az önce aklıma gelmiş hede. düşününce zengin veya ünlü olmak için zeki olmaya gerek yok. ama zeki bir kişi normal bir kişiden daha çok zengin olabilir.
(bkz: elon musk)
(bkz: bill gates)
ama zeki olup zengin olamayanlar da var bu da demek oluyor ki zeka =/= zenginlik
(bkz: aaron swartz)
(bkz: isaac newton)
nikola tesla
falan filan

o zaman bu ne anlama geliyor diye soracak olursak.
zekanızı sadece kendi kişisel hazlarınızdan ve menfaatlerinizden feragat ederek kullanabilirsiniz ve bu sizi zengin yapmaz.
ama sesiniz veya yüzünüz güzel olursa hiçbir şeyden feragat etmeden zengin olabilirsiniz.
sorsan 2 ile 2 yi toplayamayacak insanları hergün televizyonda ve sosyal medyada görüyoruz. neredeyse doğduğundan beri televizyon ve internet kullanan birisi olarak hayatımda ünlü bir bilimcinin veya düşünürün hayatının youtube'da trendlerde olduğunu hiç görmedim. televizyonda ise 2-3 kere trt belgeselde gördüm. ama bu bidon kafalı insanları ise hergün sosyal medyada ve televizyonda görüyoruz. "işlerinin" ne kadar zor olduğundan bahsediyorlar.
aslında taaa geçmişten beri bu hep böyle olmuştur. baktığımızda geçmişte tek vasfı soylu olmak olan insanların toplumda sözü geçerken bilginler ise hurafeler yaydıkları için cadı ilan ediliyorlardı.
(bkz: bertha benz) *
bu bugün de böyle. sokaktan geçen bir kişiye tuttuğu takımın orta sahasında kimin oynadığını sorsanız büyük ihtimalle cevap verir. ama herhangi bir bilim insanını sorsanız yüzünüze tabiri caizse mal mal bakar.
sözlükte bile bu böyle. bilgi içerikli tanımların aldığı oylar anket tanımların aldığı oylarla karşılaştırılamaz bile.
devamını gör...
katıldığım başlıktır. buraya bir milyon tane bkz veririm ama zeki olmayan hayranlar tarafından linç yiyeceğimden ses çıkarmıyorum.
devamını gör...
eğer eşcinsel iseniz, cinsel yöneliminizi ahlâksızca sergilemeniz, vücudunuzu cinsel obje olarak beğenilere sunmanız ya da din tüccarlığı yaparak, günümüz dünyasında zengin ve ünlü olabilirsiniz.
devamını gör...
biraz aptal olmak gerekiyor.(bkz: swh)
devamını gör...
(bkz: mutlu olmak için mutlu olmana gerek yok) der gibi.
devamını gör...
standartların üstünde bir tip,
gündemde olabilmek için her rezilliği yapmak,
linçlenmek için uğraşmak,
kendini objeleştirmek

bunlardan herhangi birini yaparsanız ya da ilk seçeneğe sahipseniz ünlü olmak için zekaya gerek kalmıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zengin veya ünlü olmak için zeki olmaya gerek olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim