drama / gerilim / suç
6 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2017 yapımı tomas alfredson yönetmenliğinde michael fassbender filmi. wal kilmer'da konuk oyuncu rolünde diyebiliriz.

jo nesbø'nun aynı isimli romanindan uyarlanmış. filmi izlemeye başladığımda bunu bilmiyordum ama kurgunun yarım kalan tadı ile bunu tahmin etmiştim.

güzel karlı norvec manzaraları,çok yormayan, sakin kamera açıları, ortalama bir oyunculuk (val kilmer'in sesi ve konuşması çok eğreti duruyordu ama) neredeyse sıfır cinsellik ile iyi bir iş yapılacakken hevesimi kursağımda bıraktı.

polisiye gerilim olarak belirlenen bu filmde ne polisiye var ne gerilim. çok çok iyi bir başlangıç ile izleyici taşları yerine oturtana kadar heyecan içinde bırakan film, kadın dedektif gizli dosyalar ile yakalandıktan sonra aynı hızla hayal kırıklığına uğratıyor.

aynı anda 3 farklı senaryo oluşturabilseniz de sadece kısa bir melodi ile katili tahmin etmeniz hiç zor değil.

2017 yılında geçen olaylarda, polise en iyi kayıt ve senkronizasyon cihazı verip hiç bir cinayette kriminal şube ile bilgi paylaşımı yapmıyor olmak aşırı gereksiz bir bakış açısı.

bu film sanki bir başka filmin devam filmi gibi. sanki ilk filmde dedektifi, ayrıldığı karısını, iş insanı aron stop karakterini falan tanıyacağız da bu filmde de karakterler birbirine bağlanacak gibiydi. ancak filmin sonundaki sahneler ile sanırım devam filmi gelecek dedirtiyor.


kafamda boşlukta kalan pek çok nokta vardı. mesela kürtaj yaptırdığı için ölen çiftçi kadının kocası ile neden hiç kimse konuşmadı? kadın dedektifi katil neden öldürdü? oysa kadın dedektif yanlış iz üzerindeydi. dedektifin eski karısı oğlunun babasını bulmasını neden istemiyordu. katilin etrafta bıraktığı sigara izmaritlerini neden bir allah'ın kulu göremedi vs...

izlemezsen bir şey kaybetmezsin sözlük. izlersen de iyi seyirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the snowman (2017)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim