her türlü namussuzluğu gözümüzü kırpmadan yaparız. ama yurt dışında bir restoranda yanlışlıkla domuz eti servis edilince ortalığı ayağa kaldırırız. tuhaf milletiz valla.
devamını gör...
milletin adam akıllı uyduğu tek günah desek %101 doğru olur.

domuz yemek haricinde her şeyi yapıyoruz maşallah.
devamını gör...
öyle bir de yiyorlar ki, gizli gizli gidip yiyen, domuz eti olduğunu bildiği halde bilmiyormuş gibi yapanlar. bu gözler neler gördü.
devamını gör...
türkler değil müslümanlar yemezler domuz etini. her türk müslüman değildir bu yanlışı düzeltelim. domuz eti müslümanlara haram olduğu için yemezler. islam dini bu eti yasaklamıştır.
devamını gör...
domuz eti haramdır nokta. ha yemek isteyen buyursun yesin kimse karışmaz ki karışana daha denk gelmedim.
devamını gör...
haram diye domuz eti yemeyen esnafın,her türlü düzenbazlığı yapması,vergiden çalması,tabi her hafta cumaya gidiliyor ya kilisede günah çıkarma kabini gibi sjsjsj..yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız çok daha hassaslar bu konuda,onlar domuz eti yemeyi bırakın içerdeki mutfakta domuzlu omlet dahi yapılıyosa ordan birşey yemezler.ama bu kesimde kaçak çalışıp sosyal parası alıyor genelde hiç değilse benim akrabalarım arasında bir sürü var.bide avrupa bitti dersiniz hergeleler sizi.sjsjsj.
devamını gör...
domuzu haram diye yemezler
haramı domuz gibi yerler.

bu kadar kısa ve net.
devamını gör...
her pisliği yerler maaşallah ama domuz yemeyerek cennetteki hurileri hayal ederler.
devamını gör...
eski türklerde domuz yemezlerdi genel olarak tarihin hiçbir döneminde şimdiki gibi domuz aşkıyla yanıp tutuşulmamıştır,hormonlu diye yemediğiniz endüstriyel tavuklar var ya domuz daha beter işte,minimum harcamayla maksimum kemiksiz etin elde edildiği kısa sürede hormonu basa basa yetişen bir tür oldu,zaten bu sebeple domuz yenilen yerlerde et fiyatları çok ucuz.
devamını gör...
çoğu yahudi ve sağlıklı beslenmeye inanan bazı hristiyanlar da yemez. sağlıklı değildir domuz eti. ucuzdur.
devamını gör...
domuz eti kuran ayeti ile haram kılınmıştır. bunda sağlık açısından hikmetler olduğu gibi bilmediğimiz başka hikmetler olduğuna da eminim.
devamını gör...
kırmızı et fiyatlarının bu kadar yükselmesinin temel sebebidir.
domu eti tüketilen ülkelerde, dana etinin ikamesi domuz etidir. dana ve kuzu eti fiyatları bütçeyi tehdit edecek kadar yükseldiğinde, insanlar domuz eti tüketimine yönelirler, bu nedenle kırmızı et fiyatları sürekli dengededir.

bizde ise kırmızı etin ikamesi yoktur. ya kırmızı et tüketirsin ya da tüketemezsin.
tavuk dönere devam edersin.

bu ülke insanının yaşamı boyunca tüketmesi gereken sağlıklı proteini alabileceği bir protein kaynağı yoktur.
et-süt-balık-tavuk pahalıdır ve ülkede bu ürünlerin ikamesi ekmektir.
devamını gör...
anadolu'da yaban domuzu öyle bir tüketiliyor ki. görseniz aklınız şaşar.
devamını gör...
çok doğru bir harekettir. yüce allah'ın yasakladığı sadece tek bir hayvan eti var o da domuz eti. geri kalan tüm hayvanlar, tüm gıdalar helalken, bir zahmet bu tek yasağa uysun insanlar tüm dünyada.

hayvanlardan tür olarak sadece domuz eti haram. bunun yanı sıra kan içmek , ve allah'dan başkası adına kesilen hayvanlar, ya da kendiliğinden ölmüş büyükbaş hayvanlar yasaktır.

"o size ancak şunları haram kıldı: leş, kan, domuz eti ve allah’tan başkası adına kesilmiş olan. fakat kim kaçınılmaz şekilde mecbur kalırsa, saldırmamak ve zorunluluk sınırını aşmamak şartıyla. şüphesiz allah bağışlayandır, merhamet edendir."

16-nahl suresi 115

bu arada alkollü içecekler bile şartlı helaldir: vekilsizmeclis.com/viewtopi...
devamını gör...
din kaynaklı bir durumdur. domuz eti yiyenlere nefret kusulmaması gerektiği gibi yemeyenlerin de tercihine saygı duyulmalı. ne de olsa herkesin kendi tercihi
devamını gör...
sanırım bizim damak tadımıza da uymuyor, yetiştirilme tarzımızdan dolayı da türkiye'de pek alıcısı yok domuz etinin. müslüman domuz eti yemez diyosunuz da, içki de haram? türkiye'deki rakıyı,birayı kafirler mi içiyor sadece ? işimize gelince ne güzel müslümanız domuz eti yemiyoruz.
devamını gör...
haram olan yiyecek ve içecek kısmında türklerin uyduğu tek kural gibi duruyor. zaten yurtdışında bile türk gören yabancı no domuz diyor.dini sebepli gelenek mi belirsiz.
devamını gör...
pek de islâm'la alakalı değildir. saka/iskitlerin de domuz yemediği ve lanetledikleri bilinen bir gerçektir. orta asya'da bugün en az tüketilen ettir. at eti bir kaç kat fazla tüketiliyor. çuvaş türklerine burada ayrı bir parantez açmak gerek gitmesem de okuduğum kadarıyla onlarda domuz bizdeki tavuk gibi. her gün yiyorlar domuz. zaten çuvaş türklerinin dilleri haricinde fiziken ve kültürel olarak rus olduğunu söyleyebiliriz. genel olarak türklerin domuz etin geçmişten bu yana yenilmediğini söyleyebiliriz. sebebine gelirsek yine kültürel temelimizi zikredebiliriz. o da "orta asya bozkır atlı göçebe" kültürüdür. sonsuz bozkırda sizi en yoracak ve yavaşlatacak şeylerden biri kafasına göre hareket eden domuz sürüsüdür.
devamını gör...
olayın islamla alakası yok yazan şahıslar: olayın islamla alakası var. türkler değil müslümanlar et yemez, ( ve bir de yahudiler ) youtube'de " domuz eti yedim " başlığıyla yayımlanmış bir türk mukbank videosu gördüm. video yorumlara kapalıydı, ama büyük ihtimalle bu şahıs müslüman değil. domuz eti yemiyor olmamızın sebebi müslümanlara haram kalınmış olması. tarihi geleneklerimizle ilgili bir sebebi yok.
devamını gör...
islamiyet’ten önce de türkler çoğunlukla domuz yemiyordu.

islamiyet’te ise domuz eti tüketmeme hususundaki temel mantık kabaca, domuz etinin çok hızlı bakteri üretebilmesi diyebiliriz.

bir türk ve az çok müslüman olarak ben yurtdışında domuz yiyorum hatta yabancılar nereli olduğumu öğrendiğinde bunu benden ve zavallı domuzcuktan daha çok dert ediyorlar. hayvancıkla bir derdim yok, kendisinin tadı da güzel. herkes gibi canım isteyince alkol kullanan, yer yer zevkle dedikodu yapan, yeri geldiğinde yalan söyleyen bir insanım. konumuz domuz mu yani…*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türklerin domuz eti yememesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim