benim için ikisinin de birbirinden üstün bir yanı yok, kedi türü olması yeterli. tek farkı ise çoğunlukla ev kedisi aşılı, bakımlı ve cins türlerden oluşur. böyle bir çok etken sayılabilir.

bu başlıkta ise youtuber uras benlioğlu'nun sokak kedisi ve ev kedisi kedisi arasında yaptığı bir karşılaştırmadır. iyi seyirler.

video burada
devamını gör...
...kedileri de kandırıyorlar mı acaba, iyi bir kedi olur sorumluluklarını bilirsen ev kedisi, tembellik yaparsan sokak kedisi olursun, diye...
devamını gör...
sokak kedisi sahiplenmenin en iyi avantajı bir yere gideceğiniz zaman kediyi sokağa salmanız olacaktır. gün içinde bu hayvan sokaklara hali vaktiyle çıkmaktadır zaten.
devamını gör...
ev kedisi (burada cins kedi kastedilmemektedir, sokaktan sahiplenilmiş de olsa evde yaşayan kedi), sokaklarda başına bir iş gelmeden sahiplenildiyse aman allahım, öyle cin ve şımarık oluyor ki... bir teşekkür etmek, bir sevgi dolu miyav hak getire. benimki bu sabah inatla uyandırdı beni, ne için? 5 dakika kendisini seveyim diye... bakın şimdi ortada yok. olan uykuma oldu. duygu sömürüsü mü ararsın, manipülasyon mu, şiddet mi, hepsi bunlarda. halbuki sokak kedisi dediğin net biri. ya temkinli ve huysuz ya da mırmır sevgi dolu. böyle kaprisleri ikilemleri yok hayvanın. (ya da birlikte yaşamıyoruz diye manyaklıklarına tanık olmuyoruz emin olamadım şimdi...)
devamını gör...
evde beslenilen kedi fare bile yakalayamaz hatta fareden korkar sokağa terk edilirse hayatta kalamaz

sokak kedileri çetinceviz dir. her zorluğu yaşamış hayat tecrübesine sahiptir.
devamını gör...
sokak kedisi garibandır. sokak kedisi üstünde ütüsüz ve yakası solmuş tişörtlü garip bir oğlansa, ev kedisi barbour montlu zengin sevtap'tır. sokak kedisinin ekranı kırık samsunk s7'si vardır, ev kedisinin kullanmadığı airpods'u bilmez odasında nerededir?

işte fark böyledir.

size hain bir sokak kedisi tanıştıracağım fakat. bu siyah sokak kedisi füme dana sosis düşmanı. yemiyor. mırlıyor mırlıyor, veriyorum ama yemiyor. oyun oynuyor bennen. sana piliç sosis bile vermedim, seni krallar gibi dana sosisle beslemek istedim, sen namkörsün siyah kedi...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ne fark ediyor?
bizim kedi bunun ortasında. bazen bahçede bazen de balkonda. yavru sayabileceğinden ötürü tek arkadaşı oldu. tabi ben ikisi benzer boyda ve benzerlik göstermediği için birlikte görünce "oo kuzenle vakit geçirmeceler, aferin tırsak." ve "merhaba kuzen." diyorum. kuzen olanı çok değişik. beslemeye geliyorum kaçıyor, besleyebilmek için kedinin peşinden gidiyorum resmen. çünkü akbaba kedilerimiz de var. ne bileyim yemek bulmakta zorlanabilir diye. ki sevdiğimiz kedi de tam evcil değil. nereden geldiğini bilmiyorum ama aşırı tırsıyordu. birkaç hafta sonra kaçma kovalamacalar. sonra alıştı. bugünde bacak arkasından tırmanmaya çalışacak kadar samimiyeti ilerletti. tabi ödüm koptu kalktım hemen baktım patisi takılmış kaldı "tırnaklar konusunda anlaştığımızı sanıyordum-patisini yavaşça çekerken- anneyi tırmalarsan bozuşuruz." deyip patisina hafif parmakla dokundum. iki pati arasına almaya çalıştı. toto tarafına hafiften vurdum. "pati varsa totoya vurma da var." sağdan soldan ard arda sever gibi hafiften vurunca afallıyor ve çok komik...
devamını gör...
uyuşamayız, yollarımız ayrı;
sen ciğercinin kedisi, ben sokak kedisi;
senin yiyeceğin, kalaylı kapta;
benimki aslan ağzında;
sen aşk rüyası görürsün, ben kemik.

ama seninki de kolay değil, kardeşim;
kolay değil hani,
böyle kuyruk sallamak tanrının günü.


orhan veli
devamını gör...
biri ovalı hasan, diğeri dağlı emine...
devamını gör...
ev kedisi ılıktır bir defa. garanticidir hayatında süprüz*istemez. daha nice tespit kasarım da gerenk yok. ama sokak kedisi öyle mi? bir defa kimseye miyavlamıyor, g.tüm g.tüm ciğeri beş para etmeyen insanlara müdana etmiyor. varsa yoksa kendi emeği. sonra kedileri evcilleştirmeyin onlar sokakta lazım. hangi ev kedisinde şu asalet var?

burası spartaaaa
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sokak kedisi vs ev kedisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim