anneannemin bir ritüel olarak çocuklarına benimsettiği, artık uygulanmasa da aile arasında hala sözü geçen, gerçekliği kuşkulu olsa da aile arasında söylene söylene insanın içine işleyen bir eylemdir.

eski zamanlarda evlere şu taşımak için çeşmelere gidilirdi. elbette o zamanlar mevcut iktidar iş başında değildi. böyle zorluklarla mücadele etmek zorunda kalırdık.

anneannem çocuklarına; yani anneme, teyzelerime ve dayıma, yeni bir onlara yeni bir ayakkabı alındığı zaman çeşmeye su doldurmaya gitmelerini salık verirmiş.

anneanneme göre yeni alınan ayakkabıları giyip çeşmeye suya gitmek ilginç bir etki bırakırmış yeni alınan ayakkabıların üzerinde. tamamen anneannemin yalancısı olarak söylüyorum ki yeni ayakkabı ile suya gitmek ayakkabının ömrünü uzatır, eskiyip yıpranmasını engeller, her zaman ışıl ışıl görünmesini sağlarmış.

anneannemin çocuklarını su almaya yollamak için başka ne tür ritüeller icat ettiğini bilmiyorum ama masal gibi ortamlar yaratarak kendi işini gördürmesi benim için her zaman takdir edilesi bir eylem olmuştur.

ne olur ne olmaz diye yeni ayakkabı aldığım zaman yakınlarda gidilecek bir çeşme bulundurmalı insan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeni ayakkabıyla suya gitmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim