bangladeş ve zimbabwe ile aynı listeyi paylaştığımız sıralamadır. buradan

uluslararası sendikalar konfederasyonu (ıtuc) “küresel haklar endeksi” başlık 2020 yılı raporunu yayımladı. raporda, çalışanlar için en kötü ilk 10 ülke sıralanırken türkiye’de listede yerini aldı.

birgün’ün aktardığına göre, raporda türkiye, işçilerin haklarını “sistematik olarak ihlal eden ülkeler grubu”nda gösteriliyor. bu grup için ıtuc, işçilerin hiçbir hakkının garanti altında olmadığını söylüyor. bu gruptan daha kötü durumda olan ülkeler işçilerin yaşama hakkına bile saygı duyulmayan savaş coğrafyaları olduğu için kategori dışı kabul edildi.

buna göre türkiye’ye ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“türkiye, sendikacılar için en düşman ülkelerden biri olmaya devam etti. 2016’daki darbe girişiminin ardından hükümet sivil özgürlükleri kısıtladı. bu korku ikliminde sürekli tehdit altında çalışan işçiler, sendika hakkından mahrum. işverenler sendika organizatörlerini caydırıyor veya işten çıkarıyor.”
devamını gör...
türkiye kimin için iyi ki ? he turistler hariç onlara cennet gibi.
devamını gör...
uyan sevgilim, uyan!
kahvaltıda domates,
söğüş var.
emperyalizme karşı
dövüş var.
devamını gör...
kardaşlar, süleyman çobanoğlu'nun dediği gibi türkiye ağır yüktür kemiği çatırdatır.
devamını gör...
doğrudur.
devamını gör...
bütün gün minimum 9 saat çalışıp istediği gıdayı bile alamayanların ülkesi, siz buna kötü mü diyorsunuz? cehennem simülasyonu bu yahu!!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'nin işçiler için en kötü ülkelerden biri olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim