akp iktidarının dış politikada ışid; el-kaide gibi dinci terör örgütlerine destek vermesi yüzünden avrupa birliği, türklerin schengen vizesini anında reddediyor. üstelik; hükümete muhalif kişilerin vizelerini bilerek reddedip türkiye'ye gönderiyorlar ki tayyip erdoğan, muhalifleri öldürsün yada ucuz işgücüyle süründürsün. bu ihanet süreci, 2015 geri kabul anlaşması'yla başladı. özellikle de almanya, fransa, hollanda, danimarka gibi ülkeler; avrupa'da türklere en çok vize reddi vere ülkelerdir.
avrupa ülkelerinin türkiye'ye vize vermemesinin kökeni, 12 eylül 1980 darbesi'ne dayanır. o dönemde kenan evren şerefsizi; başta batı almanya olmak üzere batı avrupa'ya kaçan ve cunta yönetimini eleştiren muhalifleri, türkiye'ye getirip idam etmek için ab ile vize uygulamasını çıkarmıştır. yani ab ile vize uygulaması, 12 eylül darbesi'nin olumsuzluklarındandır. sivil darbeci akp iktidarı ise evren'in açtığı yoldan ilerleyip ab ile vize konusunda daha katı bir politika izlemiştir.
ilgili linkler:
1) gaiadergi.com/turkiyenin-19...
2) www.cumhuriyet.com.tr/turki...
3) www.sozcu.com.tr/schengen-t...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türklerin schengen vize taleplerinin reddedilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim