(bkz: yaran yazım yanlışları)
devamını gör...
tantuni tarikatının kurucusudur. hicri 666 yılının muharrem ayının 26sında kuşluk vakti nakşibendi tarikatı ile yaşanan tatsızlık neticesinde süleyman ve çevresindeki sadık yarenleri ile kurduğu tarikattır. kambura ilçesinde ikamet ederler. içlerine kapalı bir tarikattır ne yaptıklarını bilen yoktur. dini törenlerinde tantuni yerler.
devamını gör...
tavuk tantuni yapanların kellesini vurduran kişidir.
devamını gör...
mersin'in büyük sultanı.
devamını gör...
kendisini tanırım. meybuz sultan selim'in oğlu olarak mersin'de dünyaya gelmiştir. o zamanlar akciğerden yapılan dürümler vardı. bu dürümleri "kanun'a" bağlayarak "tantuni" haline getirdi. böylece "tantuni sultan süleyman" olarak yemeği aliyye-i pişmaniye 'nin 10. sultanı olmuştur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tantuni sultan süleyman" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim