öne çıkanlar | diğer yorumlar

yönetmen koltuğunda freddie francis bulunan, izlediğim en akıcı senaryolardan birine imzasını atmış johnny craig'in senaryosunu mükemmel biçimde kaleme aldığı, içerisinde korku ve gerilim öğelerini çok iyi yoğurarak önümüze sunan, korku edebiyatının en harika öykülerini toplayarak bizimle buluşturmuş bu filmden bahsetmem lazım size.

konusuyla başlayalım. 5 kişi bir mezarlığa girerler ve hepsi nasıl olduğunu anlayamadıkları bir biçimde kaybolurlar.

sonrası mı? kendilerini bir mezarlık bekçisi karşılar ve onlara hikayeler anlatmaya başlar. onlar bir taraftan hikayeleri dinlerken, diğer taraftan bu mezarlıktan kaçmanın yolunu aramaya başlarlar...

mezarlık bekçisinin onlara anlattığı hikayeler korku edebiyatına ilgi duyan insanların delicesine sevineceği öykülerle bezenmiş. dahası da, öyle güzel öyküler var ki, korku edebiyatı okumamış bir insanın filmi bitirir bitirmez ithaki'nin korku antolojisini okumaya can atacağını biliyorum. *elinde olmayanlar mesaj gönderir ise pdf'ini paylaşırım slkdmfsklfmds*

görüntü olarak beni çok tatmin etti. sonlardaki 1-2 sahne dışında şahane çekim açılarına, mükemmel sahnelere ev sahipliği yapıyor film.

oyunculuklar da çok hoş açıkçası, bize ölüm korkusunu çok iyi yansıtmış oynayan insanlar.

filmin müzikleri de tam anlamıyla şahane, film biter bitmez açıp dinlemek isteyeceğiniz türden.

kısacası izleyin. çoğu korku klasiğini tokatlar.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
aynı zamanda 50’li yıllarda yayınlanan bir korku çizgi roman antolojisi.

aslında tales from the crypt öncesinde yayınlanan eerie adında bir korku çizgi romanı daha var, ama eerie sadece tek sayı olarak yayınlanmış. korku çizgi romanlarının atası eerie olarak kabul edilse de, ilk sürekliliği olan seri tales from the crypt. korku çizgi romanı furyasının altın çağını başlatan seri olarak adlandırılıyor. hikayeler genelde tüyleri diken diken eden, aynı zamanda okuyucularını düşündüren, birbirinden bağımsız korkulu-gerilimli olaylardan oluşuyor. çizgi romanda baş anlatıcı olarak crypt-keeper adında bir karakter var. bu karakter, kendisinden sonra çıkan çizgi romanlarda anlatıcılar oluşmasına öncü oluyor.

bu korku çizgi romanları o dönemde baya ilgi görünce, aynı hollywood sinemasını kontrol altına almak için kurulan hays yönetmeliği gibi, çizgi romanları da kontrol altına almak adına comics code authority adında bir oluşum kuruluyor. çünkü korku çizgi romanlarında, o dönem çocuklar üzerinde zararlı etkiler oluşturacağı düşünülen öğelere yer veriliyormuş. zaten baskılara dayanamamışlar ve yayınlar durdurulmuş.

eeee, şimdilerde ortak yangın yeri ama? nerede bu otoriteler? neyse son olarak ustaya saygı kuşağı olarak ilk eerie'yi de koyayım., her halta ayrı başlık açamayacağım.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tales from the crypt" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim