başımda olan benim için korku dolu olaylardan ötürü oluşan histir.
sanki biriyle muhabbeti ilerletip öylesine takılmak için naber kız desem gözlerini pörtletip, dişlerini sıkarak kız değil kadın diyeceksin garazakalı diye saldıracaklarmış, bilgisayarımın ekranından çıkıp kafamı masaya vuracaklarmış gibi hissediyorum.
içimdeki masumu öldürdünüz ey feminaziler!1!1!!
devamını gör...
biriyle konuşmaya kadın/erkek diye ayrım yapmadan nezaket kuralları çerçevesinde başlarsanız ne çekinmenize gerek kalır ne de bir insan tarafından terslenilmekten/atar yapılmasından/ağzınızın payının verilmesinden korkarsınız.*
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
hiç yaşamadığım duygu durumu. nezaketim karşısında kimse beni kırmaya kıyamaz ulan!
devamını gör...
ayy biz melek gibi insanlarız o sizin önyargınız
devamını gör...
hiç yaşamadığım his.

sadece sözlük için de değil, genel olarak yani.
devamını gör...
ay çekinmeyin bal gibi hepsi. bir soru sormuştum bir entryde, bir sürü güzelim kadın uzun uzun cevaplamış. bu devirde kim kime yapar bunu? yerim sizi kadınlar.
devamını gör...
ya konuştuğum sözlük kızı benden hoşlanır da sonra falcıya giderek bana büyü yaptırmak suretiyle beni kendine köpek etmeye çalışırsa.. yaşanma ihtimali hiç düşük değil şaka gibi..
devamını gör...
ayol öcü müyüz biz çekiniyorsunuz? korkmayın be ham yapmayız sizi. ha haddinizi aşmayın yeter yoksa kıtlarız sizi ona göre…

neyse yine gaza gelmeyeyim hiç iyi olmuyor valla sonra…
devamını gör...
sözlükten tek bir kadınla konuşmadım.

gül bahçemi kimseye açmaya niyetli değilim.

şurada tek bir kadınla merhabalaştığım ispatlanılırsa sözlüğü bırakıyorum.

korkuyom kadınlardan (üzülen smiley)
devamını gör...
benim için olmayan bir çekince.
çünkü buradaki kadın dostlarımızı ailemizdenmiş gibi görüyorum. daha doğrusu aynı apartmanın sakinleriymişiz gibi.

onlara büyüklerim, küçümlerim vb. gözüyle baktığım için her birine karşı sorumluluklarım var. saygımı, hoşgörümü,nezaketimi gösteririm, farklı niyetlerle yakınlaşmaya çalışmam. hepsi kardeşim olsun.
siz de onlara bu gözlerle bakabilirseniz heyecan yapmazsınız. tavsiye ederim.
devamını gör...
özgüven eksikliği çeken kişilerde görülen durumdur. kadınları da allah yarattı erkekleri de allah yarattı. tamam bizi biraz kaba saba yarattı belki de neyse... onu başka bir zaman tartışırız.
devamını gör...
özgüvenlerini klavye arkasına sığınarak oluşturan, psikoloji ve sosyoloji alanında master yapmış kişiler yine durumu özgüven eksikliğine bağlamış. yüz yüze konuşmadığın, hiç görmediğin, kim olduğunu bilmediğin biriyle anonim olarak konuşuyor olmak akil bir insanda özgüvene sebep olmaz. bu sebeple bu durumun özgüven eksikliği ile hiçbir alakası yoktur. bu bir tercih meselesidir. karşı tarafa rahatsızlık ya da yürüyor imajı vermek istemiyor olabilir.
devamını gör...
başıma gelen şeydir altıma s.ç.yorum ya erkekse diye.
devamını gör...
#1797185 öncelikle tavsiye için sağol. şimdi (olabildiğince samimi ve kendini bir şey zanneden bir insan olarak) ben diyeceğim ki bir erkek olarak tabii ki (ahah başka ne olmasını bekliyordunuz ki) sürekli aklımın bir kenarında ve köşesinde "bir kadın" fikri/düşüncesi var. sözlüğe ya da sözlük kadınlarına gelecek olursak rasyonel bir şekilde düşünen bir insan anlar ki: şimdi ben bu sözlüğe geldim, benim gelme amaçlarım neler? mesela yalnızlık çektiğim için, kendimi ifade etmek, anlatmak, anlaşılmak ve daha da ötesinde bir ruh olarak diğer ruhlarla haşır neşir olmak için"

şimdi baktığımız zaman sözlük kadınlarının çok büyük bir kısmı zaten geçmişlerinde yaralayıcı ilişkiler yaşamış, hâlâ yaşamakta olan, birilerini özleyen veya platonik olarak birilerine aşk besleyen veya idealist düşünce ve duygularla "hayallerindeki erkeği" (bir yönüyle ya da daha iyi ifade etmek gerekirse akıllarının bir kenarında ve köşesinde bunu) bekleyen kadınlardan oluşmakta. bu grup için sözlükten bir kadına biz yaren olamayız, o işi geçelim bi önce.

bunun dışında evli kadınlar var; bu konu tartışmaya dahi açık değil. çoluğu çocuğu olan yetişkin insanlar.

bunun dışında (erkek versiyonunun karşılığı olarak) libidosu yüksek kadınlar var. onlar da tam bir bilinmezlik unsuru, geçelim.

başka ne kalıyor geriye: ben söyleyeyim hiçbir şey.

demem o ki, akıllı olmak lazım. umutlu olmak, hayata karşı sevecen olmak lazım ki bu raddeye gelebilmek hiç de kolay değil. hepimiz belirli cenderelerden geçiyoruz. mesele karşılıklı olarak bu cenderelerden geçmiş iki insanın birbirini bulabilmesi.

bir erkek için bu cendereler nelerdir?

1-) libido konusunda olgunluk gösterebilme becerisini kazanmak. nedir bu olgunluk: kendi kişisel hayatına odaklanabilmeyi becerebilmek ve kendini gerçekleştirme yolunda güvenle adım atabilmek.

2-) ya iki diyecektim; ama fark ettim ki bir erkek olarak mesele sadece ve büyük çoğunlukla bir numarada bitiyor ve her seyin dönüp dolaştığı ve bağlandığı yer bir numara, o yüzden bu maddeleri devam ettirmeyip yine açıklamalarıma devam edeceğim.

bir erkek olarak, yaşamanın ve hayatın anlamını idrak etmek, iş denilen gerçeğin, kendi denilen gerçeğin farkına varmak. yuva kurmak için önce yuva kurmaya namzet bir insan olmanın gerekliliğini fark edebilmek..

bir kadınla hayatını birleştirebilmek demek, ona eş, yaren, dost, hayat arkadaşı, onun en büyük destekçisi, onu herkesten çok sevmek, aynı zamanda onun için çekici biri olmak(cinsellik dahil, her anlamda), onun hayatının hayatı olmak, sevgi ile onda sevgileşmek adeta sevgi hâline gelmek demek (daha iyi de anlatabilirdim ama şimdilik bu kadar)

sonra düşünelim, belki allah nasip ederse bir erkek veya bir kız evlat sahibi de olacağız ileride. şimdi diğer erkek ve kadınlara olan bakış acımızı bu minvalde de düşünmemiz gerekir. ben her şeyden çok seveceğim bir kadın ve ondan yani bizden bir kızım veya bir oğlum olsun istiyorsam; önce hayatın kendisini, kendimi, benliğimi, diğer tüm insanları, dünyayı, evreni, hayvanları, bitkileri de sevmem gerekir, ben böyle düşünüyorum.

bencil olup kendini düşünmektense evla olan budur zannimca. çünkü biz hoşnut olmadığımız ve hoşnut etmediğimiz bir dünyaya neden yeni bireylerin gelmesine vesile olalım?

bugünlerde çok heyecanlıyım, eğer istediğim şey olursa şu dünyaya belki yararlı bir insan olabilirim. ve dini literatürde "mü'minin cenneti" denilen o kutlu yuvası ve hanesi, yani eşi, kendi, çocuklarına belki kavuşabilirim.

iyi, doğru, güzel şeyler yaptıktan sonra da bu dünyadan çekip gitmek istiyorum zaten, ideal ölüm yaşımı 63 olarak belirledim mesela. bazılarına uzun bile gelebilir. ve hatta yeteri kadar uzun da.

son sözlerimle noktalıyorum: bir gün herkes mutlu olacak.
devamını gör...
saçma sapanına çok nadir geldim. çoğu kaliteli yazarlar. abuk subuk dm atarsan zılgıtı tabi yersin. adam gibi yaklaşırsan çok iyi dostluklar kurabilirsin
devamını gör...
sözlükte birisiyle iletişim kurarken cinsiyetten bağımsız, üsluba dikkat edip, insani bir iletişim kurulursa çekinmeyi gerektirecek bir durum yok. aslında bu sözlük dışında da geçerli de başlık sözlüğü kapsıyor diye ben de öyle dedim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlük kadınlarıyla konuşmaktan çekinmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim