1.
bilinçaltı reklam olarak da ifade edilebilecek hede. temanın bilincin anlayamayacağı yerlerine yerleştirilen ifadelerle bilinçaltına seslenme durumudur. bilince yönelik yapılan reklamlardan daha etkilidir.
devamını gör...
2.
(bkz: ürün yerleştirme)
devamını gör...
3.
filmlerde sıklıkla rastlanan reklam çeşidi. filmi izlerken kahraman kola içer ve siz de o kolayı arzularsınız.
devamını gör...
4.
çok anasının gözü reklamdır, siz farkında olmadan maruz kalırsınız.
devamını gör...
5.
2011 sezonunda fenerbahçe futbol takımının formalarında da uyguladığı tekniktir. ancak o sezon galatasaray şampiyon olmuştur.
www.internethaber.com/fener...
www.internethaber.com/fener...
devamını gör...
6.
link
reklamdaki kıvırcık google'dır.
reklamdaki kıvırcık google'dır.
devamını gör...
7.
bilinenin aksine; bilincinizi ele geçirip size bir şeyler arzulatan reklam değildir. o sinema filmindeki 25. kare muhabbeti de batmakta olan bir reklam ajansının düzenlediği bir oyundur. firma 25. karede kola gösterdik herkes de kola içti, aman şöyle içti böyle içti diye aslında kendi reklamını yapmıştır ve oldukça da başarılı olup batmaktan kurtulmuştur. firma yetkilisi yıllar sonra durumun kurmaca olduğunu itiraf etmiştir. subliminal reklam var mıdır? vardır! etkisi kritik düzeyde ya da etki süresi uzun mudur? hayır! subliminal mesajlarla ilgili en büyük yanılgı aklımızda asla bulunmayan bir fikri, arzuyu, hissi ıslak pamuğa fasulye eker gibi ektiğidir. subliminal mesajların etki süresi kısa olmakla beraber etki şekli de şu şekildedir; örneğin bir kuruyemişçiye kuruyemiş almak üzere gittiniz aklınızda da antep fıstığı almak var. eğer kuruyemişçide o esnada siirt yöresine ait bir şarkı çalıyorsa, antep fıstığı almak yerine siirt fıstığı almanızı sağlayabilir. sağlar değil, sağlayabilir. ama siz kuruyemişçiye sigara almaya gittiyseniz, çalan siirt türküsü de olsa antep türküsü de olsa size antep/siirt fıstığı aldırmaz. yani özetle hali hazırda meyyal olduğunuz konuyla ilgili tercihinizi bir miktar yönlendirir/yönlendirebilir. yoksa öyle zihinlere fikir ekmek gibi bir durum söz konusu değil. ayrıca öylesi etkili olsa ve kesin çözüm olsa dünya devi firmalar reklama bu kadar bütçe ayırmaz. reklamın asıl amacı görünür olmaktır. reklamın asıl amacı akılda kalıcı olmaktır. susadığınızda ve kola almaya gittiğinizde, hayatın her alanında karşınıza çıkmış ve tanışıklık, bilinirlik sağlamış olan, örneğin pepsiyi almanızı sağlamaktır. bu kadar berbat reklam jingleları yapılmasının sebebi de bu. akılda kalıcı olsun ve örneğin derin dondurucu almak istediğinizde bildiğiniz için güven duyduğunuz ( evet evet hepimizin kulağında o ses, uğur derin dondurucu) markayı seçin.
devamını gör...
8.
reklamlarin cogu.
reklamciligin ta kendisi 1 subliminal piyasasidir zaten.
reklamciligin ta kendisi 1 subliminal piyasasidir zaten.
devamını gör...
9.
adolf hitler temalı mercedes reklamı.
devamını gör...
10.
her reklamdir. urun aldirma taktigi tabi.
devamını gör...