bir adet tevazu maskesi yeter. maskeyi çıkarsan kocaman bir kibir küpü çıkar. halktan üstündür bunlar. halkın günah, haram diye yapmaktan korkacağı şeyleri bunlara hatırlatsan, halkla eşitliyorsun, bir tutuyorsun diye gurur meselesi yaparlar. secdede timsah gözyaşları dökerek psikolojilerini rahatlatırlar.
komedi değil de, yeri gelmişken bir şey kusacağım: ege şivesi kullanılan bir reklâm var. yeni düştü ekranlara. "yapdırıvericen gari, ettivericen gari" diyor herifin teki. ya sesi kapatıyorum, ya da kanal değiştiriyorum. tamam, "efeköy entelköye karşı" filminde ilk duyduğumda hoşuma gitmişti, gülmüştüm filân ama iyice cılkını çıkarivediler gari.
yeliz'in her katıldığı programda, yalan kelimesini her duyuşunda, "yalaaaan yalaaaaan" diye bağırarak şarkı söylemesinden siz de yorulmadınız mı? yeter artık yani. gına geldi şu şarkından.
90'larda, ben daha tek haneli yaşlardayken kimin söylediğini bilmediğim bir parça vardı: "sar beni ay ışığım, sıkı sıkı sar" diye bir şey. ben onu nedense, "ayışığım" şeklinde algılardım. adamın, sevgilisini "ayı-şığım" diye sevdiğini düşünürdüm.
hani en sevdiğin yiyecekleri rüyanda yemeye başlarsın da miden bulanır ama yemeye devam edersin. işte öyle bir şey. manavgat'ta otelde çalışırken yemiştim. hiç beğenmemiştim. normalde baklavaya bayılırım ama bu versiyonu iğrençti.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.