üniversite mezunu insanların gereğinden çok çok fazla olduğunu ve bunmezunlarında aldıkları öğretim ve bilgilerinin yetersiz olmasına karşı ellerine diploma verilip okullardan mezun edildiklerini anlatan deyim; üniversite okuyup diploma almış kişilerin sayısal deflasyonu;
daha fazla bilgi: (bkz: abet)
devamını gör...
üniversite denilen kavram akpgillerce yaygınlaştırılmış ve anlamı yitirilmiştir. esasen her bölgede tek yetkin üni varken 80 darbesiyle özel üni kavramı çıkmış ve 2014ten itibaren alan yetkinliği bulunmayan binlerce akademisyen yetiştirilmesiyle sahte ünicikler kurulmuştur. gençlik ise çoğunlukla kötü üni iyi bölüm (yada vice versa) mentalitesiyle bu ünilere girmekte ve çürümüş sistemle mücadele etmemektedir. o yüzden normaldir bu kadar üni mezunu görmemiz, ama kaç tanesi mezun olduğu bölüme yada herhangi bir derse yetkindir orası tartışmalı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sokakta tükürsem üniversite mezununun kafası düşüyor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim