zaman tüneli

herboşologum ben. boş işler varsa halledebilirim.
devamını gör...

bu başlığa tam beş defa yazmışım:) öyle bir şuursuzluk hali benim için bu başlık.
devamını gör...

evrenleri bence de paralel ama ateşten bir kaya da ne etler pişer hayal etmek mümkün değil.
devamını gör...

mühendisim.
devamını gör...

abim hayranıydı, ben de onunla beraber izlerdim filmlerini. dünya bir değirmen geleni öğütüyor gideni öğütüyor. bir nesil yurt değiştiriyor böyle böyle.
devamını gör...

yurdun sıradan ve düz bir memuruyum, eğitim işleri vs. öğrencilerin beynini yıkıyorum laf aramızda, sanat, mitoloji, falsafa falan konuşuyoruzzz…
devamını gör...

amatör ruhlu bir anneyim.
devamını gör...

yağmur, yanan soba ve en zeki şeytanla. köy hayatı işte yüzeysel bir hayat, mesele sade yaşamak.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

iğrenç bir film psikoloji bozar.
devamını gör...

1-atık malzemelerin, ömrünü tamamlamış objelerin veya "çöp" gözüyle bakılan her türlü materyalin, orijinal işlevinden daha değerli, estetik veya işlevsel yeni bir ürüne dönüştürülmesi eylemi.
2-geri dönüşümün (recycling) aksine, maddeyi eritip hammaddesine ayırmak yerine, mevcut 3-formunu koruyarak ona seviye atlatma sanatıdır.
"eskiyi getir, yeniyi götür" değil, "eskiyi tut, onu şahesere çevir" felsefesidir.

peki neden önemlidir?
çevrecidir: hammadde ihtiyacını azaltır, doğayı korur.
yaratıcılığı körükler: sıradan bir nesneye bakıp onda başka bir potansiyel görmenizi sağlar, zihni açar.
geri değil,ileri dönüşüm. "dönüşümleriniz kalbiniz kadar güzel olsun"
devamını gör...

düşüş zamanları alım fırsatıdır. uzun vadede kaybettireceğini sanmam.
devamını gör...

çin işkencesine maruz kalan bir büyüğümüz vardı, diyarbakır ceza evinde, hapisten çıktıktan sonra bir de evleri basılıyor beyaz toroslular tarafından ve sırtı derin kırbaç izleriyle dolu. daha sonra bu adam kinle doluyor ve intikamını alması için sinsi bir şekilde yetiştiriyor kızlarını ve aile komple bir suikast timine dönüşüyor. işte bu adamın eline güç geçtiğini hayal edin şimdi, suçsuz yere hayatı zehir olmuş ve travmayla dolu. bu film bana bu hikayeyi anımsatıyor, o adam öldü biliyor musunuz, intikamını alamadan gitti…
devamını gör...

gece yollardaydık. hava yağmurlu, gece karanlık, trafik kalabalık... sanki herkes durmuş durmuş da bayram gecesinde gezmeye çıkmış gibiydi. gece vakti ve yağmurlu havada yola çıkmaya tövbe ettik böylece. terapi değil bolca günah içeren bir aksiyondu bence.
devamını gör...

550 lira verdim bir menüye hamburger iyi değildi bence değmez bir daha gitmem zaten. fiyat yüksek kalite düşük.
devamını gör...

bu mal yaptıysa ben de yaparım.
devamını gör...

nevruz herkesin bayramıdır, bahar herkese aitse dünya da herkesindir… renkler herkesindir bu sahiplik niye???
devamını gör...

bak şimdi… burası dediğin şey üç beş entry girip kaçtığın bir site değil tamam mı, burası insanın kendi kendine konuşmayı meşrulaştırdığı yer. dışarıda anlatamazsın, ya dün şöyle düşündüm desen kimse dinlemez çünkü. burada ise yazarsın, başlığı açarsın, iki kişi favlar, biri söver… ama yine de yazarsın.
çünkü mesele anlatmak değil aslında, mesele içini boşaltmak. bir nevi dijital iç dökme kabı burası. tükürme!! allahın cezası, kap dediysek mecazen yani.. yanisi canım kimisi bilgi kasar, kimisi trip atar, kimisi gecenin 3’nde eski sevgiliye dolaylı gider… hepimiz aynı tiyatronun farklı manyak karakterleriyiz.
yazar dediğin de öyle kutsal bir şey değil bu arada ha. abartmaya gerek yok. gündüz işinde mail atamayan adam, gece burada paragraf döşüyor. hayatın ironisi dediğin şey tam olarak bu. bi bakıyorsun adam kapitalizm eleştirisi yapıyor ama sabah 9’da plaza kartını basıp içeri giriyor.
entry girmek de ayrı bir ritüel… önce bir heves sonra lan bu çok iyi oldu lan hissi.. ardından kimsenin umursamaması.. sonra gidip kendi entry’ni tekrar okuyorsun, aslında fena değilmiş yaw diyorsun falan. kendine oynadığın küçük bir oyun bu.
ama en güzeli ne biliyor musun..? kimse seni gerçekten tanımıyor. nick var, yazı var, gerisi sis… istediğin kadar cool ol, istediğin kadar dertli takıl… hepsi senin sahnen. kimi burada filozof, kimi komedyen, kimi de dümdüz boş yapıyor ama özgürce yapıyor..
devamını gör...

“zor zamanlar olur, nasıl çıkarsan içinden; omurgan öyle şekillenir.”
devamını gör...

ak olanın kılıcı ve hak olan elifin kırıcı sözü vardır, dil yarası en ağır, şüphesiz ki onların gözleri kör ve kulakları sağırdır.
devamını gör...

suç ve ceza - mahalleden rasko’nun olayı var
1984 - devlet her şeyi görüyor kardeşim
don kişot - kafayı yel değirmeniyle bozan dayı
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim