zaman tüneli

var galiba. ben çoğu zaman böylesine kaygısız ve umursaöaz biriysem ismimim etkisi. tabi kendime özgüysem de.

anksiyete ilacı kullanma sebebim elbette ki devrimci yanımın inadından. dünya meseleleri ablam ha işte ondan.
devamını gör...

birgün gazetesi 27/09/ 2026 taeihli hsberine göre
evid-sen( ev işçileri dayanışma sendikası) yaptığı ankete göre çalışan kadınların en büyük sorunu psikolojik ve fiziksel taciz. bunları şikayet etme oranı yüzde 17 yi geçmiyor.
çoğu kadın olan ev içi bakım ile ilgilenen işçiler sahipsiz ve şiddetin içinde.

evid- sen dışında bu kadınlarla ilgili imece derneği de bulunmakta.

bizim eve gelen kardeşimizden başlayarak örgütlü olmalarını öğütleyecem. düşü örgütlü olmak olmalı. nokta.
devamını gör...

emeklilik hakkıdan çok yapay zeka ile birlikte isdihdam oranı azalabilecek.
ileri tarihlerde eğer ai böyle böyle kontrolsüzce ilerlemeye devam ederse hem isdihdam edilen kişi sayısı hem de çalışma süresi azalacak hem de emeklilik yaşı.
27/09/2026 cumhuriyet gszetesinde okuduğum kadarı ile robotlara ai eklenmeye başlanmış. yani mavi yakalar da öyle çok güvende değil.

şu an için emeklilik olma süresinin kısalması kadar emekli olduktan sonra insanca ve onurluca yaşamak da önemli bir talep. talebimiz olmalı.
devamını gör...

uzun saçlıydım, erkektim ve de geliyordum.. *
sonra iş buldum. evde işsiz işsiz pilav yaptığımı farkettim. artık öyle bir pilav yapıyordum ki, parmaklarınızı yersiniz, o kadar diyorum!
üç yıldır aralıksız çalışıyorum. her şey ters gidiyor. kanser olanlar, sakatlananlar, ölenler.. imanım gevredi. pilav yapmaya çalışıyorum, ya lapa oluyor ya dibi tutuyor..

işi bırakacağım!
hemen işe girmezsem yeniden, saçımı uzatıp gelebilrim. çok pişman olursunuz! çok fena salata yaparım..
devamını gör...

bilinçli ebeveyn olmak gerçekten çok önemli. 9 ay doğmasını beklediğiniz bir çocuğa isim seçmek için öylesine uzun bir zaman dilimi var ki... dünyaya parça parça tamamlanarak gelen( rahimde gelişerek yani) bir canlı için seçilecek isimin çok uzun süre boyunca düşünülmesi, araştırılması gerekiyor.

insan kolay yaratılmıyor. bu sürece verilen değeri göstermek için en iyi başlangıç düzgün isim koymaktır. türk kültüründe maalesef yeni doğan bebeğe aile büyüklerinin ( bilhassa anneanne, babaanne, dede) adını koymak gibi ciddi travmatik bir eğilim vardır. herkes bir üst jenerasyonunun ismini taşımaya mecbur bırakılmıştır. bu hem bir haksızlıktır hem de ciddi bir uyum sorunu doğurur.

1947 yılında doğmuş bir hanımefendinin ismini, 2000 yılında doğan torununa verirsen, kaos çıkar. aradaki zaman farkının getirmiş olduğu yaşayış farkı, bakış açısı ve dilin evrimi, koyulmuş ismin garipsenmesine ve dalga konusu olmasına sebep olur. 1947 yılında popüler olan bir isim, 2000 yılında aynı anlama sahip değildir. dolayısıyla, 7 yasındaki kız cocuguna "mukadder- mualla- remziye" diye seslenilmez. seslenmekte sakınca görmezseniz, cocugunuzun yaşıtları tarafından okulda alay konusu olmasına sebep olursunuz ve cocugunuz yok yere travmatik bir geçmişe sahip olur.

biraz ince düşünmekte fayda olduğu kanısındayım. kendi aile büyüklerinizin isimlerini çocuklarınıza verdiğiniz zaman onları bir açıdan değersizleştiririp, kendi değer verdiğiniz aile büyüklerinizin hatırasını yaşatacak bir varlık yerine koyuyorsunuz. hiçbir çocuk, babaannesini/ dedesini veyahut anneannesini yaşatmak için dünyaya gelmiyor. bir çocuga güzel bir isim koymak yerine, aile büyüklerinin isimlerini vermek büyük haksızlıktır. herkes kendi kişiliğiyle var olur. aile büyüklerine yaranmak ya da yalakalık yapmak için ( ben bunun için yapıldığı kanısındayım) onların isimlerini koymak ciddi bir saygı ve sınır problemidir.

kısacası, her cocuk değerlidir. hamilelik testi pozitif çıktığı andan itibaren isim düşünülmelidir. cocugunuzun nasıl bir karakteri olmasını hedefliyorsanız, o isimi verebilirsiniz.

"adın gibi yaşa, adınla var ol" cümleleri boşuna değildir. bir çocugu yetiştirirken en iyi böyle motive edersiniz.
devamını gör...

iyi geceler.
devamını gör...

she's lost control again.
devamını gör...

bu parça beni felaket tribe soktu. biraz daha devam ederse lsd bağımlısı olup çıkacam
devamını gör...

fakirlerin sorunu.
devamını gör...

çok ütopik biliyorum ama hayal etmesinde bir sakınca yok. türkiye'de emeklilik inanılmaz geç yaşlarda kazanılan bir hak.
kadınlar için 58, erkekler için 60 küsür yaş bence kesinlikle ideal değil. en ideal yaş her koşulda 40'ların başı olmalı ama maalesef halkın lehine olan hiçbir kural olmadığı için, insanlar hayatlarının neredeyse tamamında kötü şartlarda çalışarak hayatta kalmaya çalışıyorlar.

3 mart 2023 ortaya atılan erkek emeklilik yasası işleri biraz yumuşatsa da, sorunu çözemedi. erken emekliliğin dahi tonlarca koşulu var. yani sadece kendisinin vurabileceği insanların bile belirli şartları sağlamış olması gerekiyor. hayal ediyorum da hiçbir koşul ve yaş sınırlaması olmadan, bugün tüm türkiye'ye erken emeklilik hakkı verilse?

( hala hayal ediyorum) 20'li-30'lu yaşlarda emekli olmusuz ve hayatımızı zorunluluktan değil, canımız sıkılmasın diye çalışarak geçiriyoruz... ne güzel olurdu değil mi hayat?

herhangi bir kötü durumda zaten gelen sabit, minimal de olsa bir gelir var. dolayısıyla, kaygı duymayı gerektirecek büyük problemlerde olmazdı. ne güzel hissederdik... açıkcası ben böyle bir hayat kesinlikle isterdim. hayali bile o kadar güzel geliyor ki..
hele ki sürekli işe gitmeniz gereken bir hayatınız varsa...
devamını gör...

şarkıyı dinlerken bir anda yolunu yordamını....... diyesim geldi ahahahaha
devamını gör...


16 dememiş miydin? bu çok büyük görünüyo


yeğenimin fotosunu attım, ewed.
devamını gör...

teşekkürler zugra, herkese iyi geceler.
devamını gör...

bok gibi bir hikyeydi, emeğine sağlık zugracım
devamını gör...

isteq şarkı...
devamını gör...

lgbt hakları diyince hemen bozuluveren versiyonları vardır. fazla hassas ve çıtkırıldım olurlar.
devamını gör...

sözlükte dikkat çeken durumdur. onlarla beraber hatun sayısı da azaldı diyorlar. acabaa mi diye düşünüyor insan.
devamını gör...

ben bu türden çirkinliklerden uzak durmak istiyorum artık

ne bileyim.

yaşlıları karşıdan karşıya geçirmek istiyorum artık.

çiçek koklamak istiyom hep fdsfsdfs
devamını gör...

maşrapa, nacak, fil, makas, vantilatör.
devamını gör...

cürüm, meşum, veba, cüzzam, perva.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim