doğrudur. türk ordusunun süngü hücumu hiç bir taarruzunu kaybetmemiştir.
plevne pelişat muharebesinde taarruza mecbur olan türk ordusu süngü hücumuna kalkar ve sayıca çok üstün rus ordusunu püskürtür.
conkbayırı taarruzunda: şafak sökerken başlar ve kesin bir türk zaferi ile sonuçlandırılır.
büyük taarruz : türk süngü hücumu karşısında yunan ordusunun refleksi kaçmak olur.
kore harbinde: mevzilerini koruyan türk tugayı kunuri’de çin ordusu tarafından çembere alınmıştı, herkes ümitsizce beklerken türkler süngü hucümü ile çin ordusunun kurduğu çemberi delerek çıktılar.
(antony herbert’in anılarından.)
çanakkale savaşında ingilizler namına savaşan maoriler, fransızlar namına savaştırılan yamyam savaşçılar türk süngü hücumunda kaçarlar , hatta bir kısmı korkudan uçurumdan atlarlar. deli halit paşa ermeni ordusunu erivana kadar kovalar.
sonuç: dünya da mehmetçiğin süngü hücumunu karşılayacak hiç bir ordu yoktur.
devamını gör...
süngü hücümu mu kaldı lan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk ordusunun hiçbir süngü hücumunu kaybetmemiş olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim