zaman tüneli

çok afedersiniz naruto dayı.
devamını gör...

sözlük erkekleri hemen yeşillendirir burayı.
devamını gör...

sildim balım olarak yanıtlanan tatlış soru. bu cevaptan sonra kadınların ruh halini ömer'e benzetiyorum ben. aynısı hatta.

ps: "gerçek olmadığını bal gibi bilirim...ama yine de sana inanırım" (ya ben bu kadın milletini yerim abi yerim yaaa. şu inancın tatlılığına bak! canımsınız yaaa memelilerim benim)
devamını gör...

kimki onlar, çok ayıp ediyorlar.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bir takım legosal çalışmalar.
devamını gör...

kimseye hesap sormam, giden ağam gelen paşam.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kırmızı aşkım, adına.
devamını gör...

(bkz: bazı başlıkların bir ihtiyaç olması)
devamını gör...

kavga, gurultu patirti, siddet sevmem.
bence en disil ozelligim bu.

bir de evimi pembeye boyatip pembe kelebekli yemek ve kahve takimlari alip, kocama zeytine kurdele baglayip kahvalti hazirlayabilirim. bu da en disil ozelliklerimden. ıhih.
devamını gör...

bleach - rangiku matsumoto

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

one piece - nami

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

dxd - rias gremory

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kakegurui - yumeko jabami

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bakıp hemen sil tamam mı masumiyetini yok etmiş özellik.
devamını gör...

buradaki tatlı, baklava, çörek değil. kedi yavrusu, köpek yavrusu, insan yavrusu gibi şeyler. sebebi insanın güzel olanı bozma eğiliminden dolayıymış. başka sebepleri de varmış tabi de uzun entry bizi bozar.
devamını gör...

şöyle bir ızgaranın başındaydım. anam anam o etler böyle nasıl sulu, nasıl parıldıyor.
bir onu çeviriyorum, bir öbürünü.
cozur, cozur nasıl da pişiriyordum.
ulan tam diş atacaktım, uyandım anasını satayım.
et demek hayat demek ya.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

imkansız.

ya güveni kaybeden kişiye ayrı dert, güveni kaybedilmiş kişiye ayrı dert.

yeni güven inşa edecek birini bulurum daha iyi.
devamını gör...

tekin şener in, denemelerde oluşan kitabı. şehrin ruhuna naifce dokunuşların kitabı ayrıca...


fazla söze ne hacet? birinci çoğul şehir'in birbirinden güzel metinlerini okuyup bitirdiğimizde ne oldu derseniz; söz sık sık insana geldi, zamana değdi, hafızayı yokladı, mekanda gezindi. şehir dediğimiz kul yapısı nesne de zaten insandan, zamandan, hafızadan ve mekandan ibaret değil midir?

tekin şener; bir şehri görememenin veya içinde şu veya bu şekilde bulunduğumuz şehrin ruhuna dokunamamanın, onunla rabıta kuramamanın sebeplerine varıncaya kadar pek çok noktaya temas ediyor bu denemelerinde.


şehre ve çağrışımlarına dair, şehir ile zaman-mekan ve insana ait tüm kavramların çok boyutlu ve oldukça renkli olarak ele alındığı, dile geldiği ve gönüle yükseldiği metinleri siz de tadına vararak okumak isterseniz buyrunuz…


şehir şahsiyetimizi var etmez ama oluşumuna nezaret eder. mütevazı destanımızın sahnesi, biricik hikâyemizin satır araları, meselelerimizin tanığı şehirlerimiz… onların yerleşikliğinde ve akışında kendimizi bulur, kaybeder, tekrar buluruz.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yıl olmuş 2025 hala sözlükte salt bilgi entry'si, bilgi içerikli başlık açma gayreti var. söyler misiniz lütfen, "saçma sapan başlıklar" dediğiniz başlıklar olmasa, normal sözlük diye bir yer olur muydu? sözlükler, size göre saçma sapan olan başlıklarda kullanıcıların tarzlarını, kendilerini ifade edebilme yeteneklerini, türkçeye olan hakimiyetlerini, hayal güçlerini gösterebilmek için var. yazarların birbirlerinden ayrıldıkları yer ideolojileri ya da tuttukları takımlar değildir. mesela sadece görsel paylaşmak saçma değil mi? şiir, kitap alıntısı, bir sürü fotoğraf başlığı var, bunlar saçma değil mi? bu mudur sözlük yazarlığından anladığınız sizin? görsel ve alıntı paylaşmadan kendini ifade edebilenler olmazsa sözlük diye bir yer olmaz. siz de biliyorsunuz ama bu başlıklar prim yaptığı için kızıyorsunuz. esasen aynı tonda entry girebilmektir bu saçma sapan dediğiniz başlıklarda verilecek en güzel tepki. ama siz sadece bağırıyorsunuz. verecek başka cevabınız yok çünkü.
devamını gör...

önce belediyeden ruhsatını almakla başlar, sonra sgk'ya gidip dosya açtırıyosun falan.
asgari prim şartı var.
devamını gör...

mademoiselle chante le blues
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim