beyaz tüyleri ve göz yapıları sonucu türkiye'nin göz bebeği olmuş bu iki sevimli kedi sıklıkla karıştırılıyor. ayırt edici basit özellikler şunlardır :

- van kedisinin gözleri yuvarlak olur, ankara kedisinin gözleri badem şeklinde çekik yapıdadır.

- van kedisinin gözleri mavi ve kehribar iken, ankara kedisinin gözleri mavi ile beraber sarı ya da ela renk de olabilir.

- van kedisi su ile oynamayı severken, ankara kedisi sudan hoşlanmaz.

- ankara kedilerinin mavi göz tarafında bulunan kulakları sağır iken, van kendilerinde sağırlık yoktur. bunu test etmek için kedinin yanında elektrikli süpürge makinesi çalıştırmak yeterlidir. makinenin sesini duyan kedinin korkup tepki vermesi ya da vermemesi sağır olup olmadığı konusunda ipucu verir.

- ankara kedisinin kafası daha küçük, gözleri daha geniş, kulakları daha uzundur.
devamını gör...
van kedisinin gözleri yuvarlak; ankara kedisinin badem olur. ayrıca ankara kedilerinde genetik miras olarak genellikle sağırlık olur. gözlerde renk farklılıkları da olabilir. *

hâlihazırda çok tatlış bir beeembeyaz ankara kedisine âşık olduğum için demiyorum ama ankara kedisi alır. badem göz kedide bile ayrı güzel..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"van kedisi vs ankara kedisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim