1965 yılında alparslan türkeş tarafından cumhuriyetçi köylü millet partisi'nin (cmkp) siyaset tarihine teşkiliyle birlikte, bu ideoloji de doğmuş sayılabilir. bu ideolojinin diğer milliyetçi ideolojilerden ayrılma süreci ise 3 mayıs 1944 türkçülük-turancılık davasına uzanır.

ülkücülüğün temel ilkeleri "9 ışık" isimli doktrine dayanmaktadır. atatürk ilkeleri ve ziya gökalp'in görüşlerinin baz alındığı bu doktrin, bünyesinde türk-islam sentezi, milliyetçilik, islamcılık gibi görüşleri ihtiva eder.
devamını gör...
pkk'lı kürtçülerin türkçü versiyonu olan ideolojidir. bu mafya kılıklı hıyarlar türkçülüğü ve milliyetçiliği kendi tekellerine alarak milliyetçiliğe ve türkçülüğe en büyük zararı vermiştir. hem türkçü hem islamcı olunmaz. çünkü türkçülük ve islamcılık birbirine zıttır.
devamını gör...
tedavi edilmesi gereken hastalıklı bir ideolojidir. siyasetçileri, gazetecileri döven ülkücülerin tespit edilip, derhal toplumdan uzaklaştırılması gerekir.
devamını gör...
bu ülkeye en çok faydası dokunmuş gruplardandır.
okumadan geçmeyiniz
devamını gör...
şimdilerde bedelli olanları türedi. evlere şenlik.
devamını gör...
bu ülkeye en çok faydası dokunmuş gruplardanmış. güzel espri bravo.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
dış güçler bizi bölmeye, yok etmeye veya bize komünizm getirmeye çalışıyor laflarıyla dış güçlerin birincil maşası olarak ülkemizin en karanlık olaylarında parmağı olan topluluk. dış güçlerin komünizm tehdidine karşı, ülkemizi “abd yardımıyla” kurtarmışlıkları, abd askerlerine kalkan olmuşlukları bile vardır. günümüzde de dış güçlere karşı bir oluşum için tükürdüklerini yalayarak stepne görevlerini yerine getiren siyasal bir temsilcileri vardır. allah onlardan razı olsun.
devamını gör...
siyasal islamcılık ile beraber soğuk savaş döneminde komünizmle mücadele adına ülkemize tohumları atılan, birçok katliama, suikaste, terör eylemine imza atmış oluşumdur.
devamını gör...
ilkelliktir.
devamını gör...
bir ideale, ülküye bağlı olma durumu. (bkz: idealist olmak)
devamını gör...
siyaseti yakından takip etmeyenler, kulaktan dolma kahvehane bilgisi ile burada ahkam kesenler tarafından, ülkücülerin temsilcisi, parti genel başkanı devlet bahçeli'ye, yedek lastik benzetmesi yapılmıştır. halbuki siyaseti yakinen takip eden, olayları kişisel olarak analiz edebilen vatandaş, devlet bahçeli'nin şu anda ülke yönettiğini çok net görecektir. tekrar andımızın gündem olması, hdp'ye kapatılma davası açılması, ak partinin devamlı olarak "vatan millet sakarya" naraları atması da bunu apaçık gösteren durumlardır.

ülkücü gruplar hakkında söylenecek çok şey var aslında. komünistlerin bankaları yağmaladığı, üniversitelerde ders gören sınıfları basarak propaganda yaptıkları o karanlık günlerde, komünistlerin eylemlerine karşı durmuşlardır. objektif açıdan bakıldığında ülkücüler, o dönemde devletin ve milletin yanında, anayasada tehdit unsuru olarak görülen komünist grupları bastırarak, ülkeye fayda sağladıklarını söylenebiliriz.

ama her grupta olduğu gibi ülkücüler arasında da çürük elmalar bolca vardı, halen daha var. özellikle son dönemdeki ülkü ocaklarının lise kavgaları haricinde bir icraat göstermemeleri, itin kopuğun rahat rahat girip çıkabildiği, genellikle boş tiplerin kol gezdiği mekanlar olduğu açıkça görülmekte. bundan sebep devlet bahçeli, ülkü ocaklarıyla mhp arasındaki resmi bağı koparmış, artık mhp'ye bağlı bir teşkilat olmamasını sağlamış akabinde her ilçede en fazla bir tane ocak açılmasına izin vererek önüne geçmeye çalışmıştır.
devamını gör...
durumundan utanan eşcinsel bireylerin maskesi. toplum biraz daha aydınlansa ülkücüler, nizamı alem ocakları falan kalmaz, eşcinseller bu gibi yerlerde sürünmez.

eşcinsel askerler büyük iskender'in ordusunda da vardı. hatta bu eşcinsel askerler günümüzün ülkücüleri gibi teke tek dövüşmez, her olaya topluca dalardı.
devamını gör...
#578862
(bkz: çorum olayları)
(bkz: maraş katliamı)

ayrıca mafya örgütlenmeleri ile de meşhurdurlar.
devamını gör...
ülkücülük çok anlam ifade eden, vatanı ve milleti için dava edinmiş insanlara denir.
milliyetçilik ilkesi benimsenmiştir.
lakin düşünmeden, araştırmadan, ülkücülük nedir bilmeyen insanlar, her parmağın bir olmadığını anlayamıyor ve ülkücüleri karalamaya çalışıyor.
gerçek ülkücü özellikleri şu şekildedir:
türk kültürünü benimsemek.
kadınlara el kaldırmamak.
bayrağını, devletini, ailesini korumak.
karısını döven, kızını taciz eden vs gibi insanların bu ülküyü kirletmesi üzücü bir durumdur.
bir ağaç birkaç çürük mevye verdi diye koca ağacı kesmeye benzer.
sözde kültürlü insanlar, araştıran insanlar nedense bunları göz önüne getiremez.
devamını gör...
ben ülkücüyüm diyenlere ülkün ne diye sorsan hiçbiri cevap veremez, abilerinden öyle gördüler zamanında. arkamız sağlam olsun diye gittiler ülkü ocaklarına. benim bu zamana kadar gördüğüm, kendine ülkücü diyen adamların çoğu kara cahil.
devamını gör...
ülkücülük bir siyasi manevradır. türkçülük tek parti devrinde, iktidarın resmi ideolojisi olduğu için seküler, ırkçılığa kadar varabilen bir ideoloji olmuştur. çünkü siyasi arenada oy almak gibi bir gayesi olmadığı için halk kitlelerine şirin gözükmek çalışmamıştır (daha benim kürt arkadaşlarım da var sözü icat edilmemiştir). kimi zaman resmi ideoloji ile çatışsa bile (bkz: türk tarih tezi) genellikle türkçülük tek parti devrinde etkili olmayı başarmıştır. ilk kırılma 1944 yılında olmuş nazi almanyası savaşı kaybetmenin eşiğine gelmiş bu yüzden ünlü türkçülere baskı uygulamış ve zaten 6 yıl sonra iktidar gücünü kaybetmiştir. türkçülük ikinci çıkışını 1960 darbesinde alparslan türkeş eşliğinde yapmıştır, alparslan türkeş cunta rejiminin devamını savunmuş ancak diğer askerler bunu engellemiştir. daha sonra türkçülük siyasi arenaya çıkmış ancak bu sefer eğitimsiz halk kitleleri kendine çeken islami bir söylem kullanmıştır. çünkü toplum hala sanayileşememiş, toplumun sahip olduğu islami yön gidememişti. ancak yine de 80 darbesi öncesi aşırı islamcılara da (bkz: yeşil komünist) karşıydılar. kısacası ülkücülük, tarım toplumunda, demokratik siyaset üzerinde var olmaya çalışan türkçülük, akımının tarım toplumu gelenekleriyle bağ kurmasıdır. ülkücülük akımının bu kadar radikalize olmasında derin devletin ülkücüleri kullanması, ülkücülük hareketinin köyden göçen eğitimsiz kitlelere hitap etmesi, aşırı milliyetçi söylem ve her dönem kendine düşman bulması sayesinde bugüne kadar gelebilmiş ancak türkiye toplumu şehirleşme sürecini tamamladıkça ülkücülük gibi hareketler eğitim seviyesinin artmasından ve insan hakları bilincinin artmasından azalacaktır. (bkz: iyi parti)
devamını gör...
çoğu kişinin sorusu üstüne açıklayacak olursak, idealist kelimesine karşılık gelir. 80 dönemlerinin solcularıyla aynı fikirde olmalarına rağmen, karşı durmalara ve pompalamalara maruz kalındığında, birbirlerine epey düşman olmuş iki kol haline gelmişlerdir. insanları bölmek, ayrıştırmak çok kolay araya bir fitne sokunca kardeş kardeşe bile düşebiliyor işte. birbirine kenetlenip gerçek sorunları çözmektense fanatizme kurban gidiyorsunuz işte, solcusu da sağcısı da aynı. arınmanın önce beyinde olması şart.
devamını gör...
aynı zamanda ümmetçiliktir. nerede bir ümmet masalı varsa orada ülkücüler biter. çok tuhaf ve saçma bir ideolojidir. aslında genel olarak bakarsak 70 ve 80 li yıllarda türkiye de solcuları öldürmek için icaat edilip piyasaya sürülen ideoloji olduğunu cahil olmayan herkes bilir. alevi, kürt, ermeni vs gibi pek çok katliamlarda bunların imzası. faili mechul olarak millete yutturulmaya çalışılan cinayetleri hep ülkücüler yapmıştır. devlet o zamanlarda komünistlerle mücadele etmek için ülkücüleri piyon olarka kullanıyordu.
devamını gör...
ziya gökalp'in türkleşmek, islamlaşmak ve muasırlaşmak ilkelerinden sentezlenen fakat yeni dönemde içi boşaltılan amerikan destekli ideolojidir.
devamını gör...
içi oyulmuş ideoloji.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ülkücülük" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim