evet özellikle son 4 senede bu tür iyice artış gösterdi. genelde gençler ve uslupları bakışları insanı tahrik eder nitelikte.

hani kimlik soruyolar al diyoruz, yetkisini sorgulamıyoruz falan ama inatla seni tahrik etmeye çalışmaları bak akıllı ol takarım kelepçeyi gibisinden lafları artık baymaya başladı. bir düğme kamerası falan alıp bu tipleri ifşa etmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.

sırf böyle insanlıktan nasibini alamamış tipler yüzünden işini hakkaniyetle yapmaya çalışan birçok polisimize kötü gözle bakılabiliyor.
devamını gör...
silahlarını çok severler. gömleğin sıyrılarak beldeki silahı açığa çıkarması ve ardından o gömleğin tekrar aşağı çekilmesi bu arkadaşların vazgeçilmez eğlencesidir. instagram'a iki günde bir üniformalı fotoğraf atmadan yaşayamazlar. çok havalı olduklarını, devleti kurtardıklarını, inanılmaz fedakarlıklar yaptıklarını zannederler. devletin binlerce memurundan biri olmakla devlet olmayı karıştırırlar. (bkz: ben devletim) ekseriyetle ülkücüdürler ve ırkçıdırlar.
devamını gör...
işte bunlar hep hukukun olmadığı ülkeler...
devamını gör...
kendilerini yeniçeri sanmalarındandır. allah allah çekerseniz anlamsızca bir yöne koşarlar.
devamını gör...
henüz karşılaşmadığım fakat haberlerde, sosyal medyada sıkça gördüğüm polislerdir. gücün kötüye kullanıldığı mesajı veriyor. irite.
devamını gör...
kime ne yetki verdiğin,
bunu kanunlarla nasıl pekiştirdiğin ve kanunları en tepeden en alta nasıl uyguladığınla alakalı bir durum.

her meslek grubunun yenisinde bunu görmek mümkündür.
burası benim, en büyük benim gibi duygusal patlamalar yaşamaları normaldir.

normal olmayan, buna izin veren sistemdeki bozukluktur.
devamını gör...
bana da aksine çok iyi davranıyorlar , ben öyle olduğunu düşünmüyorum bu arkadaşların. aralarında bozukları olacaktır , vatandaşı korumak için onları polis yapıyorlar yoksa çok tehlikeliler.

ayrıca kimse bakkalların gücünü sınamasın!!!
devamını gör...
ülkemizde giderek büyüyen bir sorun haline gelmiştir.
hiç bir şey olamazsan polis olursun sözünün altın çağındayız.
polislik eğitiminin içerisine çok yoğun olarak psikoloji ve sosyoloji eğitimi koyulmadığı takdirde düzelemeyecek bir durumdur malesef..
devamını gör...
ulan nerede yaşıyorsunuz?
ben istanbul’da yaşıyorum, oldukça gezen ve dolaşan bir kişiyim.
polisle de oldukça sık karşılaşıyorum gerek trafik uygulaması olsun gerek asayiş uygulaması olsun.
hiç sizin dediğiniz gibi tahrik eden, takarım kelepçeyi diyen bir polise rastlamadım.
polis kimlik sorduğunda çakma anarşist damarınız tutup polise ağız, göz hareketleri çekiyorsanız bilmem.
devamını gör...
bana karşı herhangi bir sıkıntıları olmadı, zaten hayatımda toplasan 2-3 kere çevrilmişimdir onda da gayet nazik bir şekilde kimlik kontrolü yaptılar.

polislere bok atmadan önce aynaya bakın, ışid militanı gibi gezerseniz çevrilip kötü muameleye maruz kalırsınız.
devamını gör...
bu başlıkta hiçbir şekilde genelleme yapılmamıştır. bizzat karşılaşılan yaşanılan bir durumdan bahsetmeye çalıştım. tabiki her kurumda teşkilatta işini hakkı ile yapan da var kendini afedersiniz çok bir herze sanan da. ayrıyeten burda bi bok atma falan da yok.
devamını gör...
pandemi öncesi fazlaca kimlik kontrolü olurdu ve çoğusunda benden kimlik isteyen polislerden kimlik istemişimdir ve asla göstermem demeyen çıkmamıştır. (kadıköy, üsküdar, bostancı, kozyatağı) civarında sorun yaşamadım.

kimlik sorduğumda polis olduğunu belgeleyen polisler varken acaba siz ne sordunuz, nasıl üslup kullandınız ki adam takarım kelepçeyi dedi diye düşünmeden edemiyorum.
devamını gör...
zaman ilerledikçe polis olabilmek için gerekli olan vasıfların azaltılmasından dolayı "hiç bir işe giremiyorsan polis ol" görüşü oluştu. herhangi bir vasfı, hayatını sürdürecek bir yeteneği olmayanlar kolayca polis oldu. "şimdiki polisler" demek aşırı genelleme olacak belki ama eski polislerin şimdikilerden en büyük farkı da zaten 'emanet edilen gücü taşıyabilme' vasıflarıydı.
devamını gör...
böyle yapılanmalar, tarihte tam zıt bir güç meydana çıkartmıştır.
devamını gör...
katıldığım önermedir.

sebebi ise polis olmanın çok kolaylaştırılmasıdır. siz dışarıda boş gezen, kimse tarafından değer görmeyen insanın eline silah ve yetki verirseniz olacağı da budur zaten.

bu yazıda amaç polislerimize hakaret etmek veya onları aşağılamak değildir. amaç devletin önlem almasını sağlamaktır.
devamını gör...
sanar tabi polis olmak bu ülkede artık zenginler sınıfına dahil olmak anlamına geliyor. adamlar toplumda evlenilecek tek erkek grubu olarak görüyorlar. adamlar haklı o kadar fakir ülkeyiz ki polis maaşı ile ikinci el 10 yaşında bir araba kredisine girebilirsiniz oda belki. bu ihtimal için bile adamlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. yoksa amerika'daki almanya'daki polislerin havası bizim polislerde yok kabul edelim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeni nesil polislerin kendini ilah sanması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim