marketlerde fiyat etiketlerinin sonunun .99 olarak yazılması diyebiliriz. örnek olarak 3.99 tl den satılan sakız gibi. ( o fiyata sakız kaldı mı acaba)?

sol basamak etkisinin bir diğer adı da dokuz sonlu fiyatlandırma. fiyatı 3.99 tl olan sakız örneğinden gidelim. bu etiketi gördünüz. bu fiyatta 3 ün büyük, 99 unsa küçük yazıldığına şahit oldunuz mu? peki ne hissettiniz, çoğu kimsenin aklına bu fiyatın aslında 4 değilde 3 olduğu geliyor nedense? işte bunlar hep ameriganın oyunu*

bu aslında bir pazarlama taktiği, beynimiz bunun fiyatını 3 rakamı büyük yazıldığı için o şekilde algılıyor. 4 ile 3.99 arasında sadece 1 kuruş fark olduğunu anlayamıyoruz. fiyatı 3 olarak algılayıp aslında 4 olan fiyattan alıyoruz.

sonuç ne oluyor peki, o malı alıyorsunuz, olan sizin kesenize oluyor. kazanan gene satıcılar oluyor.
devamını gör...
çoğu zincir marketin 1 kuruş para üstü vermediği için senelik bazda artan o 1 kuruşlarla ciddi kâr elde ettiği de konuşuluyordu bir dönem. alın size kayıt dışı ekonomi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sol basamak etkisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim