hayatımı adadığım alan olduğundan benim için tiyatrodur. daha doğal ve kadimdir. sinemayı da çok severim ancak tiyatro sahnesi bambaşkadır.
devamını gör...
tiyatro sinemanın mutfağıdır diyebiliriz sanırım.
devamını gör...
tiyatronun alacağı versus.
evet tiyatroda, sinema gibi efektler yok. tiyatroda yapılabilecekler daha kısıtlı. ama biri gerçek canlı kanlı, gitsen elini uzatsan değeceksin. diğerinde ise bir perdeye yansıtılmış ışık hüzmeleri. en güzeli ise bütün sahneye aynı anda bakabilmek. sinemada yönetmenin istediği kamera açısından izliyorsunuz. tiyatroda ise bütün sahneye aynı anda bakıyorsunuz. zaten gerçeklik algısını en fazla arttıran şey bu.
ben film izlerken de duygulanabiliyorum bazen. ama acıklı bir tiyatro oyunu beni hüngür hüngür ağlatabilir.
devamını gör...
hepsinin temellerinin atıldığı, sağlam oyuncuların yetiştirildiği, yüzlerce yıllık geçmişlere dayanan tiyatro tabi ki. izlemesi apayrı bir zevktir kesinlikle tavsiye ederim.
devamını gör...
tiyatroda tüm olanlar bir kez yaşanır. aynı oyunu kal defa izleseniz bile her oyun ayrı bir tat verir. tiyatronun seyirciye işleyişinin daha etkili olduğu kanaatindeyim. perde kapandıktan sonra sahnede izlediğiniz oyuncularla sohbet etmek hikayeyi daha iyi pekiştirmenizi sağlar. tiyatro iyidir, iyileştirir.
devamını gör...
tiyatrodur, ama ne hikmetse tiyatro, sinemanın o dandik film ve şovmenleri kadar, hiç bir zaman tutmamıştır, hak ettiği değeri görmemiştir bu ülkede.
recep ivedik filmleri kadar izlenen bir oyun olduğunu sanmıyorum.
bunun bir sürü sebebi olmakla birlikte, en büyük sebebin eğitim seviyesizliği ! olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tiyatro vs sinema" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim