müslümanların yalanların aksine cahiliye devrindeki en önemli ve renkli kültürel faaliyetlerden biri. bir nevi kitap fuarı yani. şairlerin, şiirlerini halka arz ettikleri, en çok beğenilen eserlerin ise kabe'nin duvarlarında bir sonraki panayıra kadar asılmaya hak kazandığı etkinlik panayır ve edebiyat yarışmasıydı. mekke yakınlardındaki ukaz kentinde gerçekleştirilirdi.
uyanın artık, 'cahiliye dönemi' diye bir dönem yoktur; bu tamamen muhammed'in yalanlarıdır. asıl cahiliye 1400 yıl önce islam'la başladı ve hala daha devam ediyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ukaz panayırı'da bir arap
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ukaz panayırı'na giden insanlar
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel arabistan'daki ticaret yolları üzerinde ukaz panayırı'nın yeri ve konumu
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel çeşitli pazarlarla birlikte ukaz panayırı'nın yeri ve konumu
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim