türkiye'nin en genç gm unvanı almış satranç oyuncusu.
lichess üzerinden oynanan bir blitz oyununda magnus carlsen'i düdüklemişliği vardır.
devamını gör...
türkiye'nin en genç büyük usta olan satranç oyuncusu. 18 yaşında büyük usta unvanını alan genç satranç oyuncusu, 2019'da şu anki dünya şampiyonu magnus carlsen'i yenmiştir.
2020 yılı türkiye şampiyonu da yine vahap şanal olmuştur. 6 yaşından beri satranç oynayan büyük usta 1998, izmir doğumlu olup şu an yaşar üniversitesinde üniversite hayatına devam etmektedir.
röportaj ve türkiye şampiyonluğu haberi
devamını gör...
henüz şampiyondur çünkü daha benle karşılaşmadığı içindir.
devamını gör...
(bkz: reykjavik)'de düzenlenen 2021 avrupa bireysel satranç turnuvasında mustafayla birlikte 7.5/11'lik skor yapıp 10. olarak bizleri gururlandıran büyükustadır. ayrıca ilk 23'e girmesiyle 2023 dünya kupasına katılma hakkı kazanmıştır. özellikle 10. turda fb5'li sicilyada beyaz taşlarla kendisinden 110 elo fazla olan gm nils grandelius'a karşı kazandığı şu parti takdire şayandır. an itibarıyla 2561 eloya ulaştı. fakat (bkz: türkiye satranç federasyonu) kimseye yapmadığı gibi kendisine de gerekli maddi desteği vermediği için yeteneklerinin bir kısmı harcanıyor. umarım bir gün 2700 olur da en kuvvetli turnuvalarda kendisini izleyebiliriz.
devamını gör...
türkiye satranç federasyonunu protesto ettiği için bu yılki türkiye şampiyonluğu turnuvasına katılmayan, bugün başlayan dünya blitz şampiyonasında rakiplerine korku veren büyük usta. beş yıl sonra adını en iyi ilk ona yazdıracağını ümit ediyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vahap şanal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim