cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı fahrettin altun'un eşi fatmanur altun'un kısaca siyasal islamcıların özgürlük anlayışını özetleyen özlü sözdür.
--- alıntı ---

cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı fahrettin altun'un eşi fatmanur altun, sosyal medya hesabından boğaziçi üniversitesi hakkında yaptığı paylaşımda "türban" üzerinden kıyasta bulundu.

altun, üniversitede fazla sayısıda türbanlı akademisyen yoksa orada özgürlüğün olamayacağını söyledi. altun'un paylaşımda, "apartheid" kelimesini kullanmasıda dikkat çekti.

altun, paylaşımında, "türkiye’de kadınların yüzde 70’i başörtülü. eğer bir ünviversitenin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o üniversiteyi bırakın “özgürlükçü, demokrat, çoğulcu”olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir bazı ünviversitelerde hala tek başörtülü hoca yok. bu hangi düzey?!" ifadelerini kullandı.

apartheid ne demek?
fatmanur altun’un kullandığı "apartheid" kelimesinin anlamı ise şu şekilde: apartheid afrika’nın güneyinde bulunan güney afrika cumhuriyeti ile bu devlete bağlı güneybatı afrika’da 1948 – 1994 yılları arasında resmî devlet politikası olarak iktidarda bulunan ulusal parti hükûmeti tarafından uygulanan ve bu doğrultuda yasalar çıkartarak ırksal ayrımcılığı savunan sistemdir.

--- alıntı ---

haber kaynağı
devamını gör...
--- alıntı ---

türkiye’de kadınların yüzde 70’i başörtülü. eğer bir üniversitenin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o üniversiteyi bırakın “özgürlükçü, demokrat, çoğulcu”olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir bazı üniversitelerde hala tek başörtülü hoca yok. bu hangi düzey?!"

--- alıntı ---

saçma sapan bir açıklama. iyice ali babanın çiftliğine çevirdiniz ülkeyi. hak, hukuk, adalet, liyakat vs. unuttuğunuz kelimeler tabii. ne yapılsın yani bahsettiğiniz gibi başörtülü diye insanlar hoca mı yapılsın? gözünüzde çoğulcu, demokrat gözükmek için daha ne istersiniz? seçme kriterlerine eklenir yakında başörtüsü kullanıyor musunuz? diye.

allah akıl, fikir, vicdan nasip etsin cümlemize inşallah.
devamını gör...
yıllarca kız çocuklarını okutmayan, ilkokulu bitirdiği gibi çocuğu okuldan alan, ergenliğe geldiği gibi başını kapatan, daha reşit olmadan evlendiren babalara ve analara söylenmesi gereken söz.

hatta bu sistematiği o baba ve analara dayatanlara söylenmesi gereken söz.

neden ve sonuç ilişkisi kuramayan bir mağdurun beyanı.
devamını gör...
ee peki laik özgür bir ülkeyse okulda da musevi hristiyan öğrenciler olmalıdır. onlar yoksa özgürlük değil mi ?
devamını gör...
yine bir yerlerde benim türbanlı bacım mağdur olmuş dedirten olay. el alem güne kahvaltıyla başlar, biz türbanlı demogojisiyle. hiç bitmiyor mk.

üç üstteki yazar benden önce davranmış. bu ülkede kız çocuklarını okutmayanlar genellikle dindar denilen kesimdi. okuyacak da ne olacak, üniversiteye gitsin de komünist mi olsun, kötü kadın(küfür yasak anladınız siz) mı olsun fikirleriyle kızları okula göndermediler. tabi bir de nasılsa evlenip ele gidecek, yapılan masraf boşa yatırım fikri de vardı.

ayrıca hanımefendiye karşı tez olarak diyorum ki; bir ülkedeki kadınların yüzde 70'i başörtülü ise orada özgürlük yoktur.
devamını gör...
erkek kadın demeden %100 eğitim odaklı ve kişisel tercihlere saygılı okul kadrosu görmeden özgürlük yoktur.
devamını gör...
türbanlıya nazaran , türbansız kadın eyleme katılıp polis şiddeti görmüyorsa,
ailesinden baskıya maruz kalmıyorsa,
eşi/sevgilisi tarafından şiddet görmüyorsa,
tüm anayasal haklara sahipse ve her türlü hakka hukuka riayet sağlanıyorsa eğer, haklı tespittir.
ama bu coğrafya'da bu mümkün mü? hayır ! kadının özgürlüğü başına bağladığı çaputta değildir. kadın, kadın olarak korkmadan, çekinmeden yaşadığında özgürdür.
devamını gör...
artık başörtülü, başörtüsüz, türbanlı, türbansız, açık, kapalı kelimelerini duymak dahi istemiyorum. senelerdir aynı terane. herkesi birer birey olarak kabul edebilecek olgunluk bile yok bunlarda. (bkz: bir bitmediniz)(bkz: bağıracağım artık yeter diye)
devamını gör...
inanılmaz saçma bir ülkede yaşıyoruz. her defasında nasıl sanki bu ülkede başörtüsü sorunu varmış gibi provokasyon yapıyorlar anlamıyorum. halkın ve medyanın ise her defasında buna sazan gibi atlaması da ayrıca saçmalık. bu ülkede başörtülü veya başörtüsüz kadınlar sorunu yok . var olan gerçek sorunlar kadın cinayetleri , taciz ,tecavüz, hak ihlali, yozlaşma , politic kutuplaşma, çocuk istismarı , hırsızlık, ekonomik kriz , işsizlik böyle uzar gider liste.
devamını gör...
cahillik ne güzel, her şeyi biliyorsun.
devamını gör...
asıl amaçları gündemi değiştirmek . ve bunu da başarıyorlar. ayrıca bu ülke de açık kadın kapalı kadın ayrımının yapılmasından bıktım .sadece kadın olduğumuz için değer görmek istiyoruz biz .
devamını gör...
bir konu hakkında bir fikir beyan edebilmek için herhangi bir duyu organımızdan bilgilerin alınması, kendi içinde yorumlanması ve bilgilerin karşılaştırılması gerekir. görme, işitme veya dokunma yoluyla bilgi edinme, beynin birçok alanını eş zamanlı olarak çalıştırır. fakat broca alanı, wernicke alanından iletilen düşüncelerin dışarıya aktarıldığı yerdir. eğer broca alanı tahrip olursa, kişi söylemek istediklerini bilir, buna karar da verir fakat kelimeleri seçemez. anlamlı şeyler söyleyemez ve saçma sesler çıkartır. konuşmak veya tabiri caizse fikir beyan etmek bu kadar komplike bir olgu iken, bunu dünyanın en gereksiz cümlelerini sarf etmek için kullanmak akıl tutulmasıdır.

tanım: kendisine aynı şekilde ''kadınların %70'i başörtülü ise orada özgürlük yoktur'' denildiği vakit şiddetle karşı çıkacak kişinin anlamsız, saçma, tamamiyle kendi değerleri üzerinden topluma mâl etmek istediği, şuursuzca, fütursuzca, vizyonsuzca, aptal saptal, bireysel özgürlüğü savunduğunu zannederken aslında savunmayıp bireysel dini değerlerini yücelten, ne idüğü belirsiz, arap sevici, aciz, ötekileştirici, dışlayıcı, nefret söylemleri barındıran bir fikrin maalesef ses tellerinden dile zuhur etmesi hadisesidir.

edit: eyyorlamam bu kadar zira aklıma başka kelime gelmedi, eklemek isteyen olursa portakallasın.
devamını gör...
bence yanlış bir düşünce erkeklerinde %70'i başörtü takmalı
devamını gör...
artık şu baş örtüsü muhabbeti midemi bulandırıyor. aslında her dine, dış görünüşe oldukça saygılı bir insanım ama ciddi derecede soğuttunuz bu baş örtüsünden.
dini, sadece baş örterek ve badem bıyık bırakarak yaşadıkları için kendileri, böyle absürd açıklamalar yapmalarına şaşırmıyorum.
müslümanlık müslümanlık olalı böyle zulüm görmedi. bi rahat bıraksanız artık.
devamını gör...
yıllardır hâlâ 1 mm bile ilerlemediğimizi kanıtlayan bir beyan.

bu arada, türkiye'deki kadınların %70'i kendiliğinden baş örtülü değil. bir kısmı ana babasının zoruyla kapanırken, bir kısmı da bazı yerlerde işe girme koşulu olarak insanlar buna zorlandığı için öyleler. siz önce çifte standart davranışları ortadan kaldırın, insanların 7 sülalesini araştırıp "bizden değilsin" diye işe almamayı bırakın da, sonra bakalım gerçek baş örtülü oranı neymiş.

kendiliğinden örtünene kimsenin lafı yok. çoğumuzun ailesinde de var anneannemiz olsun, babaannemiz olsun, annemiz olsun... ama bu ülke çok gördü baş örtüsünü provokasyon için kullananları da. normal insanlarla bunların ayrımını yapmazsanız böyle beyanlarda bulunursunuz işte.

ayrıca, bıkmadınız mı ısıtıp ısıtıp bu konuları ileri sürmekten? sadece iktidar değil, muhalefet de ülkede konuşulacak bu kadar şey varken durup durup böyle bir konuda bir laf atıyor ortaya, herkes o tarafa dönüyor. geri kalan sorunlar yine kalıyor öylece. resmen truman show içindeyiz, herkes rolünü oynuyor.

son not: 2001'de mezun olduğum ilk üniversitemde en yakın arkadaşımın başı örtülüydü ve öyle giriyordu okula. bu da böyle biline!
devamını gör...
ailelerin daha çocuğun "tanrı" " inanç"
gibi kavramları tanıyamayacak yaşta bunların zorla öğretilmesini mantıksız buluyorum zaten.
bir de ergenliğe bile girmeden kız çocuklarını kapanmaya zorlamalari çok ayrı bir sorun.
eğer çocuğuna o kadar bir şeyler öğretmek istiyorsan git bütün dinleri araştır kısa kısa anlat hepsini anlayacağı bir zamanı bekleyip .
sonra da ona istediğini seçmekte özgür olduğunu söyle ama yok kendi doğrularınızı küçücük çocuklara dayatarak mükemmel yetiştirdiginizi düşünmeye devam edin.
devamını gör...
first lady, koca koca prof'lara konferans verir,
sayın altun'un eşi, gündem yaratacak açıklamalar yapar,
sonra biz, "devleti aile yönetiyor ' deyince de küserler.

bu ülkeden bir 40 yılı aşkın siyaset yapan demirel geçti,
nazmiye hanımın gündem yaratan bir konuşmasını bilen var mı?
ayni şekilde erbakan,
nermin erbakan'ı hatırlayan var mı?
ecevit'in durumu farklı,
çünkü rahşan hanım kendisi siyasetin içinde bir figürdü, nitekim bunu parti kurarak da tescilledi.
erdal inönü'nün eşinin adını bilen var mı, sevinç hanımı hatırlayan,
veya ahmet necdet sezer'in eşi semra hanım'ı .

ya biz, devlet ahlakı, (bkz: devlet terbiyesi) devlet terbiyesi denilen, kişinin ve toplumun hayatına etki eden bir kültürle büyüdük, yıllarca bu hakimdi bu ülkede,

şimdi gelinen noktaya bak.

bu hanımefendi, boğazdaki kaçak yaptıkları bir inşaat gündeme gelince de çok konuşmuştu, 3-4 yerden maaş aldıkları ortaya çıkınca da, en öndeydi.

bu ekolün tarzı bu demek.

belli ki çok meraklısınız,girin siyasete, dışarıdan her konuya mudahil olacağınıza, eşlerinizle, çocuklarınızla birlikte girin efendim, nasılsa halk sizi seviyor, destekleyip oy veriyor,
hiiç durmayın. ılk seçimde bu hanımefendileri siyasetin içinde aktif olarak resmi biçimde görevli olarak görmek istiyoruz .

aksi halde sussunlar, beyleri yeterince konuşuyor, kendileri sussunlar dediğim durum...
devamını gör...
insanlanları başörtülü başörtüsüz diye ayırıp daha sonra sadece bir kesime destek vermek. çok sakıncalıdır bunun sonucu kutuplaşma kargaşa ve kavgadır sadece popülarite ya da herhangi başka bir sebeple bunu yapmak çok tehlikeli dir. ayrıca nedense tekrar başörtüsü gündemi hortlatılmaya çalışıyor neden oysaki çözülmesi ve dinlenmesi gereken boğaziçi öğrencileri var. bir sorunun üzerini örtmek onu çözümlemek değildir.
devamını gör...
beyan yanlış olmuş hemen düzeltelim.üniversitedeki kadınların yüzde 70'i başörtülü değilse orası ya fetöcüdür ya da teröristtir.
devamını gör...
ülkedeki işçilerin yüzde yetmişi asgari ücretle geçiniyorsa orada adalet yoktur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversitedeki kadınların yüzde 70’i başörtülü değilse orada özgürlük yoktur" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim