caniyegidiyorum yazar profili

caniyegidiyorum kapak fotoğrafı
caniyegidiyorum profil fotoğrafı
rozet
karma: 1308 tanım: 141 başlık: 0 takipçi: 44

son tanımları


dinlediğin şarkının can alıcı sözü

you're just a picture, you're an image trapped in time
we're a lie, you and ı
we're words without a rhyme…
dio-rainbow in the dark
devamını gör...

yazarların en çok para harcadığı şeyler

parayı otomobile ve bilgisayara, özellikle de ekran kartına gömüyorum. burada raflar bomboş (!) haliyle çıkayım bir markete gideyim desen ne var ki ne alasın? mecburen ucuzluk mağazası kik'den iki torba terlik alıp, eve giderken hazır yol üstündeyken, tencerede kaynatıp suyunu içeceğimiz terliklere tat, aroma versin diye biraz da yeşillik, ot mot topluyoruz. e ısınma, elektrik, su giderleri falan filan da çıkınca haliyle parayı harcayacak yer kalmıyor. para da cebinde durduğu gibi durmuyor, kaşıntı yapıyor. biz de mecburen parayı otomobile, saturn'den, mediamarkt'dan rtx 3090'lara gömüp, sli, 8k gaming fantezileri falan yapıyor, böyle boş işlerle iştigal edip karnımızın gurultusunu terlik suyu içerek bastırıp, aclığımızı unutmak için böyle saçma sapan işlere kalkışıyoruz.
aclık bildiğin gibi deel yiyenim, çoh zor çoooh. bildiğin gibi deel.
devamını gör...

öğrenci yurdunda vahşet

annesi ne haldedir acaba? doğur, geceni gündüzüne kat, uykuların haram, bak, büyüt, acı zulüm o çocuğu bir yaşa getir, sonra kafayı dinle bozmuş müptezelin, çipin teki deccal diyerek kafasını kessin. zepevenge bak!

yok arkadaş, hiçbir uyuşturucu dinler ve inanç sistemleri kadar kafa yapmıyor, bunlar ve bunların fanatikleri kadar tehlikeli değil.

bu son yazdığıma helele hölölö diye yükselecek, duyar kasacak olan pek muhterem hare krişnacılar, şivacılar, totemciler, kabalacılar, mü'minler, museviler, kök tengriciler, kibeleciler, firistiyanlar, satanizler, evangelizler, siyonizler, musonlar, ülümünaticiler, ya elohimciler, mormonlar ve daha bunun gibi sayamayacağım binlerce farklı dine ve inanç sistemlerine mensup ve hepsi de en doğrusu, en hası bizimkidircilere önce o çocuğun fotoğrafına bir bakıp tekrar düşünmelerini (biliyorum, bu düşünmek kısmı sizlere çok ama çok zor gelecek, lakin, --inanın bana denerseniz başarabilirsiniz-- siz yine de bir düşünün ) salık vererek eyyorlamamı burada bitiriyorum.
devamını gör...

akp'li belediyenin veremle mücadele parasına çökmesi

e para gitti!? veremle savaşı nasıl sürdürmeyi düşünüyorlar? şekildeki gibi mi?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

seni sen yapan cümlelerin

akıl verme bana, bana akıl verme! buz çağı gelecek, hötümüz donacak burada!
devamını gör...

dünyadaki en korkunç gerçek

türk insanı için;
ülümünati, yavudiler ve musonlar bir araya gelmiş bütün dünyayı kontrol ediyollar. özellikle de ülkemiz üzerinde hayın emelleri vardır. ayrıca evropalılar da vaşaktır.
amariga da, eğer isterse, senin cebinde taşıdığın parayı bozukluklarına kadar tependeki uydulardan bakıp görebileyyo.

kim ne derse desin türkiye'de yaşıyorsanız bundan daha korkutucu iki durum daha yoktur. delilleriyle ispatlanmıştır. z kuşağı bunları bilmez. çocukluğumuz bu korkularla geçti bizim. yaşadığımız travma anlatılmaz, yaşanır.
oradaki 'çıkar telefonunu göster' , ''gerekirse terlik kaynatır suyunu içeriz, elhamdürüllah' dayılar nereden peydah oldular sanıyorsunuz?
hepsi, yıllarca kendilerine pompalanan bu iki korkunun üzerlerinde yarattığı travmadan kaynaklanıyor.
devamını gör...

iş yerinde yükselmenin yolları

"işleri üstlenmekten sorumluluk almaktan ve sorumluluk paylaşmaktan kaçmayın,"
yukarıdaki maddede yer alanları yapmadan önce enine boyuna birkaç kere düşünün, o iş yerinde bunu yapmaya değecek mi ona göre hareket edin. özellikle de ve'den önceki ilk kısımdakini. sonra bir bakmışsınız iş yükünüz birkaç katına çıkmış, maaşınızsa yerinde sayıyor.
böyle bir insansanız yurt dışında bile işlerini size yıkmaya çalışanlar varken, türkiye'de böyle bir insana neler yapmazlar!
mesainiz bittiğinde evin yolunu bulamazsınız, o derece.
devamını gör...

minareden at beni in aşağı tut beni

türk pop şarkılarının çoğunluğu, sözlerinin ağırlığı açısından değerlendirildiğinde tam da bu seviyede.
devamını gör...

bir kadını kaybetmenin en kısa yolu

sizinle konuşmaya çalıştıkça onu susturun, tersleyin, size sevgisini gösterdikçe coşun, 'ben neymişim be abi!' diyerek stratosfer tabakasına kadar havalanın, hatta mümkünse kudurun, kaba davranın! çünkü siz vazgeçilmezsiniz.
bir kadın sizi seviyor, boru mu!?

gözünüz bu arada sürekli dışarıda olsun.

'az şey mi oğlum! bir kadın sana aşık, seni seviyor. pekala bir başkası da seni beğenebilir, sevebilir (!) ne duruyorsun?' diyerek kendinizi sürekli motive ederek onunlayken bile başka kadınları süzün, onlara sinyal verin.

aklıma geldikçe ekleme yaparım.

ha son olarak bir de; onunla bol bol inatlaşın. bolca inatlaşın ki mümkün olan en kısa sürede onu kaybedin.

sonra da yolun en sonunda hem ondan hem de onu aldattı(klarınızdan)ğınızdan hötünüze tekmeyi yemiş, kuyruğunuzu bacaklarınızın arasına sıkıştırmış şekilde, onu sosyal medya hesaplarından bol bol stalklarsınız.
devamını gör...

küfreden kadın

bir tanesini tanıyorum. o kadar yakışıyor ki küfür etmesinde bile zarafet olan kadına, 'yürü be kızım, kim tutar seni!' diyorum tepesi attığında küfrederken ona.
devamını gör...

herkese çomar diyen kara cahiller

çomara çomar denir, ne diyem mahmut mu diyem? türkiye'deyken defalarca karşılaştığım durumdur, karşımdan gelen üç kişi kol kola girmişler kaldırımda yürüyorlar, sırtım ardımdan jet hızıyla akan trafiğe dönük ve bu kol kola girmiş üç hanım karşılarından geldiğimi gördükleri halde istiflerini bozmadan kol kola yürümeye devam ediyor ve kaçınılmaz sona gelip de içimden geçme girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca bana 'san da nardan çıktın yaaa!' bakışı atıyor.

ne bekliyordun ki? kendimi arkamdan akan trafiğin kollarına bırakayım, minibüsçü haydar dayı beni ön tampona yapıştırıp yola devam etsin, bunu mu bekliyorsun ablacığım? şimdi ben bu üç hanımı çomar olarak çağırmayayım da ne yapayım?

ya da örneğin yaya geçidindeyken 'adı üstünde yayayım ben, yaymışım sakin sakin yürüyorum.' derken karşıdan selektör yaparak üzerime aracını süren bir motorize ayıya çomar demeyeceğim de ne diyeceğim?

klasik geyiktir ya ben de yapayım; buralarda aynı aracı kullanan bir alman ya da bir alaman türkü nasıl oluyor da sizi kırk metre öteden yaya geçidinde yürürken gördüğünde selektör yaparak aracını deli gibi üzerinize sürmek yerine o mesafeden itibaren yavaşlamaya başlıyor ve karşıya geçmenizi bekliyor, fark ne?

hak edene hak ettiği payeyi vermekten ve onlara negatif ayrımcılık yapmaktan çekinmemek lazım, sonra tepenize çıkarlar.

geçenlerde annemle konuştum wup'dan, aynı şeyler hala, üstelik artarak devam ediyormuş, neredeyse her sokağa çıktığında aynı şeyleri yaşıyormuş.

yetersiz beslenmeden ötürü olduğunu söylüyor annem. artık bolluk ve ucuzluktan şımaran halk 'ne besleneceğim lan, ben böyle iyiyim' dediği ve beslenmeyi bıraktığı için beyinler konkordato ilan etmiş dolayısıyla da sağlıklı düşünemiyor, sağlıklı hareket edemiyorlar, ben de yolda yürürken bunu gözeterek mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durarak yürüyorum dedi.

bu da bu türden kişi davranışlarına ilişkin farklı bir teori diye buna değineyim dedim.

edit piaf: şimdi ben bu türden davranışları ısrarla devam ettiren ve kendi özgürlüğünün sınırlarının başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini idrak edemeyen çomarcanlara, çomargüllere hak ettiği payeyi verdiğim için 'kara cahil' mi oluyorum? hayır. tespit yaptım ben.
siz de yapın ki tepenize çıkmasınlar.
devamını gör...

sertab erener’in de dediği gibi

aşk seni bulabilir de
uzakta durabilir de
samimi oluyor derken
mesafe koyabilir de
devamını gör...

yine de teşekkürler

zaman içerisinde başlıca 'insan' eleme kriterim olan davranış şeklidir. siz sessiz sakin oturmuş yorucu geçen bir haftanın ardından kafanızı toparlamakla, önünüzdeki hafta için enerjinizi toplamakla meşgulken ilk seferinde cevaplamadığınız aramayı ısrarla tekrarlayan bir tanıdığınızın hatır gönül emrivaki olarak üzerinize yıktığı saçma sapan bir işe dahil olmak zorunda kalırsınız, üstelik siz o saçma sapan işle uğraşırken o esnada telefonla kendisini arayan ve sizi ismen ve şahsen tanıyan eşine de sizden 'bilgisayarcı' olarak bahseder.

'cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol' sözünü hatırlarsınız mevlana'nın. dolayısıyla karşınızdaki cahile yaptığı edepsizlik karşısında 'beni evine, senin deyiminle bir bilgisayarcı olarak, servis vermem için çağırmaya gerçekten gücünün yeteceğine inanarak mı bu lafı ediyorsun? ulan kullandığın bilgisayar bile urartulardan kalma. sen kimsin ki tutmuş eşine etiket yapıyorsun, bilgisayarcı çağırdım diyorsun?' demekten kendinizi alıkoyarsınız.

söz konusu cahil pek tabii ki sizi bilgisayarların david copperfield'ı olarak, en önemlisi de sizi kendisinin kulu ve kölesi olarak gördüğü için urartular döneminden kalma bilgisayarında değiştirilmesi gereken arızalı parçaları cebinizde taşıyor olduğunuz düşüncesi içerisindedir.

defalarca işinizin bu olmadığını, artık paraya kıyıp yeni bir bilgisayar almasını ve bu tür meseleleri de yeni bilgisayarı satın alacağı firmanın verdiği garanti süreçleri içerisinde halletmesi gerektiğini anlatsanız da işine gelmediği ve işi de hallolmadığı için surat asarak 'yine de teşekkürler' der.

al teşekkürün senin olsun yahu. sen beni ısrarla rahatsız etmeden önce ben evimde dinleniyordum, emrivakiyle hatır gönülle evinden ayağına çağır, sorun telefonda anlattığın gibi işletim sisteminin bozulmasından değil donanım arızasından çıksın, 'o arıza daha öncekiler gibi donanımdandır işletim sistemini de o bozmuştur' desem de sırf cimriliğinden yeni sisteme para vermeyeyim, nasıl olsa bir yapan var zihniyetiyle ısrarla beni ayağına getirt, bir de üstüne 'bilgisayarcı' olayım.

o kadar sene alanında çalış, oku, o alanda dünya üzerinde toplasan kelaynak sürüsü kadar insanın bildiği şeylere vakıf ol, yap, servis almak ya da iş yaptırmak isteyen önceden seninle temasa geçerek zamanını senin belirlediğin tarihte olur aldıktan sonra (dikkatinizi çekerim emrivaki yok), bir de üzerine gidiş/ dönüş business class uçak biletlerini de karşılayarak işini yaptırsın, sonra tanışıklığınıza, yaşına hürmet ayağına gittiğiniz meşenin teki sizi 'bilgisayarcı' diye çağırsın, eşine hava atsın. alın bu örneği hangi işle uğraşıyorsanız ona ya da başınızdan geçmiş bir duruma uygulayın, eminim kendi yaşadıklarınızla benzerlikler bulacaksınız.

başta da belirttiğim gibi başlıca insan eleme kriterlerimden biridir bu laf. bu lafı eden insan son derece bencildir, kendisinden başkası çok da umurunda olmaz, zaten yaptıklarınız bu kişilerin nazarında pek kıymete de geçmez. hayatınızda olmasalar da olurlar.
bizi kullandılar 'bilgisayarcı' olduk, sizi kullanmasınlar.
devamını gör...

aşk için gidilen en uzun mesafe

iki bin üç yüz kilometre yol gittim, bir süre sonra fark ettim ki beni gönlüyle değil hötüyle seviyormuş meğer. sağlık olsun, yaptığım tek salaklık bu değildi. geri dönmedim, gittiğim yerde kalmayı tercih ettim. iyi de etmişim.
devamını gör...

pink floyd'un vasat ve sıkıcı bir grup olması

nasıl yani? bildiğimiz pink floyd mu?
buradan
devamını gör...

the doors grubunun dünyanın en iyi rock grubu olması

the doors için 'evrensel bilinir bir şarkıları yok' denmiş, neyse ki ismail yk doors için break on through, light my fire, riders on the storm gibi az bilinir (!) de olsa birkaç şarkı yazdı da morrison'ın ölümünden yıllar sonra bile adamlar adları bilinir kalabildiler.


de get adamın asabını bozma! bilinir şarkıları yokmuş.
devamını gör...

bitti diyen kıza sen bilirsin cevabını veren erkek

kadınla inatlaşmak, 'alfa erkek' olmak maksadıyla yapılmaması gerektiğini düşündüğüm eylemdir, zira kadınla inatlaşarak kazanabileceğini düşünen erkek henüz kadınlar hakkında hiç ama hiçbir şey bilmiyordur. daha yolun başındadır.
kadınla inatlaşarak kazanamazsınız. sadece kazandığınız sanrısına kapılırsınız. inanmıyorsanız denemesi bedava. tecrübe ederek öğrenin.
bu yukarıdaki geçici ego tatmini amaçlı beyhude davranışlar haricinde, karşınızdaki insanın kararına saygı göstermek amacıyla pek tabii ki de verilebilecek bir karşılıktır 'sen bilirsin' demek.
olmuyorsa olmuyordur. zorlamamak lazım. sonra işin tadı kaçıyor. sevgi de bitiyor saygı da. en önemlisi ve en kötüsü de saygı bittiğinde yaşananlardır.
o yüzden sevginiz bitse de birbirinize saygınız bitmeden, zararın neresinden dönseniz kardır deyip bitirmek iki taraf için de yapılacak en akıllıca iş.
biliyoruz da konuşuyoruz.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

switzerland - sunnegga
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bağıran insana karşı yapılabilecekler

ama böyle bağırırsan...
devamını gör...

maymunkeş imam

düşünsene dünyaya insan değil de maymun olarak gelmişsin -- sonuçta kimsenin nerede, ne şartlarda, kim ya da ne olarak dünyaya geleceğini seçme şansı yok -- ve ağaçlara tırmanarak, kıçını karıştırıp elini ağzına götürerek, muz yiyerek, kendi ağzına işeyerek buradan -- velhasıl-ı kelam bir maymunun yapması gereken maymunlukları ez cümle yaparak-- olan bitenden habersiz takılıyorsun, sonra oralarda bir yerlerde kafayı seninle bozmuş müptezelin teki yüzünden mok yoluna gidiyorsun.

yok arkadaş, bu toprağın havasından mıdır suyundan mıdır nedir bilinmez, ezelden beridir normal adam çıkmıyor. ahan da sana bir ispatı daha.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim