öne çıkanlar | diğer yorumlar

ilk kez 1963 yılında yayınlanan jack london kitabıdır. 1969 yılında sinemaya uyarlanmıştır. türkçeye ilk kez cinayet şirketi adıyla çevrilmiştir. ithaki yayınları 2019 yılında cinayet bürosu adıyla bastığından ve kitabın orijinal adının (the assassination bureau, ltd) birebir çevirisi suikast bürosu olduğundan başlığı bu adla açtım.

polisiye ve felsefenin harmanlandığı enteresan bir kitap.

etik ilkelerine ölümleri pahasına sahip çıkan bir grup suikastçının ölmeleri toplum için iyi olacak kişileri öldürmek amacıyla kurdukları bir şirket ve bu şirketi yine etik ilkeleri için yok etmek isteyen bir adamın mücadelesini anlatıyor kitap. ama klasik bir polisiye olarak değerlendirmek çok basit kalır. ölmek ve öldürmek arasında hiç bir fark gözetmeden yaşayan, öldürürken takındıkları profesyonelliği ölürken de bırakmayan çok yetenekli ve çok zeki suikastçıları okumak çok farklı bir deneyim.


"kimse fikirleri feshedemez. inançları feshedemezsiniz."


"yeryüzünde yaşamın devam etmesini sağlayan şey doğruluktur."
devamını gör...
jack london'ın bitiremeden öldüğü kitaptır, notlarından yararlanılarak sonradan tamamlanmış ve basılmıştır. bu yüzden bir şeylerin eksikliği hissediliyor hikayede. ilk kez jack london okuyacaksanız tercihinizin bundan başka kitapları olmasını tavsiye ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"suikast bürosu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim