizdir, yeterli süre işsiz kalıp ideallerini yitirince ne iş olsa yaparım kıvamına gelir.
devamını gör...
mezunu olduğum bölüm. başka bir bölüm seçse miydim diye hiç düşünmedim, zaten mutlu olmazdım sanırım. liseden beri ilgimin olduğu siyasetin bir bilim olarak eğitimini almak beni gerçekten zenginleştirdi ama aynı zamanda da cahillik mutluluktur sözünü de benim için altı boş bir söz olmaktan çıkardı.
devamını gör...
iyi bir üniversitede okumadığınız sürece büyük ihtimal işsiz kalacağınız bölümdür.yabanci diliniz yoksa zaten hiç okumayın bu bölümü.
devamını gör...
çok faydalı bir bölümdür. erkekseniz askerliği kısa dönem yapmanızı sağlar. o kadar faydalıdır yani.
devamını gör...
yüksek lisans yapmayı planladığım bölüm.
kaymakam veya vali olamayız ama belki muhtarlık yolu açılır.
devamını gör...
siyaset bilimi ve kamu yönetimi, toplumsal yaşamın çok önemli iki boyutunu, sosyal sistemin kilit önem taşıyan iki unsurunu oluşturmaktadır. ekonomi ve hukuk gibi diğer önemli toplumsal alt sistemlerle birlikte, siyaset ve yönetim bir ülkede belli bir dönemde yaşayan insanların ve toplulukların; adalet, güvenlik ve esenlik gibi alanlardaki beklentilerini biçimlendirme potansiyeline sahiptirler. aynı zamanda, egemenliğin ve gücün hem dağılımına, hem de kullanımına dönük süreçlerin baş aktörleri arasında yer almaktadırlar. siyaset ve idarenin kapasitesi ve kuvveti; ayrı ayrı fakat genellikle birlikte ve etkileşim halinde, özgürlük, eşitlik, rekabet gibi değer setleriyle yakın bir ilişki içerisinde ‘toplumsal iyi’nin tasavvuru ve temini açısından da son derece hayati bir role maliktir. haddizatında, doğru, düzgün ve dürüst işleyen, diri, dinamik ve demokratik bir siyasi-idari rejim, bizatihi büyük (belki de en manidar) ‘toplumsal iyi’dir; kalkınmanın ve demokratikleşmenin en önemli etkileyicisi, kurgulayıcısı ve uygulayıcısıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"siyaset bilimi ve kamu yönetimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim